کد خبر 602749
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۵

بدون شك اگر دچار اين مشكل باشيد هرازگاهي زندگي برايتان سخت مي‌شود و دنبال راهي براي رهايي از آن هستند. بايد بدانيد كه برخي از خوردني‌ها مي‌توانند مشكل را بدتر و سردردهايتان را شديدتر كنند.

به گزارش مشرق، در ادامه چند نمونه از اصلي‌ترين مواد غذايي ايجادكننده سردرد را عنوان مي‌كنيم.
 
حواستان به پنيرها باشد
 
به عقيده برخي از متخصصان پنير جزو مواد غذايي ايجادكننده دردهاي ميگرني است. نتايج بررسي‌هاي متعدد نشان مي‌دهد كه آمين‌هاي موجود در تركيب برخي از پنيرها مانند «تيرامين» مي‌تواند باعث بروز ميگرن و تشديد آن شود. افراد مبتلا به ميگرن نسبت به پنير حساس هستند و بهتر است از پنيرهاي تخمير شده بپرهيزند. اگر اهل مصرف پنيرهاي خارجي مانند كممبر يا ركفور هستيد، بيشتر حواستان را جمع كرده و از مصرف آنها خودداري كنيد.
 
ماست پرچربِ زياد، ممنوع
 
نتايج يك پژوهش آمريكايي نشان مي‌دهد كه ميزان بالاي چربي خون مي‌تواند عاملي براي بروز دردهاي ميگرني شود. اين محققان به مدت ۱۲ هفته روي ۵۴ بيماري ميگرني بررسي‌هايي انجام دادند. به اين ترتيب كه جزئيات بيماري و رژيم غذايي آنها را به طور دقيق بررسي كردند. سپس ميزان چربي‌هاي مصرفي اين افراد را ۲۰ گرم كاهش دادند. همين مساله باعث كاهش شدت و مدت دردهاي ميگرني شد. اگر شما هم ميگرن داريد بهتر است از مصرف مواد غذايي خيلي چرب به خصوص لبنيات بپرهيزيد.

مراقب وزنتان باشيد
 
به عقيده متخصصان بين شاخص توده بدن و حملات ميگرني ارتباط‌هايي وجود دارد. نتايج برخي پژوهش‌ها روي افراد دچار چاقي مفرط نشان مي‌دهد كه اين افراد بيشتر دچار ميگرن مي‌شوند و بعد از كاهش وزن تاثير زيادي در كاهش و بهبود اين بيماري مشاهده مي‌شود. با اين حال اين مساله هنوز در حد يك فرضيه است و تا به حال به اثبات قطعي نرسيده است؛ اما محققان به همه افراد توصيه مي‌كنند كه وزن خود را در حد ايده‌آل نگه دارند تا سالم‌تر زندگي كنند.
 
نان، پاستاها و كيك‌ها
 
رژيم‌هاي غذايي مي‌تواند روي بروز دردهاي ميگرني تاثير بگذارد. افرادي كه دچار مشكل عدم تحمل گلوتن (سلياك) هستند بيشتر در معرض مشكل قرار دارند. محققان روي ۹۰ بيمار كه مبتلا به ميگرن و سلياك هستند مطالعه كرده و روي رژيم غذايي‌شان بررسي‌هاي انجام دادند. بعد از ۶ ماه درمان و كنترل رژيم غذايي يك نفر از ميگرن خلاص و در مشكل سه فرد ديگر بهبودي قابل‌ملاحظه‌اي مشاهده شد. توصيه مي‌كنيم در مصرف مواد غذايي حاوي گلوتن مانند نان، پا ستاها، كيك‌ها، پيتزاها و ساندويچ و غيره احتياط كنيد. اگر دچار مشكل عدم تحمل نباشيد نيازي نيست كه خودتان را از مصرف اين مواد غذايي محروم كنيد؛ اما اگر اين مشكل در شما باشد بايد از مصرف اين مواد غذايي خودداري كنيد.
 
بستني
 
متوجه شده‌ايد بعضي‌ها با يكي دو قاشق زدن و در يك آن، بستني را تمام مي‌كنند. اگر جزو اين افراد هستيد و درعين‌حال سردرد هم مي‌گيريد بايد بدانيد نتايج يك پژوهش انگليسي كه روي ۱۴۵ نفر انجام شده است نشان مي‌دهد كه بستني نيز مي‌تواند يكي از عوامل ايجاد ميگرن شود به خصوص اگر فرد با سرعت زياد آن را ميل كند.
 
توجه داشته باشيد كه به عقيده محققان بستني و دوستانش باعث ايجاد ميگرن نمي‌شوند اما باعث بروز دردهاي ناگهاني و زودگذر خواهند شد. اگر به ميگرن مبتلا هستيد با آرامش و كم‌كم از بستني‌تان ميل كنيد تا خداي نكرده سرماي آن باعث سردرد و حملات ميگرني نشود.
 
شكلات
 
محققان آمريكايي روي تاثير شكلات در ايجاد دردهاي ميگرني ۶۳ بيمار بررسي‌هايي انجام دادند. ۴ نفر از مصرف‌كننده‌هاي اين ماده غذايي بعد از خوردن آن دو مرتبه در معرض درد قرار گرفتند البته ۱۲ ساعت بعد از مصرف.
 
بقيه شركت‌كننده‌ها صرفاً يك فشار خفيف احساس كردند. به عقيده اين محققان نتايج هيچ پژوهش علمي به طور دقيق نتوانسته است كه تاثير شكلات را روي ايجاد ميگرن به اثبات برساند.
 
براي همين نمي‌توان به طور قطعي گفت كه مصرف شكلات باعث سردردهاي ميگرني مي‌شود. بيشتر افراد خودشان را از مصرف اين ماده غذايي محروم مي‌كنند چون تصور مي‌كنند كه به آن حساس هستند و باعث ايجاد درد خواهد شد. درحالي‌كه به عقيده متخصصان اين يك حالت رواني است و در خيلي از افراد مصرف شكلات مشكلي ايجاد نمي‌كند.
 
منبع: رونامه آرمان