یک شبیه‌ساز پرواز برای کامپیوترهای شخصی که بین خلبان‌های جوان محبوب است به نام Fight simulator x 2010 که پروازی بسیار نزدیک به واقعیت را به شما ارائه می‌هد

گروه فرهنگ و هنرمشرق - پرواز ... رویا و آرزویی قدیمی و دست نیافتنی که وسوسه‌اش انسان را رها نمی‌کند. از بچه‌ها که بپرسید دوست دارند در آینده چه شغلی داشته باشند به احتمال زیاد به کلمه‌ی خلبان برمی‌خورید.

 این شوق به رهایی در آسمان،‌ همیشه برای افراد بسیاری جذاب و خیال انگیز بوده و خواهد بود اما تنها عده‌ی کمی می‌توانند به آرزوی کودکی‌شان برسند و خلبان شوند. با نشستن در یک هواپیما و سفر، آن هم به شرطی که از آن وحشت نداشته باشید یا دچار مشکلاتی نظیر سرگیجه نشوید. باز هم چندان حس پرواز به شما دست نمی‌دهد.

 پاراگلایدر و کایت و ... هم که جدا از هزینه‌شان ریسک پذیری و شجاعت بالایی طلب می‌کنند. حالا چطور باید پرواز کنیم؟ بازی‌های کامپیوتری از سال‌ها پیش و دروه‌ی بازی‌های 8 و 16 بیتی، هواپیما (و هم خانواده‌هایش مثل هلی‌کوپتر و حتی کایت) را به عنوان بخش مهمی از بازیگران اصلی خود داشته‌اند و بسیاری از بازی‌ها و سبک‌های مختلف حتی اگر درباره‌ی پرواز نبودند به نحوی این وسیله‌های نقلیه‌ی هیجان انگیز استفاده کرده‌اند(مانند کنترل جت جنگنده در بخش چند نفره‌ی Battlefield، هلی‌کوپتر در GTA و کایت Farcray ).



نبرد در آسمان به شدت محبوب گیمرهای پرواز دوست است. حال چه در یک اف16 نشسته باشند و تانک، کشتی و هواپیماهای دیگر را بترکانند،‌ چه با جت پک خود را به بالای سر دشمن رسانده باشند و با اسلحه و نارنجک دخلشان را بیاورند! معمولا فاصله گرفتن از سطح زمین و رها کردن گیمر در آسمان (مخصوصا اگر با سقوط و کاهش ارتفاع نسبتا سریع، انفجار و تیراندازی همراه باشد!) به نتیجه‌ی مطلوب و ترشح آدرنالین منجر می‌شود. اینها تنها بخشی از این سبک پرهیجان دنیای بازی‌های کامپیوتری است.

*نبرد ژاپنی

یکی از سری بازی‌های قدیمی و مهمی که در سبک شبیه ساز نبردهای هوایی وجود دارد،‌ سری جذاب و پر طرفدار ace combat است. ناشر این بازی، شرکت ژاپنی نامکو باندای(namco Bandai) بوده و استودیوی سازنده‌ی این سری project aces‌است. اولین شماره‌ی سری ace combat در دسامبر سال 1992 منتشر شد و air combat نام داشت. این سری بازی‌ها با اکشن سریع و روند دراماتیکشان خود را به عنوان یکی از موفق‌ترین‌ها در سبک خود تثبیت کرده‌اند. گیم پلی از مرز آرکید بودن فراتر می‌رود  و با تغییر بعضی المان‌ها و درجه‌ی سختی می‌توانید تا حدی به شبیه‌سازی راندن یک هواپیمای جنگنده برسید.




گیم‌پلی و مراحل، تنوع بسیار خوبی در این سری دارند. از پروازهای سخت در تونل‌هایی با فضای مانور کم تا اسکورت یک هواپیما یا گرفتن عکس از نقاط حساس خاک دشمن در شب با هواپیماهای عجیب و خیالی می‌کشاند. در بیشتر نسخه‌های مجموعه ace combat به سرزمین‌های خیالی با نام‌های غیر واقعی برمی‌خورید که البته از سرزمین‌ها و لوکیشن‌های واقعی الگوبرداری شده‌اند. یکی از نقاط قوت این سری حضور همیشگی به روزترین جنگنده‌های هوایی، نمونه‌هیا اولیه کانسپت‌هایی که هرگز رنگ نبرد حقیقی را به خود ندیده‌اند و ابراسلحه‌های واقعی، کانسپت و حتی خیالی است. سه شماره‌ی اول این سری برای پلی‌استیشن1، سه نسخه برای پلی‌استیشن2، دو شماره برای psp و یک شماره برای اکس باکس 360 همگی کاملا انحصاری منتشر شده‌اند. یک عنوان برای سیستم عامل ios نیز از این مجموعه عرضه شده است. نسخه‌ی ace combat: assault horizon تنها نسخه‌ی چند پلتفرمی این مجموعه است و برای پلی‌استیشن 3، ویندوز و اکس باکس 360 عرضه شد. این سری بازی حتی به جمع بازی‌های کنسول ds3 ‌ نینتندو هم وارد شده و نسخه‌ی بعدی آن با نام ace combat7‌ به زودی برای پلی استیشن 4 عرضه می‌َشود.



*عقاب‌های یوبی سافت


سال 2009 شرکت یوبی سافت هم وارد این عرصه شد و بازی Tom Clancys H.A.W.X‌را عرضه کرد؛ بازی‌ای در سبک شبیه‌سازی نبرد هوایی. سازنده‌ی نسخه‌های کنسولی بازی (پلی‌استیشن3 و اکس بکس 360) استودیوی Ubisoft Romania ‌ و  نسخه‌ی مخصوص کامپیوترها را استودیوی Ubisoft Kiev ‌ ‌و نسخه‌ی مخصوص Blak Berry, Ios, Palm Pre, Android, Symbian3 را Gameloft ساختند. روز عرضه‌ی بازی اما نکته‌ی جالبی داشت.


بازی از سوم مارس 2009 که برای اکس باکس 360 منتشر شد تا 16 ژانویه 2011 که برای سیمبین عرض شد، در یک بازه‌ی زمانی حدودا دو ساله برای تمامی پلتفرم‌های مقصدش منتشر شد و این یعنی زمانی که بازی برای سیمبین عرضه شد، دارندگان اکس باکس 360 احتمالا نسخه‌ی دوم را مدتی بود که تمام کرده بودند! زیرا نسخه‌‌ی دوم آن سوم سپتامبر 2010 برای اکس باکس و یک هفته بعد برای پلی‌استیشن 3 منتشر شد. دیگر پلتفرم‌های نسخه‌ی دوم، کامپیوترهای شخصی و نینتندو Wii بودند.


 از شماره‌ی اول حتی نسخه‌ای برای کنسول Wii‌نینتندو نمایش داده شده بود که در نهایت در سپتامبر سال 2010 کنسل شد. اتفاقات قسمت اول Tom Clancy s Ghost Recon Advanced Warfighter2 همزمان بودند. بازی در آینده‌ای نزدیک اتفاق می‌افتد؛ جایی که شرکت‌های خصوصی نظامی در بسیاری از کشورها جای ارتش و قوای نظامی را گرفته‌اند. گیمر در نقش دیوید کرنشو قرار می‌گرفت؛ یک افسر زبده و بازنشسته نیروی هوایی آمریکا که توسط یکی از این شرکت‌ها به خدمت گرفته شده و باید هر موقع، هر جا و با هر کسی که آن کمپانی دستور داد، بجنگد. کمی بعد اما کرنشو به همراه تیمش به نیروی هوایی کشورش بازگشته و سعی می‌کند از یک حمله‌ی همه جانبه توسط این کمپانی‌های نظامی به آمریکا جلوگیری کند. حوادث نسخه‌ی دوم هم در ادامه‌ی همین داستان است.




*جنگ و صلح


و اما عنوان صلح آمیزتر و غیرجنگی‌تری که به آنها می‌پردازیم، یک شبیه‌ساز پرواز برای کامپیوترهای شخصی که بین خلبان‌های جوان محبوب است به نام Fight simulator x 2010 که پروازی بسیار نزدیک به واقعیت را به شما ارائه می‌هد. اگر خیال پریدن در سر دارید و در حال گذراندن دوره‌های خلبانی هستید یا اطلاعاتتان از راندن یک هواپیما زیاد است و به این کار علاقه دارید، این عنوان احتمالاً می‌تواند نظرتان را جلب کند(مثل شبیه‌سازهای رانندگی) این پیشنهاد ما جدی‌ترین و طبیعی‌ترین تجربه‌ی پرواز در بین عناوین این مطلب است اما بیایید چند عنوان موبایلی را هم به شما معرفی کنیم؛ بازی Infinite flight که برای سیستم عامل محبوب گوگل عرضه شده است. یک شبیه ساز پرواز بسیار خوب روی گوشی یا تبلت شما که البته در پلی استور پنج دلار قیمت دارد و امتیاز بالای 4/4 از پنج امتیاز را با رأی کاربران کسب کرده است و سری  X plane ‌که یک شبیه‌ساز کامل است و نسخه‌های مختلفی را شامل می‌شود و برای پلتفرم‌های ویندوز، مک، لینوکس، اندرید و ios در دسترس است. یکی از واقعی‌ترین شبیه‌سازهای پرواز که برای خرید هواپیما درون برنامه باید مبلغی را پرداخت کنید،‌ A- 10 THUNDERBOLLT II  و  200ER – BOEING777 هر کدام پنج دلار قیمت دارند.



 بازی air control هم یکی از بازی‌های هواپیما محور است که شما در آن نقش برج مراقبت ر ایفا می‌کنید! بازی‌هایی از این قبیل بسیارند. در بهترین نسخه‌های شبیه‌ساز پرواز حتی شاهد حضور مدل‌هایی مثل  800-airbus a 380‌که بزرگ‌ترین هواپیمای حال حاضر دنیاست یا Boeing 757 که یکی از برترین هواپیماهای میانبرد دنیاست، هستیم. به گزارش همشهری جوان، در هر سطحی از دانش هواپیماها که باشید، گیم می‌تواند هیجان کنترل یک هواپیما را به شما منتقل کند؛ چه شبیه‌ساز و سخت و واقعی، چه یک سواری آرکید و ساده‌تر. پروازتان دیر نشود!