به گزارش مشرق، 'ایچ کومار' روز سه شنبه گفت وگو با خبرنگاران ،تحریم ها و بسته بودن کانال های نقل و انتقال پول را از دلایل پرداخت نشدن بدهی ایران ذکر کرد و افزود:بعد از لغو تحریم ها از طریق بانک دولتی هند و آلمان برای پرداخت بدهی این شرکت به ایران استفاده می کنیم .
'ای .کی .ساهو' مدیر بخش مالی پالایشگاه دولتی هند نیز گفت که 117 مورد صورتحساب دراین دوره پرداخت شده است که 45 درصد به روپیه و مبالغ باقیمانده در ساز و کار پایانی قرار دارد.
شرکت نفتی «اسار» - بزرگترین خریدار هندی نفت ایران نیز دو هفته پیش (10 تیر)،500 میلیون دلار از بدهی نفتی، دو میلیارد و 600 میلیون دلاری خود را به ایران پرداخت کرد.
این مبلغ با کمک بانک دولتی هند و بانک آلمانی ئی ای اچ به حساب شرکت ملی نفت ایران واریز شده است.
روزنامه انگلیسی زبان پایونیر در گزارشی به نقل از منابع مطلع نوشت شرکت های پالایش و پتروشیمی منگلور و ایندین اویل بیش از یک میلیارد دلار از بدهی های قبلی خود را تاکنون به ایران پرداخت کرده اند.
شرکت 'هندوستان پترولیوم' نیز 17 میلیون و 500 هزار دلار از 23 میلیون دلار بدهی خود را به ایران پرداخت کرده است.
منابع دولتی و صنعتی هند اعلام کردند از ماه ژوئن سال جاری میلادی، پالایشگران هندی بدهی خود را به ایران از طریق 'بانک دولتی هند' و بانک ئی آی اچ انجام داده اند، این روش باعث شتاب در پرداخت ها می شود ،زیرا حساب اصلی بیشتر پالایشگران در بانک دولتی است .
بنابه گفته این منابع، شرکت های نفتی هند بقیه بدهی خود به ایران را در دو تا سه ماه آینده تسویه می کنند.
هند ماه مه سال جاری (خرداد) در آستانه سفر نخست وزیر هند به ایران 750 میلیون دلار از بدهی نفتی این کشور را به ایران پرداخت کرد.
پیش از این یک مقام رسمی هند گفته بود، تحریم های غرب باعث شد تا هند نتواند 5.9 میلیارد دلار بابت خرید نفت خام از ایران را پرداخت کند.
گفته می شود دهلی نو بابت خرید نفت خام از ایران، 5.9 میلیارد دلار به تهران بدهکار است و تحریم های غرب باعث شد تا هند نتواند این مبلغ را به ایران پرداخت کند.