کد خبر 608192
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۰

عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم، 2 بار ریزش و وزن کردن فراکسیون اصلاحات در مجلس دهم را «خالص‌تر شدن فراکسیون امید» خواند.

به گزارش مشرق، دست‌اندرکاران فراکسیون موسوم به امید در آغاز تشکیل مجلس با تبلیغات فراوان تعداد اعضای آن را 159 تا 170 نفر می‌خواندند. اما در روز انتخابات ریاست مجلس فقط، 103 نفر به محمدرضا عارف رأی دادند و حدود 2 ماه بعد در جلسه تعیین هیئت رئیسه فراکسیون حدود 70 نفر شرکت کردند. گفته می‌شود برخی اعضای این فراکسیون به فراکسیون 40 نفره اعتدال پیوسته‌اند.
 
در پی این کاهش وزن شدید آن هم ظرف 2 ماه، علی تاجرنیا (عضو حزب منحله مشارکت) به روزنامه آفتاب یزد گفت: فراکسیون امید خالص‌تر می‌شود. من برخلاف بخشی از دوستان اصلاح‌طلب می‌اندیشم. آنها معتقد هستند ما باید روند خودمان را همانند آنچه در انتخابات در قالب لیست امید انجام دادیم و یک سری چهره‌هایی را از گروه‌های راست میانه و اعتدالی گذاشتیم ادامه دهیم و به همین شکل هم در فراکسیون پیش رویم. من بر این باورم که فراکسیون امید فقط هزینه‌های یک ائتلاف را با جناح اعتدالگرا و راست میانه پرداخت کرد و از فایده‌های آن محروم ماند. دلیل آن هم این است که به هر حال تجربه نشان داده است که معمولاً دوستان نزدیک به جناح مقابل سعی می‌کنند برای منزه نگه داشتن خود، مشی و مسیر جداگانه‌ای را اتخاذ کنند. من فکر می‌کنم آنچه در حال حاضر وجود دارد آن است که فراکسیون امید، فراکسیون اصلاح‌طلبان است. بسیاری از چهره‌های اعتدالی با اصلاح‌طلبان همراهی نکردند.
 
وی می‌افزاید: من فکر می‌کنم باید فراکسیون اصلاح‌طلبان را به نوعی منزه کنیم و در آن در حوزه مواضع، شفاف‌سازی صورت دهیم. همان‌طور که می‌دانید پس از اعلام نتایج انتخابات مجلس، اعلام شد که بیش از 160 نماینده از لیست امید رأی آوردند و صحت این خبر هم تأیید شد. اما بحثی که در این باره شد این بود که از این 160 نفر کمتر از 100 نفرشان اصلاح‌طلب هستند و بالغ بر 70، 60 نفر آنها از چهره‌های راست میانه و اعتدالی بوده‌اند که بنابر مصلحت‌اندیشی‌های سیاسی در لیست امید حضور داشتند.
 
اتفاقی که افتاد این بود که بعد از تشکیل مجلس این مصلحت‌اندیشی که از طرف دوستان اصلاح‌طلب در انتخابات به درستی رعایت شد از طرف چهره‌های معتدل جناح راست و اعتدالیون به درستی رعایت نشد و ما دیدیم که در انتخابات ریاست مجلس و انتخابات ریاست کمیسیون‌ها عملاً مشی دیگری طی شد. بنابراین من فکر می‌کنم بهتر است ما بپذیریم که در مجلس دهم چهره‌های اصلاح‌طلب یک سوم مجلس را در اختیار دارند و بیشتر از آن هم نیست.
 
تاجرنیا می‌گوید: اینکه در مجلس پیش برویم و طرح‌هایی توسط مجموعه اصلاح‌طلبان داده و یا تصمیماتی گرفته شود و در ادامه نتواند آن رأی لازم را بیاورد، این مسئله موجب سرخوردگی می‌شود و در نهایت هم فضای مجلس از آن شفافیت خود دور می‌گردد. بنابراین من فکر می‌کنم در آینده فراکسیون امید کمی خالص‌تر خواهد شد و تعداد آن نسبت به آنچه در ابتدا مطرح بوده، کم‌تر خواهد شد. افرادی که در آن حضور دارند آدم‌های معتقدتری به جریان اصلاح‌طلبی خواهند بود.
 
این پیش‌بینی را نمی‌کنید که افراد بیشتری از فراکسیون امید جذب فراکسیون اعتدال شوند؟
حقیقت این است که یک کانونی در مجموعه اصلاح‌طلبی وجود دارد که قطعاً یک بخشی از افراد در فراکسیون باقی خواهند ماند. اما اینکه با توجه به تشکیل فراکسیون جدید ممکن است که ریزش‌هایی را از طرف فراکسیون امید داشته باشیم، دور از انتظار نیست.
منبع: کیهان