کد خبر 611199
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۲

تب فيش‌هاي حقوقي نجومي اگر چند ماه است که بالا گرفته، اما سال‌هاست که حرف از رقم‌هاي نجومي قراردادهاي فوتباليست‌ها مي‌زنيم و کسي ککش هم نمي‌گزد.

مشرق- انتظارها به سر رسيد و رقم قراردادهاي بازيکنان شاغل در ليگ برتر فوتبال منتشر شد؛ رقم‌ها همان چيزي بودند که خيلي‌ها انتظارش را داشتند ولي آقايان انکارشان مي‌کردند. البته برخي بازيکنان گمنام و مربياني که جام هم براي تيم‌شان نگرفته‌اند، ارقامي بالاتر از تصورات همه به جيب زده‌اند. جالب اينجاست که مسئولان وزارت و فدراسيون کماکان بر برخورد جدي با قراردادهاي نجومي تأکيد دارند!
 
تب فيش‌هاي حقوقي نجومي اگر چند ماه است که بالا گرفته، اما سال‌هاست که حرف از رقم‌هاي نجومي قراردادهاي فوتباليست‌ها مي‌زنيم و کسي ککش هم نمي‌گزد. اين اولين باري نيست که رقم‌هاي ثبت شده به اطلاع عموم مي‌رسد و بازيکنان و مربيان ديگر نمي‌توانند منکر قراردادهايشان شوند. منتها امسال نيز به‌رغم شفاف‌سازي ارقام، باز هم قدمي براي جلوگيري از هدر رفتن پول بيت‌المال برداشته نشد.
 
فوتبال باشگاهي ايران بي‌در و پيکر است و از نظر کيفي نيز سال‌هاست که در قاره کهن حرفي براي گفتن ندارد. در شرايطي که کشورهاي شرق آسيا با برنامه‌ريزي دقيق و سرمايه‌گذاري اصولي و حرفه‌اي بازيکنان زيادي را به سطح اول فوتبال جهان صادر کرده‌اند، عده‌اي که متأسفانه روز به روز برتعدادشان افزوده مي‌شود فوتبال ما را به جايي رسانده‌اند که بزرگ‌ترين افتخارش پرداخت دستمزدهاي ميلياردي از پول مردم است.
 
دستمزدهايي که نصيب بازيکنان حاشيه‌ساز و بي‌کيفيت مي‌شود و مربياني که معلوم نيست چطور سر از نيمکت فلان تيم در مي‌آورند. آنها هم كه کاري از دست‌شان برمي‌آيد و مسئوليتي دارند ترجيح مي‌دهند فوتبال را به حال خود رها کرده تا ضمن حفظ پست و مقام‌شان، خودشان نيز به نان و نوايي برسند.
 
در حالي که همه مي‌دانند اوضاع فوتبال باشگاهي تا چه اندازه خراب است اما بالا رفتن رقم‌هاي قرارداد با شيب تند کماکان ادامه دارد. در چنين اوضاعي بيشترين سود نصيب فوتباليست‌ها، مربيان و صدالبته دلالان مي‌شود که ماهي گرفتن از آب گل‌آلود و پولدار شدن از جيب مردم را طي اين سال‌ها به خوبي ياد گرفته‌اند. نگاهي به رقم‌هاي منتشر شده نشان مي‌دهد که باشگاه‌ها در عقد قراردادها نه تنها به فاکتورهاي حرفه‌اي و عرف دنياي فوتبال توجهي ندارند بلکه بازارگرم کني، بهره گرفتن از هنر دلالان معروف و رو کم کني در بالا رفتن رقم قراردادها تأثير مستقيم دارند. کافي است به ارقام منتشر شده نيم‌نگاهي بيندازيد و با يک نگاه نيشخند زدن فوتبال باشگاهي به اقتصاد مقاومتي را ببينيد.
 
مربي که حتي يک جام هم براي تيمش به دست نياورده گران‌ترين مربي ايران لقب گرفته، بازيکني که مقابل ديدگان همه به جانباز سرافراز کشور توهين کرده قراردادي بيش از يک ميليارد با تيم تهراني بسته و هزار و يک نمونه تأسف‌بار ديگر. خنده‌دارتر از همه خيال راحت معاون وزير ورزش است؛ سجادي ديروز باز هم حرف از بررسي قرارداد فوتباليست‌ها زد. نه آقاي سجادي، به خودتان زحمت ندهيد. رقم‌ها منتشر شده و مردم قطعاً بهتر از شما و در کوتاه‌ترين زمان ممکن مي‌توانند قراردادهاي منعقد شده را بررسي کنند. بدون شک مردم فوتبالدوست ايران به خوبي مي‌دانند که تيم‌هاي باشگاهي و به ويژه تيم‌هاي پرطرفدار تهراني با بودجه دولتي اداره مي‌شوند و بودجه آنها نيز از پول بيت‌المال مي‌آيد. وزارتي که قرار بود با متخلفان قراردادهاي نجومي برخورد کند همچنان وعده عملي شدن اين ادعا را مي‌دهند. غافل از اينکه قراردادها امضا شده و باز هم در حق مردم اجحاف شده است.
 
مگر فوتبال کشور ما که افت فاحش سال‌هاي گذشته‌اش به هيچ وجه قابل کتمان نيست، چه دارد که جمع قرارداد تيم‌هاي مدعي آن 78 ميليارد تومان است؟ مگر نه اينکه قرار بود موضوع قراردادهاي نجومي نيز همچون بحث فيش‌هاي حقوقي نجومي مورد بررسي قرار گيرند و با خاطيان برخورد شود؟ مردم چند سال ديگر بايد منتظر بمانند تا يک منجي براي فوتبال کشورمان پيدا شود و حق مردم را از جيب سودجويان بيرون بکشد؟
 
شيوا نوروزي (تحلیلگر روزنامه جوان)