به گزارش مشرق، ابراهیم اصغرزاده این تحلیل را در مصاحبه با روزنامه اعتماد عنوان کرد و گفت: اصلاحطلبان در تله عملگرایی دولت گرفتار شدهاند. باید اصلاحطلبی را از دولتداری آقای روحانی جدا کرد. دولت تمام تخم مرغهایش را در اولویت دادن به موضوعی ریخت که مجرد از بقیه مسائل کرد. حتی در سیاست خارجی هم کاری کرد که کیس مذاکرات هستهای کاملاً ایزوله باشد.
اصغرزاده درباره احیای شکاف فقیر و غنی هشدار میدهد: پوپولیسم برشکاف حکومت و ملت سوار میشود. چون دولتمردان ابناء دولت و مدیران دولتی به نظر میرسد که مشکل اقتصادی ندارند. زندگی راحتی دارند؛ بچههایشان در خارج تحصیل میکنند و اینجا از مواهب استفاده میکنند و فیشهای حقوقی بالا میگیرند. به نظر من وقتی شکاف فقر و ثروت وقتی روی شکاف دولت ملت سوار میشود خیلی جنبه خطرناکی پیدا میکند و به نظر من این شکاف در حال تشدید است. و این دولت کشش عبور از این شکاف را ندارد یا اینکه توان ساخت شکاف متقاطعی که بتواند چنین بحرانی را کاهش دهد هم ندارد.
«فکر میکنید افزایش شکاف فقیر و غنی برای روحانی در انتخابات 96 دردسرساز شود؟» وی در پاسخ این سؤال تصریح کرد: دولت در این زمینه گرفتار است. دولتی که به مردم میگوید 45 هزار تومان یارانه نگیرید تا بتوانیم برنامههای توسعه را پیش ببریم از آن سو نمیتواند به مدیرانش بگوید شما هم باید فداکاری کنید. اینجاست که فاقد صلاحیت اخلاقی میشود. آن وقت دولتی میشود که از طبقه خاص و منافع طبقه خاصی حمایت میکند اما منافع تودههای مردم را نمیتواند بفهمد. دولت دایماً ناله میکند که من مجبور هستم هر ماه یارانه بپردازم اما هیچ حواسش نیست چه مقدار قاچاق در کشور هست و چه مقدار حقوقهای آنچنانی دارد حیف و میل میشود.
نمیخواهم بگویم در این جهتها دولت حرکت نکرده است. بلکه میخواهم بگویم آقای روحانی باید متوجه باشد که درباره دولت ایشان تصویری از یک دولت فشل، ضعیف و امامزادهای که اصلاً معجزه نمیکند در ذهن مردم دارد شکل میگیرد. دولت ناکارآمد بدترین اتفاق برای شرایط سال 96 است.
عضو شورای شهر اول تهران درباره برجام هم گفت: برجام در زندگی مردم ملموس نیست. این بحران عدم توان یا کارآمدی ملموس دولت چیزی است که دست و پای این دولت را با این ستاد و چارچوبها خواهد گرفت.
(در کارنامه آقای روحانی خود را شریک میدانیم؟) اگر شریک ندانیم که دچار بحران اخلاقی میشویم.
(حتی در فیشهای حقوقی خود را شریک میدانیم؟) اشکال این است که اصلاحطلبان ابتکار عمل را از دست دادند. درست مثل بحثی که در انتخابات مجلس در هفت اسفند رخ داد. نمیتوانند قدمشان را تثبیت کنند و قدمی جلوتر بگذارند.
پاشنه آشیل دولت کجاست؟ اصغرزاده در پاسخ این سؤال تصریح میکند: در حوزه اجتماعی و ارتباط با جامعه. پایگاه اجتماعی فقط طبقه متوسط به بالای جامعه نیست که فقط به دنبال راضی کردن آنها باشیم که هواپیمای ایرباس بیاید تا آنها بتوانند سفر خارجی بروند. پایگاه اجتماعی را کارگرهایی هم میسازند که حقوق نگرفتند و کتک خورند. کشاورزان، روستاییانی هستند که پرجمعیتند و به لحاظ طبقاتی پایین دست جامعه تلقی میشوند. اگر میانگین 10 دهک را در نظر بگیریم، از وسط به پایین آنهایی میشوند که احساس ناامنی میکنند یا فکر میکنند وضع زندگیشان بدتر شده اینها میتوانند تهدیدی برای دولت تلقی شوند.