به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، به گفته مدير تحقيقات مدرسه علوم اطلاعات و فناوري دانشگاه توکيو، نمونه اوليه اسکنر فوق سريعي که قادر به ديجيتالي کردن يک کتاب در يک دقيقه است، در عرض دو سال ساخته خواهد شد.
بر اساس اين گزارش، اين سيستم اسکن با دوربيني کار ميکند که ميتواند 500 عکس در ثانيه گرفته و حدود 170 صفحه کتاب را در 60 ثانيه ضبط کند.
سيستم مذکور با اندازهگيري اشکال سهبعدي صفحات با استفاده از اشعههاي مادون قرمز با تغيير شکل ناشي از وضعيت آنها تطبيق مييابد، بنابراين تصاوير الکترونيکي صفحات کتاب همانند شکل اصلي آنها خواهند بود.
به گفته محقق هدايتکننده اين گروه، اين سيستم اسکن در مقايسه با فناوريهايي که پيش از اين ساخته شدهاند، سريعترين نوع ساخته شده در جهان است و اين محققان اکنون در حال بررسي استفاده از ربات براي ورق زدن صفحات به صورت خودکار و به طور مرتب هستند.
محققان دانشگاه توکيو با هدف ساخت نمونه اوليه اسکنر در عرض دو سال، ماه جاري با Dai Nippon Printing ژاپن پيمان همکاري بستند تا اين فناوري مورد استفاده عملي قرار بگيرد.
شرکتهاي ناشر ژاپني فعاليت در عرصه کتابهاي الکترونيکي که بر روي دستگاههاي قابل حملي مانند رايانه لوحي آيپد اپل يا کيندل آمازون قابل خواندن هستند، را افزايش دادهاند.
البته فناوري ساخته شده جديد براي گرفتن سريع تصاوير سهبعدي از اشيايي که به سرعت در حال حرکتند، ميتواند کاربردهاي متنوعي در بخشهايي مانند رباتيک، صنعتي و طراحي خودرو داشته باشد.
محققان ژاپني فناوري جديدي براي اسکن کتاب به سرعت ورق زدن آن ساختند.