کد خبر 617430
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۶

مقام های ارشد ترکیه از زمان کودتای نافرجام در این کشور اعلام کردند که هزاران نفر را به اتهام دست داشتن در این اقدام از کار برکنار کرده اند.

 به گزارش مشرق، ترکیه اعلام کرد که به‌ زودی میزبان مقامات بلندپایه‌ آمریکایی خواهد بود که به قصد گفت‌وگو با مسئولان این کشور به آنکارا سفر خواهند کرد.

مسئله‌ استرداد فتح‌الله گولن، یکی از موضوعات مورد بحث در این دیدارها خواهد بود.

از زمان وقوع کودتای نافرجام در 15 ژوییه تا کنون، در ترکیه بیش از 81 هزار کارمند دولت یا از کار اخراج شده یا به حالت تعلیق درآمده‌اند.

بنا به گفته‌ نخست‌وزیر ترکیه، دست‌کم 3 هزار تن از این افراد سرباز و افسر ارتش هستند.

نزدیک به یک ماه پس از شکست کودتای 15 ژوییه در ترکیه، بینالی ایلدیریم، نخست‌وزیر این کشور، روز شنبه (13 اوت) اعلام کرد که جو بایدن، معاون رئیس‌ جمهور آمریکا، به‌زودی عازم آنکارا خواهد شد. او هم‌چنین گفت که روز 24 اوت نیز میزبان جان کری، وزیر امور خارجه‌ آمریکا خواهد بود. مقامات واشنگتن هنوز این اخبار را تایید نکرده‌اند.

کارشناسان سیاسی می‌گویند که یکی از موضوعات مورد مذاکره میان مقامات آمریکا و ترکیه، مسئله‌ تحویل فتح‌الله گولن، روحانی ساکن آمریکا است. حکم بازداشت این منتقد رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، روز 4 اوت از سوی دادگاهی در استانبول صادر شده است. در حکم دادگاه آمده که گولن در ماه‌های اخیر در "تلاش انجام کودتا علیه دولت قانونی ترکیه" بوده است.
 
رئیس جمهور ترکیه نیز این همراه پیشین خود را که رهبر "جنبش خدمت" نیز به شمار می رود به دست‌ داشتن در کودتای اخیر کشورش متهم می‌کند.

اردوغان بارها از آمریکا خواسته است گولن را به ترکیه تحویل دهد. بنا به گفته‌ رئیس جمهور ترکیه، آنکارا "مدارک لازم" برای اثبات نقش فعال گولن در راه‌اندازی کودتا را به نهادهای آمریکا تسلیم کرده ‌است. به نظر مقامات آمریکایی، ولی مدارک و شواهد ارسال شده برای استرداد گولن به ترکیه کافی نیست.

رئیس‌ جمهور ترکیه در این رابطه روز 10 اوت در سخنرانی‌ که در یک گردهمایی در برابر کاخ ریاست جمهوری این کشور در آنکارا انجام داد، آمریکا را تهدید کرد که "میان ترکیه و فتح‌الله گولن" یکی را انتخاب کند. وزیر دادگستری نیز پیشتر هشدار داده بود که "آمریکا نباید مناسبات خود با ترکیه را قربانی گولن کند.
منبع: میزان