سرگئی شویگو روز یکشنبه گفت مسکو به شدت به اجرای این طرح برای افزایش توان تسلیحاتی و توسعۀ ارتشِ روسیه پایبند است.
وی در یک گفتوگوی تلویزیونی تأکید کرد: «ما به مدت پنج سال از این طرحِ به دقت برنامهریزی شده برای توسعه و افزایش توان تسلیحاتیِ نیروهای مسلح خود پیروی کردهایم. این برنامهها با تمام تولیدکنندگان و وزارت صنعت و تجارت هماهنگ شده بودهاند و اکنون، تجدید تسلیحات، آموزش مجدد پرسنل نظامی و تجدید تجهیزات در حال انجام است ... ما به شدت به اجرای برنامه پایبند هستیم.»
در سال 2010 اعلام شد روسیه طرحی بزرگ را برای به روز کردنِ 70 درصد از تجهیزات نظامیِ خود تا سال 2020، اجرا میکند.
براساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیکِ روسیه، براساس برآوردهای اعلام شده، این طرح با درنظر گرفتن نرخ ارزِ کنونی، 291 میلیارد دلار هزینه دربرخواهد داشت.
وزیر دفاع روسیه گفت کشورهای غربی باید از اقدامات تشویش برانگیز که تهدیدکنندۀ مردم این کشورها است بپرهیزند و درک کنند که روسیه برای مذاکره آماده است.
شویگو خطاب به کشورهای غربی گفت: «اگر شما از وضعیت کنونی استفاده میکنید. اگر از اقدامات تشویش برانگیز برای پر کردنِ مجددِ بودجۀ خود استفاده میکنید تا سود اضافی دریافت کنید – این مشکل شما است... اما من میخواهم بگویم: دست از ارعابِ مردم خود بردارید ... ما از همکاران خود میخواهیم بالاخره دست از این موضوع بردارند و درک کنند که ما با مذاکره موافق و برای آن آماده هستیم.»
روابط روسیه و کشورهای غربی از زمانی تیره شد که شبه جزیره کریمه در پی بحران در اوکراین و برگزاری همهپرسی در سال 2014 میلادی، با اکثریت آراء از این کشور جدا شد و به فدراسیون روسیه ملحق شد.
در پی برگزاری این همهپرسی، امریکا و متحدان اروپایی آن، مسکو را به بیثبات کردنِ اوکراین متهم و تحریمهایی علیه این کشور اعمال کردند.
مسکو بارها اتهامات غرب مبنی بر دخالت روسیه در بحران اوکراین را رد کرده و هشدار داده است که اعمال تحریم علیه روسیه موجب تضعیف ثبات منطقهای و جهانی میشود.
از سوی دیگر کرملین بارها سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را به دلیل گسترش حضور نظامی نزدیک مرزهای روسیه مورد انتقاد قرار داده و تاکید کرده است که «چنین اقدامی، تهدیدی برای صلح منطقهای و بین المللی است».