به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، صداي آلمان در اين زمينه گزارش داد: يكي از محصولات پرسود صادراتي كشور اسپانيا، زعفران يا همان 'طلاي سرخ' است. صادركنندگان اين محصول خوب ميدانند كه به سختي ميتوان تقلب آنان در عرضه زعفران ايراني با نام اسپانيايي اثبات كرد.
از سوي ديگر، وزارت صنايع اسپانيا نيز در همراهي با اين تقلب، اعلام مي كند تمامي محصولات بسته بندي شده در اين كشور، مي تواند به عنوان توليد داخلي به مشتريان عرضه شود.
اين راديو افزود: توليد سالانه زعفران در جهان حدود 200 تن است كه 170 تا 180 تن آن يعني در واقع حدود 91 درصد كل توليد جهاني، در كشور ايران برداشت مي شود.
'آنتونيو گارسيا مارتين دلگادو' رييس اداره نظارت بر توليد زعفران در اسپانيا، مدعي توضيح تفاوت هاي فاحش توليد و صادرات اين محصول با توجه به برچسبهاي تقلبي است.
به گفته دلگادو، بخش بزرگ صادرات زعفران اسپانيا در اصل از ايران ميآيد و سپس با بستهبندي جديد و برچسبهاي تقلبي به عنوان زعفران اسپانيايي به خريداران بويژه در بازارهاي آمريكا، كشورهاي خاورميانه و آمريكاي جنوبي فروخته مي شود.
وي افزوده است: صادركنندگان اسپانيايي براي هر كيلوگرم زعفران ايراني مبلغي حدود سه هزار يورو پرداخت ميكنند و پس از بسته بندي جديد، اين كالا را با چهار برابر قيمت اوليه، يعني حدود 12 هزار يورو مي فروشند، يعني هر سال حدود 400 ميليون يورو از واسطه گري صادرات زعفران ايران درآمد كسب مي كنند.
اسپانيا سالانه فقط حدود 5/1 تن زعفران برداشت مي كند، اما چگونه صادر كننده حدود 90 تن از گرانبها ترين ادويه جهان است؟ نگاهي عميق به تفاوت فاحش ميزان توليد و صادارت اين محصول نشان مي دهد كه زعفران ايران با برچسبهاي تقلبي به نام زعفران مرغوب اسپانيايي به خريداران بينالمللي فروخته مي شود.