کد خبر 62074
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۰

به نوشته روزنامه گاردين بر طبق تخمين‌هاي پنتاگون، حدود 90 درصد از موارد تجاوز جنسي در ارتش گزارش نمي‌شوند.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از فارس، روزنامه "گاردين " به بررسي داستان يكي از اين قربانيان مي‌پردازد. "جيمي لي جونز " 20 ساله در اوت 2005 مورد تجاوز جنسي گروهي از همكارانش در شركت KBR قرار گرفت. شركت KBR يك پيمانكار خصوصي نظامي و يكي از شركت‌هاي تابع "هاليبرتون "، غول نفتي آمريكاست كه توانست خود را از اين اتهام تبرئه كند، اما اين به معناي عدم وجود اين مشكل در نيروهاي نظامي نيست. احتمال تجاوز جنسي به يك زن در ارتش آمريكا در عراق توسط همكارانش بيشتر از احتمال كشته شدن او توسط دشمن است. با اين حال اين تجاوزات اكثرا گزارش نمي‌شوند.

* افرادي كه مورد تجاوز قرار گرفته‌اند در دادگاه بازنده اعلام مي‌شوند

هفته گذشته، "جيمي لي جونز " در پرونده عليه كارفرماي سابق خود يعني شركت KBR بازنده اعلام شد. جونز چندين تن از همكاران خود را متهم به تجاوز خشن گروهي عليه خود نموده بود. اما شركت KBR در پاسخ اظهار مي‌دارد كه جونز اين مشكل را قبلا در يك فيصله خصوصي خارج از محيط دادگاه حل نموده بود. جونز پس از طي چهار سال بالاخره موفق به حضور در دادگاه شده بود، اما پس از دو روز شور و مشورت، حكم هيئت‌منصفه فدرال دال بر تبرئه كارفرما بود.

* حدود 90 درصد از موارد تجاوز جنسي در ارتش آمريكا گزارش نمي‌شوند

اگر چه پرونده جونز بدون كسب نتيجه لازم خاتمه يافت، اما نشان‌دهنده يك مشكل دروني در ميان نيروهاي نظامي آمريكا است كه عليرغم تعداد زياد موارد، به شدت سانسور مي‌گردد. به گفته خبرنگار نظامي "آدام وينشتاين " احتمال تجاوز به يك زن در نيروهاي نظامي آمريكا دو برابر احتمال تجاوز به يك زن در مشاغل مدني است. در واقع احتمال تجاوز جنسي به يك زن در ارتش آمريكا در عراق توسط همكارانش، بيشتر از احتمال كشته شدن او توسط دشمن است. تاسف بارتر اينكه بر طبق تخمين‌هاي پنتاگون، حدود 90 درصد از موارد تجاوز جنسي در ارتش گزارش نمي‌شوند.

* عدم توجه مسئولين ارتش آمريكا به مسائل اخلاقي از دلايل بروز اين مشكل است

"نانسي گيبز "، روزنامه‌نگار مجله تايم، دلايل زيادي را براي عدم توجه به موارد تجاوز جنسي در ارتش ارائه مي‌دهد: فرهنگ اغراق آميز مردانه، تمركز مسئولين كه تنها بر روي پيروزي است و وجود زمينه مساعد براي طرد قربانيان. دليل هر چه كه باشد نتيجه پرونده جونز باعث مي‌شود تا اوضاع زنان شاغل در نيروهاي نظامي وخيم‌تر گردد. وكيل KBR ضمن حمله به شخصيت جونز، او را يك دسيسه‌گر مي‌خواند كه با طراحي اين نقشه قصد دارد خود را مطرح و سپس از پرونده خود براي چاپ يك كتاب و قرارداد يك فيلم استفاده كند.

* اگرچه هيئت‌منصفه جونز را قرباني نمي‌داند، اما اين به معناي عدم وجود قربانيان ديگر نيست

در نهايت حكم هيئت‌منصفه نهايي بوده و توسط وكيل جونز پذيرفته شده است. اما تبرئه KBR به اين معنا نيست كه نيروهاي نظامي آمريكا در مقام رفتار با زنان شاغل در ارتش رفتار منصفانه‌اي دارند. همچنين اين حكم به اين معنا نيست كه مسكوت نمودن قربانيان تجاوز جنسي در نيروهاي نظامي يك مشكل فراگير نيست. اگرچه هيئت‌منصفه جونز را قرباني نمي‌داند، اما اين به معناي عدم وجود قربانيان ديگر نيست.