کد خبر 621391
تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۰:۵۳

خلاء حضور آمریکا در منطقه، منجر به ظهور بلوکی جدید از قدرت شده است. این بلوک جدید متشکل از ایران، روسیه، چین و هند تبدیل به ائتلاف نظامی جدید خواهد شد که ترکیه را ناچار به همکاری با خود می‌سازد.

به گزارش مشرق، دکتر رضا سراج کارشناس مسائل استراتژیک در یادداشتی به تحلیل همکاری های راهبردی ایران و روسیه پرداخت و نوشت:
 
مقدمه: همکاری راهبردی ایران و روسیه باعث نگرانی مقامات و استراتژیست‌های ایالات متحده و شبکه همکار داخلی آمریکا در ایران (جریان نفوذ و غربگرایان) شده است.

*چرایی نگرانی آمریکا :
کاخ سفید دریافته است که در دکترین چرخش آسیایی و تغییر ثقل راهبردی از غرب آسیا، دچار اشتباه محاسباتی شده است. جنگ نیابتی از حالت فرصت برای آمریکا و متحدانش خارج و تبدیل به تهدید راهبردی برای هژمونی ایالات متحده شده است.
خلاء حضور آمریکا در منطقه، منجر به ظهور بلوکی جدید از قدرت شده است. این بلوک جدید متشکل از ایران، روسیه، چین و هند تبدیل به ائتلاف نظامی جدید خواهد شد که ترکیه را ناچار به همکاری با خود می‌سازد. شکل گیری بلوک جدید به معنای تغییر نظم منطقه‌ای و ظهور ایران در تراز قدرت جهانی است.

*آمریکا تنها نظاره‌گر روند زیر است:
 
1-ایران در حال پُر کردن خلأ قدرت در منطقه است
2-توازن راهبردی در منطقه تغییر کرده است.
3-روسیه به منطقه غرب آسیا بازگشته است.
4-ترکیه در حال فاصله گرفتن از غرب است.
5-عربستان قربانی جنگ نیابتی می شود.
6-چین وارد معادلات منطقه می‌شود.
7-هندسه جهانی در حال تغییر است.
8-ایران جدیدی در حال ظهور است.

*نگرانی شبکه همکار داخلی :

همکاری راهبردی ایران و روسیه و ظهور بلوک جدید قدرت، کارآمدی دیپلماسی امنیت و اقتدار را در مقایسه با عملکرد #تقریبا_هیچ دیپلماسی تعامل و برجام، به نمایش می‌گذارد. این روند از یک سو غربگرایان را نگران انتخابات 1396 می‌کند و از سوی دیگر پایانی بر رؤیای تعامل با آمریکا و برجام‌های 2 و 3 و 4 و...می‌شود.