به گزارش مشرق، جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه درباره موضوع حذف و تعدیل مجازات اعدام قاچاقچیان مواد مخدر اظهار داشت: ما بهطور کلی با حذف کامل اعدام مخالف هستیم زیرا معتقدیم که برای برخی جرایم بسیار خطرناک باید مجازات اعدام وجود داشته باشد بهعلاوه مواردی مانند قصاص که مربوط به حدود الهی است.
وی ادامه داد: اما درباره تعزیرات بهخصوص مواد مخدر؛ در این زمینه هم طرفدار حذف کامل اعدام نیستیم بلکه طرفدار بازنگری در قانون هستیم آنهم در جهت تأثیرگذاری بیشتر قانون. ما در یک جنگ بیامان در حوزه مواد مخدر هستیم که صرفاً مختص به مردم ایران نیست و مربوط به تمام بشریت است. اما بهبرکت حضور ناتو در افغانستان تولید خشخاش 40 برابر شده است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: این بازنگری در قانون به جریان افتاده است و جهات مختلفی دارد. نیروهای امنیتی، اجتماعی و پیشگیری و مسائل مربوط به تشکیلات قضایی است. البته قانون موجود، مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام است و شاید خیلی از دوستان ما در مجمع معتقد به تشدید مجازات باشند.
وی ادامه داد: نهایتاً این قانون باید با حفظ جهات مختلف و کارآمدیاش بازنگری شود چون جزء قوانین حدود نیست و جزء تعزیرات است لذا مسئله کارآمدی آن بسیار مهم است و اگر کارآمدی قانون زیاد نباشد باید مورد بازنگری قرار گیرد، ضمن اینکه بازنگری در قانون مبارزه با مواد مخدر، معادل حذف اعدام نیست بلکه معادل اتخاذ یک سازوکار جدید برای مبارزه است، یعنی امکان دارد همچنان مجازات اعدام باشد اما با کارآمدی بیشتر و تعداد کمتر و روی سرشبکههای اصلی تمرکز شود و خشکاندن ریشههای ورود مواد مخدر به جامعه.
لاریجانی در پاسخ به این سؤال "آیا بهنظر شما این قانون در مدتی که از اجرای آن میگذرد کارآمد بوده است؟" گفت: نمیشود گفت کارآمد نبوده اما بحث ما کارآمدی بیشتر است و البته مسائل بینالمللی آن نیز قابل توجه است و اسم ایران نباید جزو کشورهایی باشد که بیشترین اعدام را دارند، البته یکی از مسائل اعدامی ما قصاص است که قصاص یک امر کاملاً اجتماعی است و تعداد آن نیز کم است و خیلی هم به آن افتخار میکنیم.