کد خبر 62208
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۰

سخنگوي دستگاه قضايي متواري شدن سه متهم سابقه‌دار را كه حين اعزام از اداره آگاهي به دادسراي امور جنايي تهران ماموران را خلع سلاح كرده و يكي از آنان را به قتل رسانده‌اند، تاييد كرد.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام و المسلمين محسني اژه‌اي در ادامه‌ نشست روز دوشنبه خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص آمارهاي ارائه شده از سوي نيروي انتظامي در زمينه ورود و كشف مواد مخدر و اعدام قاچاقچيان مواد مخدر تصريح كرد: مواد مخدر از معضلات بسياري از كشورهاست و در اين راستا لازم است فرد فرد جامعه نسبت به موضوع حساس باشند. بايد مضرات مواد مخدر به‌ويژه مواد مخدر صنعتي را همه گوشزد كرده و در اين راستا احساس وظيفه كنيم.

وي ادامه داد: نبايد صرفا از دستگاه قضايي و پليس بخواهيم كه با مواد مخدر برخورد كنند؛ البته پليس و قوه‌ قضاييه بايد برخوردي قاطع و جدي داشته باشند. همه مي‌دانيم كه امروز كشت مواد مخدر در يكي از كشورهاي همسايه به‌ويژه پس از اشغال چند برابر شده است؛ البته با وجود ادعاي اشغالگران در خصوص برخورد با اين موضوع، كماكان اين معضل هم‌چنان ادامه دارد. پليس و دستگاه قضايي نيز تلاش بسيار خوبي دارند؛ البته مي‌توان بهتر از اين عمل كرد.

دادستان كل كشور افزود: در يك سال اخير تلاش بر اين بوده كه قاچاقچيان اصلي مواد مخدر تحت پيگرد باشند. اين در حالي است كه در گذشته عناصر اصلي كنار مي‌ماندند؛ البته در كنار برخورد با اين موضوع بايد اقدامات حقوقي بين‌المللي نيز از سوي دستگاه‌هاي مربوطه عليه كشورها و برخي سازمان‌ها صورت گيرد. اين مشكل وجود دارد و همه‌ نظام بايد براي برخورد با آن وارد ميدان شوند.

خبرنگار ديگري با اشاره به پاسخ رئيس‌جمهور در مصاحبه‌ مطبوعاتي اخير خود در خصوص پرسشي مبني بر دستگيري افراد معروف به جن‌گير از سخنگوي دستگاه قضايي سوال كرد كه تعداد افراد بازداشت شده چند نفر است و پرونده‌ آنها در چه مرحله‌اي قرار دارد؟

محسني اژه‌اي در پاسخ اظهار كرد: همواره بيان كرده‌ايم كه دستگاه قضايي با اتهام و جرم برخورد مي‌كند، نه با عناوين. ممكن است كه يك جن‌گير هم از باب جن‌گيري مرتكب جرمي شود و ما از باب جرم با او برخورد مي‌كنيم. پرونده‌ دو نفر از كساني كه تحت همين عنوان معروف شده بودند در شرف رسيدگي در دادگاه است. قرار مجرميت براي آنها صادر شده و كيفرخواست يا صادر شده يا در آستانه‌ صدور است.

وي در خصوص برگزاري دادگاه فائزه هاشمي در شعبه 15 دادگاه انقلاب نيز خاطرنشان كرد: وكيل وي با مراجعه به دادگاه درخواست استمهال يك ماهه كرده كه شعبه‌ رسيدگي‌كننده به پرونده نيز با اين درخواست موافقت كرده است و ظاهرا پس از گذشت اين مهلت، 21 شهريورماه دادگاه برگزار مي‌شود.

خبرنگار ديگري با اشاره به برگزاري آخرين جلسه‌ رسيدگي به پرونده‌ سه تبعه‌ آمريكايي گفت كه شايعاتي در خصوص عفو اين متهمان در ماه مبارك رمضان مطرح شده كه محسني اژه‌اي پاسخ داد: من در مورد اين شايعه خبري ندارم اما رسيدگي به پرونده به اتمام رسيده است و به‌زودي حكم صادر مي‌شود؛ البته قاضي رسيدگي‌كننده به پرونده اعلام كرده كه به دليل دريافت پاسخ يك سوال از نيروهاي مرزي، ختم جلسه را اعلام نكرده است. امروز نيز با قاضي رسيدگي‌كننده صحبت كردم كه وي گفت حكم به زودي صادر مي‌شود.

خبرنگار ديگري با طرح اين مطلب كه «امروز خبري در بعضي از سايت‌ها مبني بر متواري شدن سه تن از متهمان سابقه‌دار در مسير انتقال از آگاهي به دادسراي جنايي منتشر شده بود كه اين متهمان با خلع سلاح ماموران به همراه خودروي نيروي انتظامي متواري شده‌اند»، از دادستان كل كشور خواستار توضيح شد كه وي نيز گفت: اصل اين موضوع صحت دارد و اين امر موجب مجروحيت و در نهايت جان باختن مامور شده است.

سخنگوي دستگاه قضايي در پاسخ به سوال خبرنگاري ديگر در خصوص وضعيت پرونده‌ ملك‌زاده خاطرنشان كرد: وي در بازداشت به سر مي‌برد و پرونده در مرحله‌ انجام تحقيقات است و هنوز به دادگاه ارسال نشده است.

خبرنگار ديگري سوال كرد كه آيا آقاي ملك‌زاده يكي از آن دو نفري است كه بيان كرديد پرونده‌شان به دادگاه رفته است؟ كه محسني اژه‌اي پاسخ داد: خير، اين دو نفر غير از آقاي ملك‌زاده هستند.

خبرنگار ديگري در خصوص ارائه‌ مجوز براي فعاليت مجدد شركت اوريف ليم از محسني اژه‌اي سوال كرد كه وي پاسخ داد: قوه‌ي قضاييه مسئول ارائه‌ مجوز نيست و ثبت شركت شرايط خود را دارد. در خصوص آخرين اقدامات صورت گرفته نسبت به اين پرونده حضور ذهن ندارم.

دادستان كل كشور با اشاره به اطلاع‌رساني در دستگاه قضايي نيز اظهار كرد: آيين‌نامه‌اي براي اطلاع‌رساني تنظيم شده كه پس از اتمام و ابلاغ، جزئيات آن تبيين خواهد شد.

به گزارش ايسنا، يكي ديگر از سوالات مطرح شده در اين نشست در خصوص اقدام نيروي انتظامي در زمينه جمع‌آوري ماهواره‌ها بود كه سخنگوي دستگاه قضايي تصريح كرد: اگر همه ملتزم به قانون باشيم بسيار خوب است. اگر مردم خود پايبند به قانون باشند قطعا بهتر خواهد بود. استفاده از ماهواره از سال 1373 تا كنون مگر در موارد خاص كه در قانون ذكر شده، ممنوع است. اقدام واردكنندگان، توزيع‌كنندگان و نصب‌كنندگان نيز خلاف و جرم است و اگر به صورت مشهود باشد نيروي انتظامي مي‌تواند برخورد كند.

محسني اژه‌اي يادآور شد: در اينكه استفاده از ماهواره فوايد و مضراتي دارد ترديدي نيست و بسياري از كشورها نيز اجازه استفاده از تمام شبكه‌هاي ماهواره‌اي را به مردم خود نمي‌دهند و از اين نكته نيز نبايد غافل شد كه بسياري از شبكه‌هاي ماهواره‌اي از سوي دشمنان با اهداف خاص ايجاد مي‌شوند. اين‌گونه هم نيست كه پليس به يك‌باره روي پشت‌بام‌ها برود و اقدام به جمع‌آوري ماهواره كند زيرا در اين راستا بارها و بارها اطلاع‌رساني شده است. در جاهايي كه جرم مشهود است، پليس بر اساس اختيارات خود مي‌تواند برخورد كند اما اگر جرم مشهود نيست و نياز به ورود به حريم خصوصي دارد، بايد اجازه بگيرد؛ البته اگر مورد خلافي از سوي پليس نيز مشاهده شود بايد با آن برخورد كرد.