در ابتدای این برنامه سردار جواد خضرایی گفت: برای آنکه جامعه ما ایمن بماند، هنگامی که لشگریان صدام به کشور ما حمله کرد، 198 هزار نفر از بهترین بندگان خدا از اقشار مختلف به شهادت رسیدند تا میهنمان حفظ شود. امروزه در کشوری زندگی میکنیم که مخاطرات امنیتی ما را تهدید نمیکند. در باغموزه دفاع مقدس با استفاده از فناوریهای مختلف کوشیدیم بخشی از این رخداد را به نمایش بگذاریم.
وی با اشاره به نمایش «طعم جبهه» که در خلال این آیین اجرا شد، گفت: به داستان این نمایشنامه دقت کنید. اگر این برنامه را دیدید و پس از آن درون شما متحول نشد، باید بدانید سودی از آن شما نشده است. برای اینکه سود این آیینها عایدتان شود پیشنهاد میکنم هر از چند گاهی با شاخه گلی به دیدار خانواده شهیدان بروید.
مدیر عامل باغموزه دفاع مقدس در پیشنهاد دیگری به نوجوانان حاضر در برنامه گفت: پس از این برنامه قلم و کاغذی بردارید و به شهیدان یا خانواده آنها نامهای بنویسید. باغ موزه دفاع مقدس آثار خوبتان را در قالب کتابی منتشر کرده و به نویسندگان بهترین نامهها هدیه هدیه خواهد داد.
مریم خلیلزاده، ناظر پروژه تدوین کتابهای معرفی باغ موزه دفاع مقدس برای کودکان و نوجوانان در این برنامه گفت: گذشت سه دهه از دفاع مقدس و جنگ تحمیلی زوایای تازهای را از این دفاع در جهان نشان میدهد. باغ موزه دفاع مقدس تصمیم گرفت تا کودکان و نوجوانان را مخاطب خود قرار دهد و برای آنها پیامرسان ارزشهای دفاع مقدس باشد.
به گفته وی، این کتابها حاصل نگاه تازه باغموزه دفاع مقدس برای ایجاد تعامل با کودکان و نوجوانانی است که سالها با جنگ تحمیلی و دفاع مقدس فاصله دارند. درک همسویانه و ایجاد همزبانی از اهداف ما در اجرای این طرح بود.
مصطفی رحماندوست، شاعر کودکان نیز با بیان اینکه دفاع مقدس در هر زمانی میتواند معنای متفاوتی داشته باشد، گفت: دفاع مقدس امروزه یک معنای دیگری دارد. امروز درباره آن روزها شعر میخوانیم.
رحماندوست سپس سرودههایی را از کتاب «گل، آینه، قرآن» برای نوجوانان حاضر در سالن خواند.
در خلال این برنامه از دو کتاب «شهری برای فردا» و «قاصدک در سرزمین موزه دفاع مقدس» رونمایی شد و پس از آن برنامه طعم جبهه به کارگردانی سید جواد هاشمی برای جمعی ازدانش آموزان شهر تهران اجرا شد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.