کد خبر 623473
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۸

با گذشته سه سال از عمر دولت تدبیر و امید ضعف ها و قوت های آن نمایان تر شده و مردم بهتر می توانند در مورد توانایی آن نسبت به رفع مشکلات و مطالبات خود اظهارنظر و تصمیم گیری کنند.

به گزارش مشرق، هفته دولت است و دولتمردان از این شهر به آن شهر در حال معرفی دستاوردهای سه ساله کابینه یازدهم هستند. رسیدن به رشد اقتصادی پنج درصدی در سال جاری، افزایش تولید نفت از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه به ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه، رشد ۱۵ و نیم درصدی در کشاورزی و «ایجاد ثبات و آرامش اقتصادی» از مهمترین دستاوردهای دولت در سه سال گذشته از زبان رئیس جمهور است که در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت هفته دولت بیان کرد.

اما امسال کار دولت در معرفی دستاوردهایش سخت تر سالهای گذشته است چراکه سه سال از عمر دولت گذشته است و تنها بیان آمار و ارقام دستاوردها کفایت نمی کند و افکار عمومی آنرا باور نمی کند، حالا باید مردم این رشد ۵ درصدی و تورم تک رقمی را در زندگی خود حس کنند.

از روزهای خوش تبلیغات که بگذریم نوبت به روزشمار عمر دولت می رسد که دولت می ماند و مطالبات برجای مانده. به عقیده کارشناسان سیاسی مهمترین چالش پیش روی دولت در سال پایانی مهمترین دستاوردش یعنی برجام است.

 یکسالی هست که برجام به ثمر نشسته است. قرار بود همه چیز حداقل در حوزه اقتصادی، حل و فصل شود. تحریم‌ ها برداشته شوند و روابط بانکی برقرار گردد. سرمایه گذاران خارجی بیایند و دلارهای غیر ایرانی روانه پروژه های ایران شوند. اقتصاد از رکود خارج شده و تلاش ها برای شکوفایی اقتصاد ایران پس از سالهای سیاه تحریم، به نتیجه برسد.

با نگاهی به پرونده یکساله برجام با نقاط سیاه و سفید روبرو می شویم. برخی می گویند فضای بی ثبات اقتصادی جای خود را به یک فضای آرام داده و تورم هم با سیاست های دولتی کنترل شده است. در مقابل نیز عده ای اعتقاد دارند رکود عمیق تر شده و خبری از گشایش های اقتصادی نیست. بانکهای مهم دنیا همچنان از تعامل با بانک های ایرانی می ترسند و به گفته سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری روز پنجشنبه(چهارم شهریور) خود «محدودیت‌های بانکی علیه ایران به دلیل تعهد دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا به منزوی نگاه داشتن ایران همچنان پابرجاست.»

حال ضعف ها و قوت های دولت نمایان تر شده و مردم بهتر می توانند در مورد توانایی آن نسبت به رفع مشکلات و مطالبات خود اظهارنظر و تصمیم گیری کنند.

پایگاه خبری «بلومبرگ» در گزارشی به وضعیت نه چندان مناسب اقتصادی علیرغم توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) نوشت که ناراحتی و نارضایتی در ایران از اینکه پایان تحریم‌ها هنوز استاندارد زندگی را به طور گسترده ارتقا نداده و وضعیت اقتصادی را بهبود نبخشیده است، رو به افزایش است.

این گزارش سپس به زندگی یک باغبان ایرانی اشاره کرد که در شمال ایران زندگی می‌کند و در دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری به «حسن روحانی» رأی داده بود.

این باغبان گفته است که درآمدش به ندرت کفاف هزینه‌های زندگی‌ خود و خانواده چهارنفری وی را می‌دهد و تأکید کرد که در دور بعدی انتخابات به روحانی رأی نخواهد داد.

این باغبان ۳۵ ساله که مرتضی نام دارد می‌گوید: «روحانی به وعده‌های خود عمل نکرد. او گفته بود که شغل ایجاد می‌کند و در استان‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند اما ما از زمان برجام، تغییری احساس نکردیم. من در دور اول انتخابات به او رأی‌ دادم اما در دور بعدی انتخابات به او رأی‌ نمی‌دهم.»

بلومبرگ سپس با اشاره به این مطلب نوشت: دلزدگی در ایران رو به افزایش است زیرا وعده دولت روحانی برای اشتغال و حقوق بهتر بعد از اجرایی شدن برجام در ژوئیه ۲۰۱۵ هنوز محقق نشده است. این مسئله برای روحانی در حالیکه آماده می‌شود در دور دوم رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ایران شرکت کند، به یک مشکل تبدیل شده است و همچنین این امر نگرانی جامعه بین‌الملل را نیز برانگیخته است زیرا آنها به روحانی به عنوان بهترین امید برای ایرانی می‌نگرند که آماده تجارت و همکاری در زمینه سیاست‌ خارجی با جامعه بین‌الملل است.

در کنار این سایه روشن های دولت، امروز حامیان اجاره ای دولت نیز با درک ضعف های دولت و مطالبات بر زمین مانده صحبت از عبور از روحانی می کنند و به دنبال گزینه ای جایگزین برای روز مبادا هستند. آنان که از ابتدا از سهم خود در دولت ناراضی و در تبع آن به دنبال تغییر در کابینه بودند؛ این روزها رو به استراتژی تهدید و حمایت همراه با انتقاد آورده اند بطوریکه مسعود پزشکیان نائب رئیس اصلاح طلب مجلس دهم در گفتگویی در مورد حمایت اصلاح طلبان از روحانی می گوید: دولت آقای روحانی اگر می‌خواهد موفق باشد باید هوای کسانی را که دولت وی را قبول دارند و برای این دولت مایه گذاشته و کار کرده اند داشته باشد و این یک قاعده است که باید رعایت شود.

نایب رئیس مجلس با بیان اینکه دولت در خیلی جاها هوای افرادی را که از وی حمایت کرده‌اند نداشته گفت: در واقع اگر ما هوای مشتری را نداشته باشیم همان مشتری بعد از مدتی در دکان ما نمی‌آید ،اولین قدم آقای روحانی برای موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری آینده باید این باشد که هوای کسانی را که از وی حمایت کرده اند داشته باشد و در گام بعدی می توانند با کسانی که وی را قبول ندارند بنشینند و بحث کنند.

حال دولت مانده است و چالش های یکسال پایانی و نقشه راهی که رهبر معظم انقلاب به عنوان راه نجات و چراغ راه برای آن ترسیم کرده اند. خدمت به مردم به صورت مستمر و اقدام جهادی،  مسأله اقتصاد و حل مشکلات معیشتی مردم، تکیه بر توان و ظرفیت داخلی برای پیشبرد اهداف،  اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، سیاست خارجی، افزایش شتاب رشد حرکت علمی، امنیت، فرهنگ، پیش بردن سریع برنامه‌ ششم، ضرورت استفاده‌ حداکثری از فرصت‌های فضای مجازی و دفع تهدیدهای آن از جمله توصیه ها و مطالبات رهبر انقلاب از دولت یازدهم بود که در دیدار اعضای هیات دولت با حضرت آیت الله خامنه ای به مناسبت هفته دولت مطرح شد. دولت تنها یکسال فرصت دارد با اجرایی کردن این مطالبات دوباره سبد رای مردم را به خود اختصاص دهد. همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند« بهترین تبلیغ برای دولتِ در رأس کار، اقدام و عمل آن دولت است.»

منبع: مهر