کد خبر 624084
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳

بخش دوم از عملکرد وزارت دفاع در حوزه رونمایی‌ از دستاوردها منتشر شد.

به گزارش مشرق، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح یکی از مهمترین ارکان کشور در تولید قدرت به شمار می‌رود. این وزارتخانه در ادوار مختلف، همواره مورد توجه رؤسای دولت‌ها بوده و عملکرد آن نیز همیشه زیر ذره‌بین بوده است.

به مناسبت هفته دولت، نگاهی به عملکرد وزارت دفاع در حوزه رونمایی‌ها و تحویل‌دهی‌ها در طول بیش از 3 سال اخیر (دولت یازدهم) داریم. بخش اول از این گزارش، روز گذشته  منتشر شد که در ذیل می‌توانید این بخش را بخوانید. (لینک)


برای خواندن گزارش کلیک کنید

 

** بخش دوم
 
22- دومین صاعقه  در آسمان ایران

- 20 بهمن 1393: هواپیمای جدید جت جنگنده و آموزشی پیشرفته با نام صاعقه 2 ساخت سازمان  صنایع هوایی وزارت دفاع، طی مراسمی رونمایی و به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد.

در طراحی جدیدی که انجام شده، ضمن بالا بردن قدرت رزمی این هواپیما با به کارگیری سامانه های الکترواویونیک و سلاح پیشرفته، امکان آموزش پیشرفته را برای جنگنده‌های سنگین موجود و یا جدید فراهم کرده است.
 


دو کابینه بودن، انجام تغییرات اساسی در بدنه و دستیابی به تکنولوژی‌های جدید از جمله دستاوردهای ساخت این جنگنده به نسبت نمونه قبلی آن یعنی جنگنده صاعقه 1 بود.
 
 23- "سومار" اولین کروز دوربرد ایرانی

- 17 اسفند 1393: سامانه موشکی کروز برد بلند زمینی سومار که به همت متخصصین سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است، رونمایی شد.
 
 

موشک کروز زمینی محصولی جدید است که از ویژگی های متمایزی در مقایسه با قبل در سیستم‌های کنترل، سازه و پیشران برخوردار است و یکی از نقاط افتخارآمیز است که اثر بسیار تعیین کننده ای در ارتقای توان دفاعی کشور دارد.
 
24- تحویل ناوشکن دماوند به ناوگان شمال نداجا

- 18 اسفند 1393: ناوشکن پیشرفته آموزشی دماوند به طور رسمی به ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش در بندر انزلی الحاق شد.

کلیه مراحل طراحی، ساخت و به آب اندازی ناوشکن پیشرفته آموزشی دماوند توسط صنایع شهید تمجیدی سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و با همکاری بیش از 700 مرکز صنعتی، پژوهشی، دانشگاهی، سازمان‌ها و صنایع مختلف وزارت دفاع انجام شده است.

شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع (صاایران) نیز بالغ بر 25 سامانه الکترونیکی و مخابراتی بومی را در ناوشکن پیشرفته آموزشی دماوند طراحی، اجرا و نصب کرده است که از این محصولات می‌توان به انواع رادارهای پیشرفته دریایی، سامانه‌های مخابراتی برای ارتباطات داخلی و خارجی شناور، سیستم‌های شناسایی و فریب و سامانه‌های مخابراتی و رهگیری زیر سطحی اشاره کرد.
 
 25- افتتاح کارخانه الیاف کربن

- 20 اسفند 1393: کارخانه تولید الیاف کربن T-300 با ظرفیت 150 تن در سال با حضور سردار حسین دهقان  وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افتتاح و به بهره برداری رسید.

الیاف کربن در صنایعی همچون خودروسازی، سکوهای دریایی برای حفاری، استخراج نفت و گاز، واگن های  قطار، پره توربین های بادی، لوازم ورزشی مانند قایق و دوچرخه، مقاوم سازی بافت های فرسوده ساختمانی و تقویت بتن و مصالح ساختمانی کاربرد دارد.
 
 26- موشک فاتح 313؛ نقطه‌زنی در 500 کیلومتری
 
- 31 مرداد 1394: موشک نقطه زن فاتح 313 در سازمان هوافضای وزارت دفاع رونمایی شد. این موشک با برد500 کیلومتر توسط دانشمندان، محققان و متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و با بهره‌گیری از توانمندی‌های داخلی و فناوری بومی طراحی و ساخته شده است.
 
 

در طراحی موشک فاتح 313 که نوع جدیدی از موشک های سری فاتح به شمار می رود، علاوه بر سبک سازی بدنه آن نسل پیشرفته ای از پیشرانه‌های سوخت جامد مرکب و سنسور که با دانش بومی طراحی شده، به کار گرفته شده است.

در آزمایش پروازی انجام شده، توانمندی سیستم‌های جدید بومی نصب شده در اصابت به هدف به اثبات رسیده است و با توجه به آزمایش موفق موشک فاتح313، تولید انبوه این محصول در دستور کار وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرار گرفته است.
 
 27-  نصر هواپایه؛ کروزی برای جنگنده‌های ارتش و سپاه

- 3 شهریور 1394: خط تولید موشک کروز نصر هواپایه در سازمان هوافضای وزارت دفاع افتتاح و به بهره برداری رسید.

با بهره برداری موشک نصر هواپایه در نیروهای هوایی ارتش و سپاه توان عملیاتی و قدرت تاکتیکی این نیروها به طور چشمگیری افزایش می یابد. این موشک با توجه به جستجوگر راداری از دقت بالایی در اصابت و انهدام اهداف مورد نظر برخوردار است و پس از شلیک از هواپیماهای جنگنده نیازی به پشتیبانی نداشته و هواپیمای جنگنده می‌تواند به سرعت از نقطه خطر دور شود.

موشک کروز نصرهواپایه می‌تواند بر روی انواع جنگنده‌ها نصب و مورد بهره برداری قرار گیرد اما وزارت دفاع برای تجهیز برخی پهپادها به این موشک نیز برنامه‌های دارد.

  28- افتتاح نخستین مرکز داده‌های مکانی کشور

- 4 مهر 1394: نخستین مرکز داده‌های مکانی کشور در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح افتتاح و به بهره برداری رسید.

افتتاح و بهره برداری از مرکز داده های مکانی کشور، قابلیت دسترسی سریع فرماندهان و مسئولان کشور به اطلاعات مکان محور، نقشه و تصاویر ماهواره‌ای و هوایی را فراهم می‌کند.

مدیریت متمرکز و دسترسی سریع و امن کاربران به داده‌ها و اطلاعات، مدیریت متمرکز چرخشی دارایی‌های اطلاعاتی در خط تولید، افزایش سرعت تبادل و پردازش داده‌ها یا اطلاعات در شبکه‌ای  امن با قابلیت  رهگیری، ایجاد نسخه پشتیبانی از اطلاعات به ترتیب اولویت و ایجاد سیستم ذخیره‌سازی متمرکز اطلاعات را از قابلیت‌های مرکز داده‌های مکانی کشور است.

  29- افتتاح خط تولید نسل جدید نقشه های ناوبری

- 4 مهر 1394: خط تولید نسل جدید نقشه‌های ناوبری رسما در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح افتتاح شد.

نقشه‌های مذکور به دو روش فایل رقومی و چاپ کاغذی تولید وبا ایجاد بانک اطلاعات توپوگرافی و ناوبری، امکان ایجاد علائم و نشانه‌های عوارض توپوگرافی، ناوبری و اندازه‌گیری و تحلیل در محیط GIS جهت تولید و چاپ دیچیتال و حصول امنیت نقشه و همچنین امکان دستیابی به دقت  مکانی بهتر را با استفاده از فناوری‌های جدید تولید نقشه‌های ناوبری در اختیار قرار داده و افزایش دقت ارتفاع را با استفاده از این نقشه‌ها، می‌توان ارتقا داد.

با راه اندازی خط تولید این نقشه‌ها، جمهوری اسلامی ایران در ردیف پنجمین کشور صاحب فناوری تولید نقشه‌های ناوبری به صورت رقومی و کاغذی جهان قرار گرفت.

قابلیت ایجاد و بارگزاری نقشه‌ها در انواع شبیه‌سازهای پرواز با دقت مناسب، امکان به‌روزرسانی لایه‌های اطلاعاتی شمال رودخانه، کوه‌ها، شهرها و راه‌ها و نیز امکان به روزرسانی عوارض ناوبری در کمترین زمان ممکن را از کاربرد نقشه های رقومی است.

 30- عماد؛ دقیق‌ترین موشک دوربرد ایرانی

- 19 مهر 1394: موشک دوربرد عماد به‌عنوان نسل جدید موشک‌های بالستیک زمین به زمین جمهوری اسلامی ایران را با موفقیت آزمایش شد.

"عماد" نخستین موشک دوربرد جمهوری اسلامی ایران با قابلیت هدایت و کنترل تا لحظه اصابت به هدف می‌باشد  که قادر است اهداف مورد نظر را با دقت بالا مورد اصابت قرار داده به‌طور کامل منهدم کند.
 
 

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، طراحی، ساخت و آزمایش موفقیت آمیز موشک بالستیک عماد را یک جهش فناورانه و عملیاتی در حوزه تولید موشک‌های دوربرد بالستیک عنوان کرده است.

مهمترین قابلیت این موشک، کنترل و هدایت سر جنگی موشک تا اخرین لحظه است، بدین معنا که سر جنگی توسط بالک‌هایی که دارد، در صورت وجود خطا در هدف‌گیری، می‌تواند تا لحظه رسیدن به هدف، تغییر مسیر داده و مسیر حرکتی را به سوی هدف، اصلاح کند.

  31- اژدر والفجر در خط تولید

- 21 مهر 1394: خط تولید انبوه اژدر پیشرفته والفجر در سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع افتتاح و بهره‌برداری رسید.

اژدر پیشرفته والفجر با ویژگی‌های هوشمندی، قابلیت  ضدفریب، سرعت زیاد و سرجنگی با قدرت انفجاری و تخریب بسیار بالا  قادر است با غافلگیری ظرف چند ثانیه اهداف و شناورهای بزرگ دریایی را بطور کامل منهدم و غرق کند.

از ویژگی‌هایی که اژدر والفجر را نسبت به سایر محصولات مشابه در دنیا متمایز کرده، زمان کوتاه آماده‌سازی در یگان‌های پشتیبانی کننده و یگان‌های شلیک‌کننده است که موجب افزایش فوق‌العاده توان تاکتیکی، سرعت عمل و واکنش سریع یگان‌های رزمی سطحی و زیر سطحی نیروی‌های دریایی ارتش و سپاه می‌شود.

    32- رونمایی از رادار قمر و سامانه ابصار

- 4 آبان 1394: سامانه راداری جستجو و کنترل سه بعدی قمر با قابلیت رهگیری بیش از 100 هدف تا فاصله 450 کیلومتری از ارتفاعات پست تا بلند اعم از جنگنده‌ها و پهپادها و انتقال اطلاعات آنها به شبکه پدافندی و سامانه تصویربرداری «ابصار» قابل نصب بر روی جنگنده‌ها و پهپادها رونمایی شد.


رادار قمر

خط تولید تجهیزات هدایت و ناوبری هوایی و فرودگاهی شامل سامانه MLAT و سامانه‌های جمع آوری اطلاعات الکترونیکی، راداری و مخابراتی الینت و کامینت نیز به بهره برداری رسید.

    33- تحویل کروز 300 کیلومتری قدیر به نداجا

- 8 آذر 1394: انبوهی از موشک‌های کروز دریایی قدیر به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد.

موشک کروز دریایی قدیر که توسط دانشمندان و متخصصان زبده و کارآمد سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است، برای نخستین بار در اختیار نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.

موشک قدیر با برد بلند و دارای ویژگی‌هایی همچون آماده‌سازی و واکنش سریع، ارتفاع پروازی پائین، دقت بالای ناوبری، انهدام دقیق اهداف مورد نظر، قدرت تخریب و ضد جنگ الکترونیک بالا است.

    34- افتتاح، رونمایی و بهره برداری از 7 طرح ملی

- 18 بهمن 1394: هفت طرح ملی شامل آزمایشگاه طیفی سنجش از دور دفاعی – ملی کشور، نخستین شناور هوشمند آب نگاری بدون سرنشین فجر1، طرح آمایش توسعه سواحل مکران، خط تولید نسل جدید نقشه دریایی الکترونیکی و بهره برداری از سامانه‌های جریان سنجی، مغناطیسی و دریایی، سامانه نقشه‌های رقومی ژئومورفولوژی، پایگاه داده‌های اقلیمی کشور، خط تولید اطلاعات مکانی با استفاده از تصاویر اخذ شده توسط هواپیماهای بدون سرنشین، در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح وابسته به وزارت دفاع، افتتاح، رونمایی و به بهره برداری رسید.

    35- تحویل اولین کروزهای هواپایه نصر به نهاجا

- 20 بهمن 1394: اولین مجموعه تولیدی موشک کروز ضد کشتی نصرهواپایه که توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع به تولید انبوه رسیده است، به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد.

سیستم سلاح نصر هواپایه قابلیت نصب و بهره برداری بر روی انواع جنگنده‌ها را دارا می‌باشد و از قابلیت‌های بالایی برای انهدام اهداف مورد نظر برخوردار است.

    36- رونمایی از دستاوردهای فناورانه

- 10 اسفند 1394: پنج دستاورد جدید فناورانه دفاعی شامل دستگاه آشکارساز پارس کم، دستگاه آشکارساز مواد منفجره و مخدر، پوشش های پلیمری ضد ضربه و انفجار، نسل جدید لباس‌های محافظ NBC بر پایه فناوری غشاءهای تراواگزین، رونمایی و خط تولید داروی اوبیدو اکسایم کلراید از محصولات مهم دارویی مقابله با عوامل شیمیایی افتتاح شد.

دستگاه آشکارساز پارس کم با روش آشکار سازی طیف سنجی متحرک یونی و با سیستم هشدار دهنده دیداری و شنیداری قادر است گروه عوامل شیمیایی اعصاب، تاول زا، عوامل خون و خفه کننده را آشکار نماید، این دستگاه پیشرفته برای حفاظت از جان رزمندگان و مردم در شرایط بهره برداری دشمن از سلاح های شیمیایی کاربرد دارد.

پوشش پلیمری به دلیل دارا بودن خواص مکانیکی مطلوب به جذب انرژی بالا و الاستیسیته زیاد برای حفاظت از ابنیه، تجهیزات و هرنوع وسیله ای که نیاز به محافظت مکانیکی، خوردگی، شیمیایی، ضربه ای و انفجاری داشته باشد، مناسب و از مقاومت بالایی برخوردار است و در انواع صنایع غیر نظامی نیز نظیر صنایع ساختمانی، غذایی، دریایی، معدنی، نفت گاز، پتروشیمی  و انرژی های بادی،آبی و بیوگاز کاربرد دارد.

    37-  تحویل انبوه شناورهای عاشورا و ذوالفقار به ندسا

- 20 اسفند 1394:
ده‌ها فروند شناور تندرو کلاس عاشورا، ذوالفقار و گشتی امداد و نجات در بندرعباس به نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحویل داده شد.

این شناورها توسط متخصصان سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طراحی و ساخته شده است.

   38-  افتتاح کرخانه تولید ماده منفجره اکتوژن

- 18 فروردین 1395: کارخانه تولید ماده منفجره اکتوژن و ترکیبات آن در سازمان صنایع دفاع وزارت دفاع افتتاح و به بهره برداری رسید.

این محصول راهبردی در انواع سلاح های موشکی بالستیک، کروز، پدافند هوایی، تسلیحات ضدزره و دریایی کاربرد دارد و موجب افزایش کارآیی و اثر بخشی آنها می‌شود.

ماندگاری بالای ماده منفجره اکتوژن، سهولت کاربری و کاهش قیمت تمام شده آن از دیگر مزایای راه‌اندازی این کارخانه می‌باشد.

    39- تحویل داک شناور 2 هزار تنی به نداجا

- 26 فروردین 1395: داک شناور 2 هزار تنی گیلان که توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع طراحی و ساخته شده، به نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد.

ضریب اتوماسیون بالای این شناور، قابلیت اعتماد بالا، استفاده از سامانه های کنترل و مانیتورینگ پیشرفته، امکانات رفاهی مناسب به منظور امکان ماندگاری و کمک رسانی تعمیراتی به شناورهای نیازمند در دریا به مدت یک ماه بدون نیاز به پشتیبانی از ساحل را از ویژگی های این شناور است.

    40- جی پی اس زمین پایه ایرانی با نام LPS رونمایی شد

- 12 خرداد 1395: سه دستاورد فناورانه دانشگاه صنعتی مالک اشتر شامل فرستنده یک مگاوات سامانه موقعیت یاب ملی، دستگاه پوشش دهی رباتیک خلا و کوره ذوب مجدد قوسی تحت خلاء که برای نخستین بار در کشور طراحی و ساخته شده است رونمایی شد.

هم‌اکنون، کلیه خدمات موقعیت یابی، ناوبری و زمان سنجی کشور بر پایه GPS می باشد با توجه به عدم کنترل بر روی دقت، کیفیت و کمیت خدمات فوق و امکان قطع خدمات در مواقع بحرانی ایجاد یک سیستم بومی با قابلیت اطمینان بالا و جایگزینی سریع اجتناب پذیر به نظر می‌رسد، لذا پروژه سامانه ملی موقعیت یابی و زمان سنجی زمینی پایه (LPS ) به عنوان طرحی ملی در دستور کار قرار گرفت که دانشگاه صنعتی مالک اشتر موفق شد در فاز جاری فرستنده یک مگاواتی بومی با فناوری نیم سیکل را طراحی کند و بسازد.

در آینده نیز با استقرار 5 ایستگاه فرستنده پر قدرت در نقاط مناسب کشور امکان ارائه خدمات موقعیت‌یابی ناوبری و زمان سنجی با استانداردهای جهانی و به‌صورت ملی به‌وجود خواهد آمد.

    41-  باتری‌های جدید از راه رسیدند

- 23 تیر 1395: خطوط تولیدی باتری های پیشرفته (MF) و نیروگاه تولید همزمان برق و حرارات(CHP)به طور رسمی افتتاح و از7 باتری پیشرفته نظامی و 19 باتری پیشرفته خودوریی و صنعتی رونمایی و تولید مجموعه باتری های مخصوص دوچرخه، موتورسیکلت برقی و شارژ سیار تلفن همراه و رایانه که توسط متخصصان سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع به مرحله بهره برداری رسیده است آغاز به کار کرد.

    42- تحویل 8 فروند بالگرد

- 29 تیر 1395:
هشت فروند بالگرد که کار ساخت و تعمیرات اساسی آن در شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران (پنها) وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح انجام شده است به دستگاه های لشکری و کشوری تحویل داده شد.

بالگردهای نظامی و امدادی تحویل داده شده عبارتند از 5 فروند بالگرد412EP منطبق با فناوری‌های روز دنیا برای بهره برداری در سازمان هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، تعمیر اساسی اولین فروند بالگرد میل 171 و تحویل آن به نیروی زمین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیز اتمام ساخت 2 فروند بالگرد 206 و214 که با انجام مراحل تست پروازی آماده تحویل به نیروی زمینی سپاه پاسداران می‌باشد.

    43-  "اوج" نخستین موتور توربوجت ملی هواپیما

- 31 مرداد 1395:
موتور توربوجت ملی «اوج» به عنوان اولین موتور توربوجت ملی هواپیما که به دست متخصصان کشورمان طراحی و ساخته شده است، رونمایی شد. با نهایی شدن ساخت این محصول علاوه بر قطع رشته‌های وابستگی به اینگونه موتورهای هوایی، جمهوری اسلامی ایران در زمره 8 کشور صاحب دانش طراحی و فناوری ساخت این دسته از موتورها قرار گرفت.

نخستین موتور توربوجت ملی، قابلیت عملکرد پروازی تا ارتفاع 50 هزار پا را دارا بوده و مجهز به سامانه های متعددی است که در شرایط مختلف عملیاتی و محیطی از توانمندی بالایی برخوردار است و قابلیت نصب بر روی انواع پرنده‌های با وزن برخاست حداکثر 10 تن را دارا می‌باشد.

موتور توربو جت اوج با بیش از 14 هزار قطعه و با فناوری بسیار پیچیده موجب ایجاد یک جهش بلند در دانش طراحی و فناوری ساخت در صنعت هوایی کشور گردیده و به عنوان یک پلتفرم مرجع می‌تواند زمینه ورود کشور به فاز طراحی و ساخت موتورهای توربوفن و توربوشفت نیمه سنگین و سنگین کلاس هوایی و صنعتی را فراهم کند.

    44-  باور 373؛ بهترین دستاورد پدافندی تاریخ ایران

- 31 مرداد 1395: سامانه موشکی برد بلند باور 373 رسما با بازدید رئیس جمهور از آن، رونمایی شد.

این سامانه موشکی، از بخش‌های مختلفی همچون رادار کشف و شناسایی، پرتابگر‌ها، خودرو فرماندهی و . . . تشکیل شده است که به گفته مسئولان امر، مشابه سامانه موشکی اس 300 روسیه است.
 
 

با طراحی و ساخت این سامانه، ایران به فناوری پرتاب موشک‌ها به صورت عمودی (ورتیکال لانچ) دست یافته است. این سامانه قرار است که علیه اهدافی مانند جنگنده‌ها، بالگردها، موشک‌های بالستیک و . . . به کار گرفته شود.

    45- رونمایی از 7 طرح جغرافیایی

- 6 شهریور 1395:
هفت طرح مهم شامل نخستین پهپادعمود پرواز با قابلیت اخذ داده های فتوگرامتری به نام رهام،نخستین نرم افزار بومی تعیین دقیق مدار ماهواره،تهیه و تولید نقشه های توپوگرافی سه بعدی 1/10000و 1/25000 با استفاده از تصاویر ماهواره ای، تهیه و تولید مدل رقومی ارتفاعی به صورت اتوماتیک با دقت 5 متر با استفاده از تصاویر ماهواره ای، نخستین سامانه تهیه نقشه سریع مبتنی بر سکوی پرنده بدون سرنشین، سامانه سخت افزاری تعیین زمان دقیق و سامانه نرم افزاری دریافت و تولید اطلاعات ماهواره های فراطیفی در سازمان جغرافیایی وزارت دفاع رونمایی و به بهره برداری رسید.
منبع: تسنیم