سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: جامعه روحانیت مبارز با همه احزاب اصولگرا تعامل خواهد داشت و با مشورت شخصیت‌ها و احزاب اصولگرا راهکاری را برای انتخابات 96 پیدا خواهد کرد.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در نشست‌خبری که پیش از ظهر امروز(چهارشنبه 10 شهریور)‌ در دفتر مرکزی جامعه روحانیت مبارز برگزار شد، با اشاره به فعالیت این تشکیل روحانی و سیاسی در انتخابات سال 96، گفت: موضوع اصلی جلسات اخیر جامعه روحانیت مبارز انتخابات سال 96 بوده و کمیته سیاسی این تشکل جلسات متعددی را با نمایندگان احزاب و گروه‌های اصولگرا برگزار کرده و از آنها دعوت و صحبت‌هایشان نیز شنیده شده است.

وی ادامه داد: انتظار گروه‌های اصولگرا از ما این بوده که جامعه روحانیت مبارز فعالیت خود را برای انتخابات سال 96 آغاز کند و این گروه‌ها همراهی خود را با اقدامات این جامعه اعلام کردند.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز افزود: این تشکل‌ها به صراحت گرفته‌اند که ما مانند گذشته ملتزم به محوریت جامعه روحانیت مبارز هستیم و آن را همراهی خواهیم کرد.

مصباحی‌مقدم با بیان اینکه این گزارش‌ها در جلسات جامعه روحانیت مطرح و مورد استقبال اعضاء قرار گرفت، گفت: در این جلسه مقرر شد با همه احزاب اصولگرا تعامل داشته باشیم و از شخصیت‌های این جناح دعوت کنیم و با مشورت آنها راهکاری را برای انتخابات آینده در نظر بگیریم.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار مبنی بر اینکه زمان جلسه مشترک حضرات آیات موحدی‌کرمانی و یزدی مشخص شده یا خیر؟ گفت: این جلسات فعلا در حد پیشنهاد و طرح مسئله از سوی آیت‌الله موحدی‌کرمانی صورت گرفته و هنوز نمی‌دانم که تماسی در این باره انجام شده یا خیر.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا آیت‌الله مصباح‌یزدی در این جلسات حضور خواهند داشت یا خیر؟ گفت: بنای جامعه روحانیت مبارز این است که وارد مقوله انتخابات شود و در صورتی که گفت‌وگوهای مشترکی با جامعه مدرسین داشته باشیم که تجربه آن را در انتخابات 92 نیز داشتیم، همکاری این دو تشکل را خواهیم داشت، اما پیش از این اقدامی انجام نخواهیم داد.

مصباحی‌مقدم ادامه داد: ما در دوره جدید هیچ‌گونه نشانه‌ای از طرف آیت‌الله مصباح‌یزدی برای ورود به انتخابات نداریم و از طرف جامعه روحانیت مبارز نیز نشانه‌ای وجود ندارد که بخواهد از ایشان کمک بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه هیچ‌گاه به فکر ائتلاف با اشخاص نبوده‌ایم، گفت: ما به ائتلاف با تشکل‌ها فکر می‌کنیم و آیت‌الله مصباح یزدی نیز یک شخصیت محترم هستند و ما نیز سعی می‌کنیم به فکر ائتلاف و همگرایی با جامعه مدرسین باشیم.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: آیت‌الله مصباح‌یزدی برای انتخابات مجلس دهم به میدان نیامدند و همکاری نیز با ما نداشتند.

مصباحی‌مقدم در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه برای انتخابات سال آینده با چه کسانی جهت کاندیداتوری صحبت شده؟ گفت: ما هنوز وارد مصادیق نشده‌ایم که بخواهیم در این رابطه اظهارنظر کنیم.

وی درباره کاندیداتوری خود در انتخابات سال آینده تاکید کرد: بنده قصد کاندیداتوری برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 را نخواهم داشت.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه ائتلاف اصولگرایان چه زمانی شکل خواهد گرفت؟ گفت: هنوز این شورا شکل نگرفته و ما در قدم‌های نخستین آن هستیم و امیدوارم به زودی بتوانیم ائتلافی را تشکیل دهیم و سعی می‌کنیم هر چه سریع‌تر به نتیجه برسیم.

مصباحی‌مقدم در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا جامعه روحانیت مبارز در صورت کاندیداتوری محمود احمدی‌نژاد از او حمایت خواهد کرد؟ گفت: دوره تاثیرگذاری سیاسی ایشان به پایان رسیده و این دیدگاه با مذاق جامعه روحانیت نیز همخوانی دارد و تنها نظر شخصی بنده نیست.

وی ادامه داد: جامعه روحانیت هیچ اقبالی به شخص احمدی‌نژاد و به کاندیدای مورد حمایت او نخواهد داشت.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز خاطرنشان کرد: جامعه روحانیت مبارز نه در سال 84 و نه در سال 88 از احمدی‌نژاد حمایت نکرد و ضرورتی نیز ندارد که بخواهیم روی وی حساب خاصی باز کنیم.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه از سوی احمدی‌نژاد گفته شده که اگر اصولگرایان از من حمایت کنند، بنده در دقیقه 90 به نفع نامزد احتمالی آنها کنار خواهم کشید، گفت: از اظهارنظر آقای احمدی‌نژاد تشکر می‌کنیم.

مصباحی‌مقدم در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا جامعه روحانیت مبارز از حجت‌الاسلام روحانی در انتخابات 96 حمایت خواهد کرد یا خیر؟ گفت: آنچه که بنده در این رابطه با یکی از رسانه‌ها مصاحبه کرده بودم براساس یک دیدگاه شخصی بود و البته به آن رسانه تاکید کردم که این مصاحبه را به عنوان یک دیدگاه شخصی بازتاب دهد و نه به عنوان سخنگوی جامعه روحانیت مبارز. ما امروز نمی‌توانیم نفیا و اثباتا در مورد آقای روحانی برای دوره بعدی ریاست‌جمهوری اظهارنظر کنیم، زیرا در این باره جمع‌بندی نکرده‌ایم و وارد گفت‌وگو نشده‌ایم.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا جامعه روحانیت مبارز از روحانی عبور خواهد کرد؟ گفت: این سخن بی‌معناست، زیرا عبور زمانی اتفاق می‌افتد که تصمیم گرفته باشیم از شخصی حمایت کنیم، اما هنوز در مورد کاندیداتوری روحانی برای دوره بعد بحثی نکرده‌ایم تا بخواهیم بگوییم تصمیم به حمایت گرفته‌ایم یا احتمال حمایت می‌دهیم و یا حتی تصمیم گرفته‌ایم که از وی عبور کنیم.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تاثیری در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران خواهد داشت؟ گفت: انتخابات ایران تحت تاثیر انتخابات آمریکا قرار نخواهد گرفت، زیرا 38 سال است که کشور ما به استقلال سیاسی رسیده است. آنچه در آمریکا جریان دارد از نظر دو جناح سیاسی آن کشور تاثیرگذاری بر انتخابات ایران است و آنها تمایل دارند بر انتخابات ما تاثیر بگذارند. نه دولتمردان ایران چنین تصوری را دارند و نه انتظاری از ملت ایران می‌رود که تحت تاثیر خواسته‌های آمریکا قرار گیرند.

مصباحی‌مقدم افزود: آنچه که در نظام آمریکا جریان دارد یک نظام استکباری است و رفت و آمد احزاب جمهوری‌خواه و دموکرات در ماهیت این نظام تاثیری ندارد، اما این امکان وجود دارد روش آنها در برخورد با ایران تغییر کند و حتی امکان دارد این روش‌ها نرم یا سخت باشد، اما اهداف آنها نسبت به جمهوری اسلامی ایران هرگز متفاوت نخواهد بود.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر مرزبندی این جامعه با برخی گروه‌های تندرو گفت: جامعه روحانیت یک جریان معتدل و مستقل است و تاریخ فعالیت این تشکل نشان می‌دهد که هیچ‌گاه تندروی را بر نمی‌تابد و اگر جریان‌های تندرو تعدیل شوند و با ما همکاری کنند استقبال می‌کنیم، اما اگر این جریان‌ها تعدیل نشوند و همراهی نکنند ما راه خود را ادامه خواهم داد.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در ادامه این نشست‌خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا برای جلسات شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز از آقایان روحانی، هاشمی، امامی‌کاشانی و ناطق‌نوری دعوت شده؟ گفت: از این آقایان برای شرکت در جلسات دعوت می‌شود و بنده در جلسه گذشته از دبیرخانه جامعه درخواست کردم که دعوت‌نامه‌ها را برای این افراد ارسال کند. اخیرا نیز بازخورد این مسئله را گرفتم  و دیدم که دعوتنامه‌ها ارسال شده و امیدوارم که آقایان مرحمت کنند و در جلسات جامعه حضور داشته باشند.

مصباحی مقدم ادامه داد: این آقایان عضو جامعه روحانیت و از بنیانگذاران آن هستند و مکررا هم با  آنها گفت‌وگوهایی داشتیم و برخی از آنها را نیز به طور خاص دعوت کرده‌ایم که در جلسات ما حاضر شوند، ما راه‌حل دیگری جز انتظار تشریف‌فرمایی از این آقایان به جلسات جامعه را نداریم.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا در  جلسات جامعه روحانیت و جریان اصولگرایی درباره تشکیل پارلمان اصولگرایی بحثی شده یا خیر؟ گفت: هنوز در این باره بحثی صورت نگرفته است.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز به موضع جامعه روحانیت در قبال رئیس دولت‌های نهم و دهم اشاره کرد و گفت: احمدی‌نژاد مکرار اظهار می‌کرد که من با حمایت احزاب اصولگرا به ریاست‌جمهوری نرسیده‌ام و اواخر دوره خود نیز اعلام کرد که من اصولگرا نیستم، بنابراین ما تصور نمی‌کنیم که ضرورتی داشته باشد برای انتخابات 96 روی احمدی‌نژاد حساب خاصی باز کنیم.

مصباحی‌مقدم در پاسخ به سؤالی مبنی بر تحرکات زودهنگام انتخاباتی برخی افراد گفت: اگر این تحرکات به عنوان تمهید مقدمات باشد اشکالی ندارد، اما اگر به عنوان تبلیغات انتخاباتی باشد اشتباه است و فضای جامعه را به سمت یک اقدام زودهنگامی که احیانا خاصیت خودش را از دست می‌دهد می‌کشاند.

وی تصریح کرد: انتظار ما از شخصیت‌های اصولگراست که اگر کاندیدا می‌شوند این موضوع را در یک حرکت جمعی دنبال کنند، نه به عنوان یک اقدام شخصی زیرا در این صورت هر کار جمعی و عاقلانه‌ای تحت تاثیر قرار می‌گیرد و خنثی می‌شود.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به سؤال دیگری درباره احتمال ردصلاحیت روحانی گفت: بنده تصور نمی‌کنم هیچ نشانه جدی در این زمینه وجود داشته باشد تا بخواهد صلاحیت وی را برای کاندیداتوری در سال 96 زیر سؤال ببرد.

مصباحی‌مقدم در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه پیام عدم حمایت جامعه روحانیت از حسن روحانی به عنوان عضو این جامعه چه خواهد بود و چه هزینه‌هایی را در بر خواهد داشت گفت: آقای هاشمی رفسنجانی کاندیدای انتخابات 84 بودند و جامعه روحانیت مبارز نیز از ایشان در دوره اول حمایت کرد و در دوره دوم از وی حمایتی نداشت این مسئله به رفتار کاندیداها نسبت به جامعه روحانیت باز می‌گردد.

وی افزود: زمانی که یک کاندیدا از جامعه روحانیت تقاضای حمایت می‌کند و طبعا یک گفت‌وگو و یک اقدام جمعی به نتیجه می‌رسد چه حمایتی صورت بگیرد یا خیر اما زمانی که این کار انجام نمی‌شود و فردی مستقلا در انتخابات نامزد می‌شود نباید انتظار داشت که جامعه روحانیت از وی حمایت کند.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: بنده به عنوان یک نظر شخصی در یک مصاحبه گفتم در صورتی که روحانی اقداماتی را در ماههای باقیمانده تا انتخابات96 داشته باشد که موجب جلب رضایت مردم شود وی رای‌آوری بالایی در انتخابات خواهد داشت اما این سخن به معنای اعلام موضع در جایگاه سخنگوی جامعه روحانیت مبارز نیست.

مصباحی‌مقدم گفت: ما در جریان اصولگرایی قحط‌الرجال سیاسی نداریم زیرا ظرفیتها و تواناییهای آقای روحانی را در دیگر افراد نیز می‌بینیم.

وی افزود: اگر کسانی با تجربه مدیریت قوی‌تر و بیشتر بتوانند راه حلها و راهکارهایی را در جهت حل مشکلات اقتصادی مردم ارائه دهند و بتوانند به سرعت این مشکلات را مرتفع سازند حتما با اقبال بیشتر مردم روبرو خواهند شد البته بنده از افراد اسم نمی‌برم تا معنای تبلیغات زودهنگام به خود نگیرد.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در ادامه با بیان اینکه جامعه روحانیت مبارز در یک بحثی که در زمان حیات مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی داشت در انتخابات در صورتی که دو نفر شرایط برابر سیاسی و مدیریتی داشته باشند از فرد روحانی در مقابل فرد غیرروحانی حمایت می‌کند.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به سؤالی درباره نوع تعامل جامعه روحانیت مبارز با جبهه پایداری گفت: بنای ما دعوت از جبهه پایداری است تا به حرکت ما بپیوندد تا بتوانیم در یک حرکت جمعی به یک نتیجه مطلوب برسیم.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه مسئولیت 8 سال عملکرد احمدی‌نژاد را چه جریانی باید برعهده بگیرد؟ گفت: اگر ما در کشور احزاب قدرتمندی داشته باشیم که مسئولیت کاندیداتوری افراد را می‌پذیرفتند طبعا مسئولیت اقدامات رئیس‌جمهور منتخب برعهده آن جریان بود اما در کشور احزاب قدرتمند نداریم و کاندیداها راسا به میدان می‌آیند و مردم نیز به آنها اقبال می‌کنند احزاب نیز بعضا حمایتهایی را دارند.

مصباحی‌مقدم ادامه داد: احمدی‌نژاد نیز به همین شکل انتخاب شد، خودش باید پاسخگوی اقداماتش باشد و چرا باید مسئولیت اقدامات وی را کسانی بپذیرند که زیر بار مسئولیت کاندیداتوری وی نرفتند؟

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز افزود: هر کسی که دفاع تمام عیاری از احمدی‌نژاد کرد باید مسئولیت اقدامات او را نیز بپذیرد، اما اگر حمایت‌ها نسبی، مشروط، موردی، همراه با انتقاد و اعتراض بود نمی‌توان خروجی فعالیت‌های کسی را پای جریانی نوشت که حمایت‌های نیم‌بندی داشتند.

حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم در ادامه نشست‌خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سؤال دیگری درباره موضع جامعه روحانیت مبارز درباره انتخابات سال 88 و وقایع پیش آمده در آن مقطع، گفت: انتخابات 88 انتخابات بسیار خوب و واقعاً یک حماسه سیاسی بود و حدود 40 میلیون جمعیت پای صندوق‌های رأی آمدند و نتیجه هم این شد که نزدیک به 25 میلیون نفر به احمدی‌نژاد و 13 میلیون نفر هم به میرحسین موسوی رأی دادند. ای کاش انتخابات 88 به همان جا خاتمه پیدا می‌کرد.

وی افزود: اگر موسوی به نتیجه انتخابات احترام می‌گذاشت، قطعاً در دوره بعدی رئیس‌جمهور می‌شد، ولی این کار را نکرد و از طرق قانونی اعتراض خود را مبنی بر تقلب بزرگ که یک دروغ بزرگ بود پی نگرفت؛ بنابراین ما شاهد نتایج خوبی نبودیم و جامعه و کشور با یک بحران سیاسی روبرو شد.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تأکید کرد: موسوی و کروبی با اعتراض بی‌معنای سیاسی خود موجب یک هزینه سنگین برای نظام جمهوری اسلامی ایران هم در سطح ملی و منطقه‌ای و هم در سطح بین‌المللی شدند.

مصباحی‌مقدم تصریح کرد: اقدام آنها ظلم بزرگ به نظام جمهوری اسلامی بود. نظامی که متکی بر آراء مردم است و این اتکاء را هر جایی نشان داده و همواره ثابت کرده که هیچ کسی سفارشی از صندوق رأی بیرون نمی‌آید.

وی ادامه داد: موسوی اعتماد ملی را تخطئه کرد و مطالباتی را برای مردم و هوادارانش به وجود آورد که آنها تصور کردند واقعاً تقلبی شده است، البته ما معتقدیم بعدها این عده متوجه خطا و اشتباه موسوی و کروبی شدند و از آنها فاصله گرفتند.

این فعال سیاسی اصولگرا افزود: کسانی که به میدان آمدند و حمایت خودشان را از موسوی نشان دادند، افرادی بودند که اصلاً در انتخابات‌ها شرکت نمی‌کردند.

مصباحی‌مقدم بیان کرد: این افراد کسانی محسوب می‌شدند که دیدند در فضای به وجود آمده می‌توانند اهداف خود را زیر چتر اعتراض به نتیجه انتخابات دنبال کنند، بنابراین مطالبات‌شان را مطرح کردند و شعارهایی سر دادند که نشان می‌داد اصلاً به نظام جمهوری اسلامی ایران اعتقاد ندارند و به امام(ره) و آرمانهای ایشان وفادار نیستند.

وی تأکید کرد: وقتی شعار «نه غزه نه لبنان» را سر دادند و شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری ایرانی» را گفتند و روی جمهوری اسلامی را خط کشیدند، حکایت از این می‌کرد که افرادی به میدان آمده‌اند که پایبند به ارزشهای دینی نیستند. به همین دلیل مردم 9 دی به میدان آمدند و با آنها مقابله کردند و در نهایت اوضاع تغییر یافت.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز خاطرنشان کرد: ای کاش این آقایان متوجه می‌شدند و رفتار خود را اصلاح می‌کردند که اگر این اتفاق می‌افتاد، امروز این مسئله استخوان لای زخم باقی نمی‌ماند و شبهات برای عده‌ای که هنوز هم باقی است، باقی نمی‌ماند. این هزینه‌ها، هزینه‌های سنگینی برای نظام بود.

مصباحی‌مقدم گفت: موقعیت جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی بعد از فتنه 88 یک باره افت شدیدی کرد و تأثیرگذاری نظام طی یک سال در منطقه متوقف شد و کاهش پیدا کرد و بعدها که غبار فرونشست و اوضاع روشن شد، نظام جمهوری اسلامی قوت قبلی خود را به دست آورد و مراتب بالای قدرت را کسب کرد و توانست مجدداً تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: این مسئله بارها گفته شده است که به اتهامات موسوی و کروبی رسیدگی قضایی شود و در این زمینه پاسخهایی هم داده شده است. به نظر من بهترین پاسخ را رهبر معظم انقلاب دادند و ما هم این را جلوتر گفتیم و تکرار کرده‌ایم که محاکمه این آقایان نه به نفع آنها و نه به نفع نظام است.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز اظهار کرد: اگر این محاکمه صورت بگیرد، بدون اینکه نشانه‌ای از تغییر موضع و پشیمانی آنها وجود داشته باشد، محکومیت آنها، محکومیت سنگینی خواهد بود و اگر بنا باشد به اجرا دربیاید، نه به مصلحت این آقایان و نه به مصلحت نظام است. زیرا بازتاب داخلی و خارجی آن خوب نخواهد بود.

مصباحی‌مقدم تصریح کرد: همان‌هایی که در حمایت از آقایان موسوی و کروبی این مسئله را پیگیری می‌کنند، ابراز پشیمانی نخواهند کرد. اگر یک تجدیدنظر از سوی آنها نسبت به مواضعشان صورت بگیرد، شاید به روشهای دیگر بتوان مسئله را حل و فصل کرد، اما اگر آنها بر سر موضع خود باشند که انگار همچنان فکر می‌کنند بر حق هستند و کوتاه نمی‌آیند، من مطمئنم که حکم قضایی آنها، حکم سنگینی خواهد بود، بنابراین بهتر است که چنین حکمی را کنار بگذاریم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا شما همانند آقای مطهری که اعتقاد به رسیدگی به تخلفات احمدی‌نژاد در سال 88 دارد، هستید؟ گفت: بنده معتقدم تقصیراتی متوجه احمدی‌نژاد در جریان مناظرات انتخاباتی بوده است و اگر به این هم رسیدگی شود خوب است ولی آن وزنی که آقای مطهری به مسئله می‌دهد و رفتار احمدی‌نژاد را علت رفتار موسوی و کروبی قرار می‌دهد، قبول ندارم.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به تخلفاتی که قوه‌ قضائیه باید درباره اقدامات احمدی‌نژاد رسیدگی کند، گفت: بنده به عنوان نماینده سه دوره مجلس از قوه‌ قضائیه گلایه دارم، زیرا باید این قوه در هنگام خودش به اتهامات دولتمردان دوره قبل می‌پرداخت. مجلس هشتم و نهم چند بار تخلفات رئیس‌جمهور را به رأی گذاشتند و براساس ماده 232 آئین‌نامه داخلی مجلس، گزارش رسمی به قوه‌قضائیه ارائه دادند.

مصباحی‌مقدم با تأکید بر اینکه باید به این موارد به هنگام رسیدگی می‌شد، گفت: البته می‌گویند پرونده ایشان در جریان است، بنابراین باید گزارشی به اطلاع عموم جامعه رسانده می‌شد.

وی در پایان سخنانش در نشست‌خبری با خبرنگاران، تصریح کرد: ما نمی‌گوییم قوه‌ قضائیه به سرعت این پرونده را رسیدگی کند، چرا که پروسه کارهای قضایی طولانی است، اما در عین حال مردم باید مطلع باشند که در چه مرحله از رسیدگی قرار دارند. اگر این رسیدگی‌ها زودتر انجام شود، می‌تواند تکلیف انتخابات ریاست‌جمهوری 96 را به گونه‌ای روشن کند.

منبع: تسنیم