کد خبر 628112
تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت:برآورد اولیه خسارت‌ ناشی از وقوع سیل و طوفان در ۵ استان کشور تخمین زده شده است.در این حادثه 7 نفر فوت و ۵۱ نفر مصدوم شدند. چهار نفر نیز در سیلاب گرفتار و ۶هزار واحدمسکونی در مازندران تخریب شد.

به گزارش مشرق، بهنام سعیدی در رابطه با وقوع سیل در روزهای اخیر در 6 استان شمالی کشور با اعلام گزارش از مجموعه اقدامات انجام شده، گفت: سازمان هواشناسی پیش‌بینی وقوع سیل و طوفان را روز چهارشنبه 10 شهریور اعلام کرد که ورود سامانه بارشی را پنجشنبه و جمعه خواهیم داشت.
 
طبق این گزارش، برخی از استانها تحت تأثیر قرار خواهند گرفت و کاهش دما 8 تا 10 درجه پیش‌بینی شد.  
 
وی ادامه داد: به محض مطلع شدن از این خبر، اطلاعیه و اخطاریه صادر شد تا دستگاههای متولی از طریق سیستم اعلام آمادگی خود را داشته باشند، در نتیجه کشیک مستقر در مرکز اطلاعات و حوادث به صورت تلفنی اعلام آمادگی کرد.  
 
سعیدی تصریح کرد: مدیران کل بحران در جریان این اتفاق قرار گرفتند و صدا و سیما که مسئول کارگروه آموزش و اطلاع‌رسانی است، وضعیت را به مردم گزارش داد تا تمهیدات مورد نیاز درنظر گرفته شود.  
 
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، گفت: در نهایت استان‌های مختلف شرایط خاص خود را اعلام کردند، به طوری که استان مازندران صبح روز جمعه شاهد طوفان و بارندگی شدید شد و سرعت طوفان به 90 تا 130 کیلومتر رسید.  
 
وی افزود: خسارت به ساختمان‌های شهرهایی مثل محمودآباد، آمل، بابل و سوادکوه وارد شد،تعدادی زیادی درخت شکسته و برق شهرستان‌ها به جز آمل، بابل و قائم‌شهر قطع شد.  
 
وی گفت: قطع آب به دنبال قطع برق اتفاق افتاد که با مسئولیت استانداری همه چیز به صورت آماده‌باش درآمد و برق در کمترین زمان ممکن وصل شد و آب نیز مجدد وصل گردید و آب شرب لازم را در سطح استان‌ها توزیع کردیم. دکل‌های مخابراتی که دچار مشکل شده بودند بازسازی و معابر توسط شهرداری پاکسازی شد.  
 
معاون پیش‌بینی و پیشگیری سازمان مدیریت بحران گفت: خانه‌هایی که دچار آبگرفتگی شده بودند تخلیه شدند، تعدادی خودرو در سیلاب گرفتار شده بود و بسیاری از مردم در اماکن امن اسکان داده شدند و تمام امکانات شهرستان‌ها به کار گرفته شد، به طوری که 2 استان گیلان و گلستان که کمتر درگیر بودند، به دلیل آمادگی از قبل، اکیپ‌های امدادی خود را آماده کرده بودند و به محض وقوع سیلاب، استان گلستان 10 اکیپ و گیلان 15 اکیپ به مازندران فرستادند.  
 
وی در مورد قطع آب و برق و مشکلات پیش‌آمده برای مردم گفت: از اولین لحظه که بحران اتفاق افتاد و برق منطقه قطع شد، اکیپ‌های برق‌رسانی دست به کار شدند و تا 90 درصد مشکل حل شد، 10 درصد باقی‌مانده به دلیل اینکه به شب منتهی شد، صبح فردا برطرف شد.  
 
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در رابطه با برآورد خسارت اولیه گفت:‌خسارت یک برایند دارد که شامل پیش‌بینی و پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی است. برآورد اولیه که شامل کار کارشناسی دقیقی نیست، در ابتدا اعلام می‌شود، اما برآؤرد نهایی به 15 روز زمان نیاز دارد، چرا که در این مدت، فرم‌های چهارده‌گانه‌ای توزیع می‌شود که توسط استانداری و دستگاه‌های متولی و مدیران بحران تکمیل و ارائه می‌شوند.  
 
سعیدی گفت:‌اما در برآورد اولیه در برخی موارد در استان مازندران به عنوان مثال در بحث مسکن 6 هزار واحد مسکونی بین 20 تا 50 درصد آسیب دیده‌اند.
 
وی ادامه داد:‌ در بحث خودروهای آسیب‌دیده در استان مازندران 33 دستگاه آسیب دیده است.  
 
سعیدی بیان کرد: پس از انجام ارزیابی‌های دقیق نتایج اعلام می‌شود، به طوری که خسارت وارده در بخش کشاورزی هنوز مشخص نیست.  
 
وی گفت: 5 استان مازندران، گلستان،سمنان، اردبیل و آذربایجان به همراه 21 شهرستان متأثر از سیل و طوفان شدید شدند که در این حادثه 7 نفر فوت کردند.  
 
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: چهار نفر در سیلاب گرفتار شدند که 3 نفر از آنها اعضای یک خانواده در گلستان و یک نفر در مازندران بوده است.
 
سعیدی ادامه داد: صاعقه 3 نفر را در آذرشهر، بابل و قائم‌شهر از پا درآورد. همچنین 51 نفر مصدوم شدند که 48 نفر در مازندران و 3 نفر در گلستان بوده است.
 
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت:‌ 250 واحد مسکونی در گرگان تخریب شده است که در حال بررسی خسارت‌های وارده دیگر هستیم.  
 
وی گفت:سامانه بارشی که وارد شد در در آستارا 228 میلیمتر گزارش شده و در استان‌های طالش سرعت باد 120 کیلومتر و در گیلان 700 کیلومتر ثبت شده است.  
 
سعیدی گفت: مناطق امدادرسانی شده 152 شهر و روستا است.
منبع: فارس