کد خبر 631883
تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۸

یک دانشیار دانشگاه علوم پزشکی با تشریح اهمیت خوردن صبحانه نسبت به چگونگی برخورد با بی‌میلی دانش‌آموزان نسبت به وعده صبحانه توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش مشرق، احسان صادقی - دانشیار کنترل کیفی، بهداشتی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: صرف وعده صبحانه برای دانش‌آموزان بسیار بااهمیت است به طوریکه نخوردن صبحانه باعث پایین آمدن راندمان فکری و ذهنی دانش‌آموز و در نهایت سبب کاهش تمرکز و ایجاد مشکل در یادگیری خواهد شد.

این دانشیار کنترل کیفی، بهداشتی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه پیرامون نقش مهم تغذیه در رشد فیزیولوژیکی و مغزی دانش‌آموزان عنوان کرد: با توجه به نزدیکی فصل بازگشایی مدارس مهمترین نکته در تغذیه دانش‌آموزان توصیه به صرف وعده صبحانه است، عدم استفاده از وعده صبحانه راندمان فکری و ذهنی را به شدت کاهش می‌دهد و سبب کاهش تمرکز و یادگیری می‌شود.

وی در پاسخ به نوع خوراک مناسب برای وعده صبحانه دانش‌آموزان گفت: مصرف تخم‌مرغ آب‌پز به همراه آب‌میوه‌های طبیعی یکی از ترکیب‌های مناسب برای صبحانه است، همچنین در نوعی دیگر از وعده صبحانه مصرف لبنیات ترجیحاً شیر پیشنهاد می‌شود، البته برای پیشگیری از ایجاد اختلال در جذب کلسیم نباید شیر را به همراه تخم‌مرغ مصرف کرد.

دانشیار کنترل کیفی، بهداشتی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با اشاره به میان‌ وعده گفت: بعد از صبحانه باید یک میان‌وعده برای دانش‌آموزان حدود ساعت 10 در نظر بگیریم، نوع این میان‌وعده بسیار مهم است که باید  از تنقلات مضر مانند انواع چیپس، پفک، نوشابه‌ها و ساندویچ‌های حاوی فست‌فود پرهیز شود. بهترین نوع خوراکی ساندویچ‌های خانگی‏، مانند نان، پنیر و گردو، غذاهای خانگی، میوه‌های تازه یا خشک و بهترین نوشیدنی آب یا آبمیوه‌های طبیعی فاقد شکر افزودنی هستند.

وی افزود: دانش‌آموزان باید از مصرف زیاد قهوه و نسکافه فوری خودداری کنند، زیرا طبق تحقیقات انجام شده به دلیل ماهیت تولید این ماده بدترین نوع چربی در این نوشیدنی‌های فوری است به طوریکه ساختار آن از چربی موجود در شیرینی‌ها مضرتر است و نباید به این نوشیدنی‌ها عادت کنند. رمز سلامت رعایت اصل تنوع و تعادل در رژیم غذایی است ما سعی می‌کنیم از همه گروه‌های غذایی به میزان اندک استفاده کنیم و زیاده‌روی در هیچ‌کدام توصیه نمی‌شود.

نوشابه‌های پرتقالی سبب بیش‌فعالی و کاهش تمرکز

صادقی، با تأکید بر لزوم عدم عرضه فست‌فود، نوشابه و تنقلاتی مانند چیپس و پفک در بوفه مدارس به بسیج پزشکی گفت: این نوع از خوراکی‌ها کاملاً اثر عکس بر روند رشد جسمی و ذهنی دانش‌آموزان دارند، در تحقیقات اثبات شده که در تولید نوشابه‌های پرتقالی و پفک از رنگ‌هایی شبیه سان‌ست‌یلو یا تارترازین استفاده می‌شود که بسیار مضر هستند و سبب بیش‌فعالی و کاهش تمرکز می‌شوند که در نهایت در دراز مدت به افت تحصیلی دانش‌آموز منجر خواهند شد.

ویتامین‌های لازم برای دانش‌آموزان

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره ویتامین‌های لازم برای دانش‌آموزان گفت: با توجه به اهمیت ویتامین B تأمین منایع عمده این ویتامین بسیار مهم است، همچنین اسید فولیک برای رشد سلول‌های مغزی بسیار لازم است و در منابعی مانند لبنیات، جگر و حبوبات یافت می‌شود، از این‌رو توصیه می‌شود که از دانه‌ها و غلات مانند عدسی در وعده‌های صبحانه استفاده شود.

با بی‌میلی دانش‌آموزان نسبت به وعده صبحانه چگونه برخورد کنیم

صادقی، در پاسخ به چگونگی ایجاد اشتها در دانش‌آموزان نسبت به وعده مهم صبحانه خاطرنشان کرد: در ابتدا والدین باید در وعده صبحانه خوراک‌هایی را قرار دهند که کودک نسبت به آن‌ها اشتهای بیشتری دارد، به تدریج با ایجاد عادت  صبحانه در کودک می‌توانند سایر گروه‌های مواد غذایی را در این وعده وارد کنند. همچنین توصیه می‌شود ساعت بیداری از خواب را طوری تنظیم کنند که زمان کافی  برای صرف صبحانه خانوادگی وجود داشته باشد و به علت نبود وقت از این وعده مهم غذایی صرف‌نظر نشود.

منبع: تسنیم