کد خبر 631987
تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۲

آنچه درباره موضوع نوشت‌افزار ايراني مهم به نظر مي‌رسد، لزوم همراهي و هم‌افزايي همه دستگاه‌ها براي افزايش كمي و كيفي توليدات اين عرصه است.

به گزارش مشرق، يكي از راه‌هاي اشاعه فرهنگ بيگانه، عرصه نوشت‌افزار است كه سنين حساس و پراهميتي را نيز در بر مي‌گيرد. چهارمين نمايشگاه ايران نوشت‌افزار اين هفته به كار خود پايان داد، عرصه‌اي كه چند ميليون كودك و نوجوان مخاطب آن هستند و غفلت از ظرفيت‌هاي آن نتيجه‌اي جز وادادن كار به توليدات خارجي ندارد. برگزاري نمايشگاه امسال بيش از دو هفته به طول انجاميد و استقبال نسبتاً خوبي هم از آن شد اما آنچه به نظر مي‌رسد اين است كه برگزار‌كنندگان نمايشگاه از همكاري دستگاه‌ها و نهـادهاي ديگر زياد راضي نيستند.

سعيد حسيني، مسئول نمايشگاه امسال نوشت‌افزار با بيان اينكه دستگاه‌هاي دولتي و غيردولتي از نمايشگاه نوشت‌افزار حمايت نكردند، مي‌گويد: «به عنوان مثال ما از وزارت آموزش و پرورش پيگير بوديم و اين وزارتخانه مي‌توانست به مدارس اعلام كند تا والدين از اين نمايشگاه بازديد كنند ولي همين كار را نيز نكردند. در حالي كه ما خودمان اين كار را انجام داديم و به تعدادي از دبيرستان‌ها اعلام شد كه چنين نمايشگاهي در حال برگزاري است و مراجعه مي‌كردند كه نشان مي‌دهد اين موضوع اگر جدي پيگيري مي‌شد به جواب مي‌رسيد. يكي از دلايل تمديد اين نمايشگاه همين بود.
 
ما خودمان خودجوش روي اين معرفي و اطلاع‌رساني كار مي‌كرديم و هر قدر جلو مي‌رفتيم با استقبال بيشتري مواجه مي‌شديم و براي همين هم زمان برگزاري را تمديد كرديم تا مردم مراجعه كنند و از نمايشگاه و دستاوردهاي ناشراني كه در اين حوزه فعال هستند، آگاه شوند و بهره ببرند.»

مسئول چهارمين نمايشگاه نوشت‌افزار ايراني يكي از مشكلات در اين عرصه را موضوع توزيع مي‌داند و توضيح مي‌دهد كه: «هنوز به نقطه‌اي نرسيديم كه بگوييم محصولات به دست مردم مي‌رسد و اگر مردم اطلاعات كافي نداشته باشند، نتيجه كار ما آنطور كه بايد خود را نشان نمي‌دهد. ما در اين نمايشگاه تبليغات شهري نداشتيم.»

دبير مجمع نوشت‌افزار ايراني اسلامي به برگزاري نمايشگاه‌هاي استاني نيز اشاره كرد و گفت: نمايشگاه‌هاي استاني نوشت‌افزار نيز يكي يكي در حال فعال‌شدن است و در نظر داريم در تمام استان‌هاي كشور اين نمايشگاه‌ها را برگزار كنيم. مشهد، اصفهان و كرمان از جمله مركز استان‌هايي هستند كه فعاليت‌هاي خود را شروع كرده‌اند. در نمايشگاه امسال 50 توليد‌كننده با حدود ۱۰۰ طرح حضور داشتند كه به عرضه محصولات خود پرداختند.
 
يكي از خلأهايي كه همواره درباره نوشت‌افزار ايراني وجود دارد، خلأ شخصيت‌هاي ايراني است كه كودكان آنها را بشناسند و البته دوست داشته باشند. صرف ايراني بودن اين كاراكترها مي‌تواند نسبت به نمونه‌هاي خارجي آن ترجيح داشته باشد. كلاه‌قرمزي و پسرخاله در سال‌هاي گذشته جزو شخصيت‌هاي محبوب بودند و ظاهراً در نمايشگاه امسال رقابت ميان «جناب خان» و «ديرين ديرين» برقرار بوده است.
  
دست مافياي نوشت‌افزار در حال رو شدن است
سخنگوي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي نيز از جمله كساني است كه نسبت به مسئله نوشت‌افزار ايراني دغدغه‌مند است. حجت‌الاسلام آزادي‌خواه معتقد است: «در عرصه نوشت‌افزار پاي مافيا در ميان است و دست مافياي نوشت افزار در حال رو شدن است. آنچه باعث مي‌شود توليد و عرضه بيش از ۹۰ درصد نوشت‌افزار موجود در بازار معارض فرهنگ ما باشد متأثر از يك مافيا است كه از فرصت به‌وجود آمده به سود خود و به ضرر ۷۰ ميليون ايراني عمل مي‌كند.»  
 
 به اعتقاد وي نظارت بر واردات سبب مي‌شود فرهنگ ما دستخوش هجمه فرهنگ بيگانه قرار نگيرد و فرزندان ما با فرهنگ ايران آشنا شوند و دچار تناقض فرهنگي نشوند.

اين فعال فرهنگي با بيان اينكه جبهه فرهنگي انقلاب موظف است، خلأ نوشت افزار ايراني را در بازار پر كند، توضيح مي‌دهد: «نمونه‌هايي كه از نوشت‌افزار اسلامي با مدل‌ها و الگوهاي مختلف در حوزه دفاع مقدس و تاريخ غني ايران و حوزه‌هاي فرهنگي و هنري در نمايشگاه وجود دارد مي‌تواند به نيكي پاسخگوي نياز مردم و دانش آموزان باشد.»

وي چند نكته را نيز حائز اهميت مي‌داند از جمله اينكه نقش برخي كشورها مثل چين در اقلام نوشت‌افزار مشهود است كه به فرهنگ ما آسيب جدي مي‌زند و به صورت غيرمستقيم به آرامش و امنيت جامعه ضربه وارد مي‌كند.
 
آنچه درباره موضوع نوشت‌افزار ايراني مهم به نظر مي‌رسد، لزوم همراهي و هم‌افزايي همه دستگاه‌ها براي افزايش كمي و كيفي توليدات اين عرصه است. در كنار رشد و توسعه توليدات نوشت‌افزاري نهادهايي كه در امر بازرگاني نقش و فعاليت دارند موظف به حضور جدي براي متعادل كردن بازار به سود كالاهاي ساخت داخل هستند. نگاه همه‌جانبه به اين مسئله و پرهيز از رويكردهاي بخشي مي‌تواند زمينه‌ساز اتفاقات خوبي در عرصه نوشت‌افزار ايراني در سال‌هاي آتي باشد.
 
منبع : روزنامه جوان