وی با بیان اینکه بخشی از این بازدید شامل مجتمع سایت کارخانه تولید آب سنگین اراک بود، ادامه داد: جلسهای بیش از دو ساعت با مدیران، مسئولان و متخصصان این مجتمع برگزار شد و نتیجه آن بود که برجام تأثیری بر روند تولید آب سنگین نداشته و کارخانه با همه ظرفیت در جهت مأموریت خود یعنی تولید آب سنگین حرکت میکند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه جلسهای نیز با مدیران، مسئولان و متخصصان رآکتور 40 مگاواتی آبسنگین اراک برگزار شد، افزود: در این جلسه مشخص شد تعهداتی که ایران باید در جهت بهینهسازی و بازطراحی راکتور را انجام میداده، انجام داده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه روند تولید آبسنگین و فعالیتهای مربوط به این بخش در کارخانه تولید آبسنگین اراک بعد از برجام هیچ تغییری نداشته است، اظهار کرد: روند تولید آب سنگین همچنان مانند دوره پیش از برجام در حال انجام است.
ذوالنوری با تاکید براینکه در بازطراحی راکتور اراک مدیریت در دست شرکت ایرانی است، گفت: مسئولان در حال رایزنی برای ایفای نقش روسیه، چین، آمریکا و برخی کشورهای دیگر برای انجام تعهداتشان در خصوص بازطراحی رآکتور آبسنگین اراک هستند.
رئیس کمیته هستهای مجلس با بیان اینکه راکتور 40 مگاواتی اراک با اجرای تعهدات طرف مقابل مدرن تر میشود، ادامه داد: اگر آنها بدعهدی نکنند و تعهداتشان را انجام دهند قدم خوبی در بهینهسازی و کارآمدی بیشتر راکتور آب سنگین اراک برداشته میشود که در همین راستا قرار است از 40 مگاوات به 20 مگاوات به صورت مدرنتر تبدیل شود که استفاده آن بیشتر از راکتور قبلی است.