این منابع گفتند که این عملیات متشکل از سه مرحله است که مرحله اول آن با پاکسازی منطقه واقع شده بین جوبان بی و الباب آغاز میشود و بعد از آن مینهای کارگذاشته شده در اطراف شهر الباب منهدم خواهد شد و سپس عناصر ارتش آزاد به سمت شهر پیشروی میکنند.
به گفته این منابع، نیروهای ترکیه در هیچ کدام از درگیریهای شدید در این عملیات شرکت نمیکنند، بلکه تانکها و یگانهای زرهی از طریق حملات توپخانه ای از خطوط پشتی از یگانهای ارتش آزاد پشتیبانی میکنند، کما اینکه جنگندههای ترکیه نیز خطوط دفاعی اول داعش در شهر الباب را هدف قرار میدهند.
هدف اعلام شده از عملیات سپر فرات در شمال سوریه دور کردن خطر گروههای تروریستی و کردها از مرزهای ترکیه است، اما هدف حقیقی که آنکارا به دنبال تحقق آن است به گفته بسیاری از ناظران نظامی، تاسیس منطقه امن تا عمق 5 هزار کیلومتر مربع در داخل اراضی سوریه است.
حسن قره شهردار کلیس در جنوب ترکیه درباره تاسیس منطقه حائل در شمال سوریه گفت: عملیات سپر فرات باید تا شهر الباب در استان حلب امتداد پیدا کند، زیرا نمیتوان امنیت ترکیه را بدون تحقق آن برقرار کرد.
وی به اظهارات رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه که از ابتدای بحران سوریه خواستار تشکیل منطقه امن و منطقه پرواز ممنوع در سوریه شده است اشاره کرد. خواسته ای که از سوی بسیاری از کشورهای جهان و سازمان ملل حمایت نشده است.
بر اساس اطلاعات به دست آمده، ،عملیات سپر الفرات از پیش برنامهریزی شده بود، اما تلاش کودتای شکست خورده اخیر آن را به تاخیر انداخت که این موضوع دال بر این است که این عملیات، مسألهای مهم در روابط ترکیه با بسیاری از کشورهای جهان بویژه آمریکا به شمار میرود و این موضوع، اظهارات اخیر اردوغان مبنی بر عدم مشارکت نیروهای آمریکایی در عملیات «سپر فرات»، به دلیل نگرانی از سنگاندازی در روند مبارزه کردهای مورد حمایت واشنگتن را تقویت میکند.
انتظار میرود که ترکیه جنگ خود برای جلوگیری از تاسیس یک رژیم کرد در منطقه را در مرزهای مشترک با سوریه ادامه دهد. همچنین آنکارا تلاش میکند که راهکار سیاسی را در این مرحله در ارتباط با بحران سوریه در پیش بگیرد. بر اساس مواضع ضد و نقیض ترکها، باقی ماندن بشار اسد رئیسجمور سوریه در قدرت دیگر برای ترکها مهم نیست.