کد خبر 634497
تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۴

پرچم سه رنگ ایران در آسمان روستای «میلک» از توابع شهرستان هیرمند درست آنجا که دیوارهای سیمانی، حصار میان کشور ایران وافغانستان را ساخته‌اند، در حالی می‌رقصید که چهارصد متر آن طرف‌تر در نقطه صفر مرزی زنگ آغاز ماه مهر به دست دانش‌آموزان دیار آفتاب نواخته شد.

به گزارش مشرق، همزمان با نخستین روز از مهر ماه غنچه‌هایی که شادمان و خرامان بهار تحصیل‌شان را جشن می‌گرفتند سلامی به گرمی آفتاب سیستان را نثار آنهایی کردند که برای آبادانی دیارشان دست در دست هم داده‌اند تا همچون کیمیاگران، خاک سیستان را به طلا بدل سازند. از کنار چهره‌های آفتاب سوخته سیستان و اهالی هامون، گواه تلاش بی‌وقفه اعضای داوطلب باغچه مهر است که آغاز ماه مهر را در کنار دانش‌آموزانی جشن گرفتند که بزرگترین سرمایه زندگی‌شان سادگی و بی‌آلایش بودن آنها است.
 
در این گردهمایی که با حضور مسئولان استانی، اهالی روستای میلک، دانش‌آموزان دبستان‌های شهید حاج مصطفی خمینی، شهدای بانک ملت، برکت و وکیل راد برگزار شده بود، صدای گام‌های بهار در نخستین روز از پاییز به گوش می‌رسید.

حمید سارانی - مدیر آموزش و پرورش شهرستان هیرمند - با اشاره به اینکه امید است زنگ آغاز ماه مهر، زنگ آغاز موفقیت‌ها باشد، گفت: به لطف خداوند و با همت بالای انسان های فهیم منطقه سیستان و توابع آن به سوی پیشرفت در حرکت هستند، همان طور که در کنکور سال جاری محمد سرانی دارنده حائز رتبه 1300 در کنکور ریاضی و سعیده سنجرانی برگزیده رشته دانشگاهی دندانپزشکی شدند که این موضوع برای نخستین مرتبه در این نقطه از ایران رقم خورده است.

در ادامه پیری فرماندار شهرستان هیرمند با بیان اینکه اهمیت علم وعلم آموزی بر کسی پوشیده نیست، چراکه سازنده شخصیت هر انسانی است ،یادآورشد: بحق که خیرین گروه باغچه مهر این مهم را به زیبایی هر چه تمام‌تر اجرایی ساخته‌اند و باحضور این گروه از داوطلبان پایتخت ایران که در نقطه صفر مرزی به این شکل درقبال ترویج علم احساس مسئولیت می‌کنند وظیفه ما را دوچندان می‌کند.
 
در ادامه این گردهمایی، آذر مبارکی مدیر گروه خیرین باغچه مهر که خود و همراهانش را عاشق بچه‌ها و موفقیت آنها معرفی کرد، تقسیم عادلانه امکانات آموزشی را سهم همه دانش‌آموزان ایران دانست و گفت: مرحوم باغچه‌بان مهربان که مهر می‌کاشت و مهر درو می‌کرد تأثیر بزرگی بر من و روحیاتم گذاشت و همواره سعی داشتم در چنین مسیری گام بردارم که به لطف خداوند این مهم میسر شد همچنین در سال های اخیر دریافتم کودکان و نوجوانان سیستان وبلوچستان نه تنها با کودکان ایران تفاوت ندارند بلکه هوش و استعدادشان قابل قدردانی است و در صورتی که توانایی هایشان دیده شود، پتانسیل بالایی در پیشرفت و کسب موفقیت خواهند داشت.

به گفته وی اعضای باغچه مهر که پیام آوران امنیت در منطقه هیرمند هستند روز نخست مهر ماه بیش از 100 دانش‌آموز دختر و پسر کلاس اولی مدارس نامبرده را با اهدای کوله پشتی و لوازم التحریر راهی کلاس درس کردند تا شادمانی عنصر روشنایی مسیر تحصیل‌شان شود. وی افزود: ضمن اینکه 4 کیلومتر آن طرف‌تر از مرز میان ایران و افغانستان در دبستان ابن سینا واقع در روستای سیادک از توابع شهرستان هیرمند اقدامات بسیار خوبی صورت گرفت که دانش‌آموزان را به درس خواندن و ادامه تحصیل امیدوار ساخت.

مبارکی یادآور شد: این دبستان از امکانات و سرویس بهداشتی نامناسبی برخوردار بود و از آنجا که دختران و پسران مقطع ابتدایی در کنار یکدیگر در این مدرسه درس می‌خوانند استفاده از سرویس بهداشتی مشترک باعث شد تا بسیاری از دختران مدرسه از ادامه تحصیل انصراف دهند،  به همین دلیل با کمک رئیس یکی از مدارس شهر تهران موفق شدیم پیش از آغاز سال تحصیلی جدید 8 توالت و آبخوری بسیار مناسب را در حیاط مدرسه راه‌اندازی کنیم، ضمن اینکه به کمک زنان روستای‌ الله آباد که در خیاطی پیشرفت خوبی داشته‌اند، با 3000 متر پارچه که از سوی سازمان پزشکی خیریه حضرت سید الشهدای یزد در اختیار اعضای کارگاه خیاطی قرار گرفته بود، برای 1200دانش آموز از سه مدرسه در این منطقه روپوش دوخته شد.
 
همچنین از سوی «گروه یارا» در ملبورن که نامش برگرفته از رودی با این نام در شهر ملبورن است یک دستگاه ویدئو پروژکتور با برنامه نمایش 2 متری و2 لپ‌تاپ به دانش‌آموزان این مدرسه اهدا شده است.
 
در هفته جهانی کودک هم اعضای گروه «همیاران نوا» لوازم التحریر ولوازم  بهداشتی 186 دانش‌آموز دختر و پسر مدرسه ابن سینا را که از 13 روستای اطراف می‌آیند ارسال خواهند کرد.
 
آذر مبارکی در پایان از پاشیدن رنگ شادی و امید به روزهای سیاه زندگی کودکان سیادک و روستاهای اطراف به عنوان تصمیم بسیار زیبایی یاد کرد و گفت: اعضای فعال گروه باغچه مهر تا نیمه‌های چند شب متوالی دیوارهای مدرسه را با طرح‌های زیبا تزیین کردند و پس از آن دانش‌آموزان مدرسه را خبر کردیم تا در صورت تمایل برای رنگ آمیزی دیوارهای مدرسه حاضر شوند، به این ترتیب 100 دانش‌آموز مدرسه نسبت به محل تحصیل‌شان که تعمیرات و بازسازی خوبی در آن صورت گرفته بود احساس مسئولیت کردند و دیوارهای کلاس درس و حیاط مدرسه را با دستان خودشان رنگ آمیزی کردند تا همان طور که حامیان مالی به فکر شادابی این دانش‌آموزان بودند آنها نیز حامیان خود را غرق شادمانی کنند.

منبع: روزنامه ایران