امروز دشمن به دنبال آن است که در مجالس حسینی(ع) نفوذ کرده و چهره ای خرافی از آن به نمایش بگذارد که یکی از راه های آن، قمه زنی می باشد.

به گزارش مشرق، حضرت آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم با اشاره به روایتی از رسول گرامی اسلام(ص)، اظهار داشتند: حضرت فرمودند: «ان مما یلحق المومن من عمله و حسناته بعد موته علما نشره و ولدا صالحا تركه، و مصحفا ورثه .../ چند چیز است كه بعد از مرگ مومن پاداش آنها به او می رسد، علمی كه از خود به یادگار گذاشته باشد. فرزند صالحی كه جاشنین خوبی، برای او باشد. قرآنی كه به ارث گذاشته باشد،...».

معظم له ابراز داشتند: پرونده اعمال انسان پس از مرگ بسته شده و نمی تواند برگردد؛ اما نکاتی که در روایت نبی مکرم اسلام (ص) به آن اشاره شده، می تواند کمکی برای او در سرای آخرت باشد.

ایشان یادآور شدند: یکی از راه های رسیدن پاداش در این روایت، قرآن به جای مانده بیان شده و شاید منظور از این قرآن، کتاب هایی باشد که از متوفی باقی مانده است.

*محرم و توصیه های حضرت آیت الله مکارم شیرازی

این مرجع تقلید با بیان این مطلب که در آستانه محرم قرار داریم، خاطرنشان ساختند: یکی از فعالیت هایی که روحانیون می توانند در این ماه، انجام دهند، نشر علوم اهل بیت(ع) است؛ چراکه عاشورا و عزاداری برای امام حسین(ع) آثار بسیاری داشته و نمایشی باشکوه از مذهب می باشد.

*مراسمات أباعبدالله(ع) مبلغی بزرگ با زبان بی زبانی است

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به آثار این مراسمات، تصریح کردند: دسته جات عزاداری در محرم، برگزاری مجالس بزرگ و پیاده روی اربعین، مبلغ بزرگی برای مذهب با زبان بی زبانی می باشند.

این مفسر قرآن کریم بیان داشتند: از آثار این مراسمات آن است که مبلغان دینی می توانند از فضای به دست آمده، حداکثر استفاده را نموده و به نشر علوم دینی، تحکیم عقائد و دعوت مردم به خیر بپردازند.

این استاد برجسته حوزه اظهار داشتند: پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سایه عاشورا اتفاق افتاد؛ بنابراین فرصت بسیار خوبی برای مبلغان؛ مخصوصا در مکان های محروم است تا بتوانند پیام اسلام و تشیع را به همگان برسانند. حضرت آیت الله مکارم شیرازی ابراز داشتند: اخیرا برخی از طلاب، گروه های چند ده نفره ای سازماندهی کرده و حتی بدون تأمین هزینه ها، راهی مناطق محروم می شوند که بسیار مناسب است.

*عزاداری حسینی مایه تألیف قلوب است

معظم له فایده دیگر مراسمات عزاداری أباعبدالله الحسین (ع) را تألیف قلوب بیان کردند و گفتند: تمام مردم به امام حسین(ع) علاقه مند بوده و مجالس این امام همام، مجموعه ای از تمام سلایق و عاملی برای وحدت است.

*قمه زنی، حربه دشمن برای نمایش چهره خرافی از تشیع

ایشان در ادامه به نقشه های دشمن برای نفوذ در مراسمات عزاداری اشاره کردند و گفتند: امروز دشمن به دنبال آن است که در این مجالس نفوذ کرده و چهره ای خرافی از آن به نمایش بگذارد که یکی از راه های آن، قمه زنی می باشد.

این مرجع تقلید ابراز داشتند: امروز رسانه های خارجی برای نمایش عزاداری شیعیان، قمه زنی را به چهره ها و لباس های پرخون به نمایش می گذارند که که دنیا آن را به عنوان سندی بر ضد مراسم عاشورا در ذهن خود جای می دهد.

*عقلانیت شیعه را در مراسمات حسینی نشان دهیم

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به راه رفتن بر روی آتش یا غلتیدن بر روی شیشه های خرد شده، خاطرنشان ساختند: اصل راه رفتن بر روی آتش، برنامه ای از هندوهاست و دشمن این حرکات را اسنادی برای نشان دادن عدم عقلانیت در مراسمات ما بیان می کند.

این مفسر قرآن کریم یادآور شدند: درست است که عاشقان حسینی این کار را به نیت أباعبدالله الحسین(ع) انجام می دهند؛ اما انجام آن به مصلحت نیست و باید کارهایی عقلانی انجام داد تا مشکلی پیش نیاید.

*خطبا و مداحان از کتب معتبر استفاده کنند

این استاد برجسته حوزه نکته ای نیز برای خطبا و مداحان نیز عنوان کردند و گفتند: این عزیزان باید از کتاب های معتبر استفاده کنند؛ بیان مسائل خرافی و افسانه در منابر و مداحی سبب مخدوش شدن چهره تاریخ و امام حسین(ع) خواهد شد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی تصریح کردند: دشمنان بر انجام این مسائل اصرار داشته تا نفوذ کرده؛ چهره ها را تغییر داده و چنین سرمایه بزرگی را از دست ما بگیرند.

*دشمن از هیهات من الذله ناراحت است

معظم له با بیان این مطلب که مسئله عاشورا و مراسم عزاداری فقط مربوط به تاریخ گذشته نیست، اظهار داشتند: دشمن از جمله «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» و «هیهات من الذله» ناراحت است و برای آنان دردناک می باشد؛ چراکه جریان کربلا تاریخ سیاری است که همیشه بوده و باید بماند و دشمن از آن ناراحت است که ما چنین تفسیری داریم.

ایشان ابراز داشتند: اسلام، مذهب شیعه و مراسم امام حسین(ع)، مزاحم منافع نامشروع ارباب سلطه است.

*پاسخی بر هجمه علیه قرآن کریم

این مرجع تقلید با بیان این مطلب که اخیرا دشمنان شروع به هجمه بر علیه قرآن کریم نیز کرده اند، خاطرنشان ساختند: اخیراً کتابی در فضای مجازی منتشر شده که شبهات فراوانی را علیه قرآن مطرح کرده است که شاید حدود 500 صفحه یا بیشتر باشد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی تصریح کردند: هنگامی که این کتاب به دست بنده رسید، متوجه شدم که آنان سراغ ریشه ها رفته و مشاهده کردم که نویسنده این کتاب، بسیار بی سواد است و برای اینکه این کتاب بزرگ نشود، 10 شبهه اول و 10 شبهه آخر کتاب را در کتابی پاسخ داده و گزینشی عمل نکردم تا نشان دهم که کتابی است که قابل اعتنا نبوده و نویسنده آن بی سواد است.

این مفسر قرآن کریم با بیان این مطلب که حوزه های علمیه و روحانیون باید به این شبهات پاسخ دهند، اظهار داشتند: حوزه های علمیه متولی دفاع از قرآن، عاشورا، امر به معروف و نهی از منکر و ... بوده و باید فعالیت کرده و به وظیفه خود عمل نمایند.

این استاد برجسته حوزه در پایان ابراز داشتند: برای همه خطبا و مداحان که به وظیفه خود عمل کرده و تمام بانیان مجالس و شرکت کنندگان آن؛ مخصوصا جوانان از صمیم دل دعا کرده و امیدوارم دعای آنان نیز برای ما باشد تا بتوانیم به وظایف خود عمل نماییم.

 
منبع: خبرگزاری «حوزه»