یک رسانه آمریکایی نوشت: شاید تنها تاریخ بتواند دوره ریاست «حسن روحانی» و فرصت سوزی‌های تراژیک او را قضاوت نماید.

به گزارش مشرق، «آبزرور» در مطلبی تحت عنوان  «وعده‌های میانه‌روی به کجا رفتند؟» نوشت: توافق هسته‌ای ایران و شش کشور 1+5 در داخل ایران نتیجه چندانی نداشته است.

این رسانه با اشاره به باقی ماندن تحریم‌های آمریکا و حتی اعمال تحریم‌های جدید کنگره این کشور علیه ایران نوشت: در حالی‌که بسیاری از هئیت‌های تجاری غربی و آسیایی با عجله به ایران رفتند اما پیشرفت فوق‌العاده کند بوده است. در نتیجه احیای اقتصادی مورد توقع ناشی از سال‌ها مدیریت نادرست رییس جمهور قبلی (محمود احمدی‌نژاد) همچنان برجا مانده است.

 در این بین انتقاد از روحانی شدیدتر شده و انتقاد رایج از تیم روحانی این است که ایران در مذاکرات اتمی از خیلی موارد عقب نشینی کرده ولی دستاوردش بسیار کم بوده است. اصولگرایان ایران نیز توافق اتمی را کاپیتولاسیون سیاسی و خیانت به آرمان‌های انقلاب سال 79 میلادی می‌دانند.

بر این اساس، در نماز جمعه اخیر تهران نیز امام جمعه با انتقاد از حسن روحانی  عنوان می‌کند که اگر دولت انرژی خود را صرف اقتصاد مقاومتی به‌جای توافق اتمی می‌کرد، آنگاه وضعیت تغییر می‌یافت.

این رسانه با اشاره به عدم تحقق وعده‌های روحانی حتی نسبت به پیروان اصلاح‌طلبش نوشت: روحانی حتی به درخواست‌های اولیه هواداران اصلاح‌طلبش که آزادی برخی مخالفان سیاسی از حصر خانگی (سران فتنه) را خواستار بودند، وقعی ننهاده و از این منظر با افزایش مخالفت‌ها مواجه شده است. این در حالی است که حمایت آن‌ها از ابزارهای پیروزی روحانی بود و اینک بسیاری از چهره‌های مطرح اصلاح‌طلب  احساس خیانت می‌نمایند زیرا در باور آن‌ها رییس جمهور به عمد از رسیدگی به این مسئله خودداری می‌کند.

در انتهای این مطلب آمده است: روحانی در سال پایانی ریاست جمهوری قرار دارد و حدنصاب عملکردی وی متوسط است. خلاء افزایش سطح تجارت و اوضاع اقتصادی که از سیاست‌های او دفاع نماید،خود منجر به این شده که انتخاب مجدد روحانی در سال 2017 و مبارزات انتخاباتی‌ وی دشوار باشد.

جالب آن است که دوره ریاست جمهوری روحانی مصادف با  ریاست جمهوری اوباما شده که خود را موافق با مذاکره مستقیم با ایران که هنوز بین برخی حلقه‌ها در آمریکا یک تابو است، نشان داد. با این حال، بهبود روابط دوجانبه حاصل نشد. شاید تاریخ دوره ریاست حسن روحانی را به عنوان فرصت از دست رفته غم‌انگیز قضاوت مورد قضاوت قرار دهد.

منبع: فارس