کد خبر 639015
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۸

دو باشگاه استقلال و پرسپولیس که باید بهترین بازیکنان را در اختیار داشته باشند با کج سلیقگی کادر فنی و مسئولان‌شان بازیکنانی بی کیفیت را جذب کرده‌اند که ۸ میلیارد برایشان هزینه شده است!

به گزارش مشرق، روز جمعه ۹ مهرماه در فوتبال ایران اتفاق جالب و دور از انتظاری رقم خورد و تیم دسته دومی قشقایی شیراز موفق شد پرسپولیس را شکست دهد و از جام حذفی در همان دیدار اول حذف کند.

سرمربی کروات سرخپوشان در انتخاب ترکیب تیمش نشان داده که اهل ریسک نیست و از بازیکنان امتحان پس داده و باتجربه استفاده می‌کند. پرسپولیس در غیاب ۶ بازیکن ملی‌پوش خود و در شرایطی که به حضور مدافعان میانی تخصصی نیاز داشت، نتوانست از بازیکنان خود استفاده کند. پلی‌یانسکی مصدوم بود و گولج هم در ایران حضور نداشت. این مسابقه شاید در طول فصل تنها مسابقه‌ای بود که این دو بازیکن که با قیمت بالا هم خریداری شده اند می‌توانستند به تیم کمک کنند.

این مسابقه به معنای واقعی نشان داد که در اختیار گرفتن بازیکن ناکارآمد نه تنها از نظر فنی به نفع تیم نیست بلکه ممکن بود اگر این بازیکنان حضور نداشتند و دست برانکو برای جذب بازیکن بازتر بود سرمربی یک دفاع وسط تخصصی جذب می‌کرد.

پرسپولیس این فصل بازیکنان خارجی به خدمت گرفته که کیفیت خوبی ندارند و با وجود همه انتقاداتی که از آنها شده اما هنوز باشگاه نتوانسته منتقدان را راضی کند که بر چه اساسی چنین بازیکنانی را به خدمت گرفته است. بررسی عملکرد این بازیکنان نکات جدیدی را یادآوری می کند:

آنتونی گولچ: این مدافع دو رگه کروات استرالیایی با سابقه قهرمانی آسیا و به امید اینکه در پرسپولیس بتواند موفقیت های گذشته‌اش را تکرار کند به جمع سرخپوشان اضافه شد. پرسپولیس در ابتدا ۱۰۰ هزار دلار برای دریافت رضایت‌نامه وی از باشگاه شریف مولداوی هزینه کرد. رقم قرارداد وی با پرسپولیس هم طبق اعلام سازمان لیگ ۶۶۰ میلیون تومان بود. یعنی باشگاه پرسپولیس موظف به پرداخت مبلغی بیش از ۹۰۰ میلیون تومان برای این مدافع بود. آن هم مدافعی که در حال حاضر از ایران خارج شده و آنطور که از شواهد پیداست قصد هم ندارد به کشور بازگردد.

الکسی پلی‌یانسکی: مدافع اوکراینی که با جنجال های زیادی به جمع سرخپوشان اضافه شد قراردادی ۹۰۰ میلیونی را طبق اعلام سایت سازمان لیگ با پرسپولیس بست. بازیکنی که از اضافه وزن بالا برخوردار است تنها حدود بیست و پنج دقیقه این فصل برای سرخپوشان بازی کرده است. در بازی جام حذفی پرسپولیس به حضور وی نیاز مبرم داشت اما او قبل ازز شروع بازی مصدوم شد و قادر به همراهی تیمش نبود.

ولادمیر پریموف: او هم همراه پلی‌یانسکی با جنجال فراوانی به پرسپولیس اضافه شد. آن هم در شرایطی که آمار و رزومه خوبی هم نداشت. برانکو که دنبال یک گلزن خارجی خوب می‌گشت این مهاجم را جذب کرد. ولادمیر پریموف که طبق اعلام سازمان لیگ با قراردادی ۸۴۰ میلیون تومانی به پرسپولیس آمده در لیگ تنها دوازده دقیقه برای پرسپولیس بازی کرد او در بازی جام حذفی البته ۱۲۰ دقیقه در ترکیب حضور داشت و یک گل به تیم دسته دومی قشقایی زد اما در مجموع عملکردی که از وی انتظار می‌رفت را شاهد نبودیم.

محمد امین آرام‌طبع: این مدافع چپ با سابقه سالها بازی در لیگ برتر به جمع سرخپوشان اضافه شد اما وی نیز با نظر برانکو نیمکت نشین شد و سرمربی کروات ربیع‌خواه را به وی ترجیح داد و آرام طبع نتوانست در لیگ فرصت بازی به دست آورد اما وی در جام حذفی و در بازی مقابل قشقایی حدود ۷۰ دقیقه بازی کرد. آرام طبع هم طبق اعلام سازمان لیگ با قراردادی ۵۰۰ میلیونی به پرسپولیس آمد.

این چهارسرخپوش که برای تیم برانکو مفید نبودند در مجموع و اگر این مبالغ اعلام شده از سوی سایت سازمان لیگ صحیح باشد ۳ میلیارد و دویست میلیون تومان روی دست باشگاه پرسپولیس هزینه گذاشته اند.

البته اینگونه پول هدر دادن صرفا به باشگاه پرسپولیس محسوب نمی‌شود زیرا در استقلال هم شاهد این موضوع هستیم که بازیکنانی که به کار تیم نمی‌آیند با مبالغ بالا جذب شده اند.

آرش افشین: این مهاجم جوان که سابقه پوشیدن پیراهم تیم ملی را هم دارد با افت شدیدی در یکی دو سال اخیر روبرو شد اما علیرضا منصوریان روی جذب وی اصرار داشت و افشین ناآماده را با قراردادی ۵۰۰ میلیون تومانی به استقلال آورد. این مهاجم در مجموع ۲۱ دقیقه در لیگ برای استقلال به میدان رفته و کار چندانی خاصی هم انجام نداده است.

فرشید باقری: این هافبک دفاعی که از صبا به استقلال آمد با وجود حضور در ترکیب اصلی چندان خودی نشان نداد. او که فصل گذشته ۱۵۰ میلیون با صبا قرارداد داشت با قراردادی ۹۵۰ میلیونی به جمع آبی پوشان اضافه شد.

امین حاج محمدی: جزو معدود بازیکنان میلیاردی لیگ شازدهم بود و می‌توان از رقم قرارداد او به عنوان بزرگترین علامت سوال در باشگاه استقلال اشاره کرد. بازیکنی که حتی یک دقیقه هم برای تیمش به میدان نرفت و حتی چند بازی در فهرست ۱۸ نفره منصوریان قرار نداشت.

میثم مجیدی: این مدافع چپ که با قراردادی ۷۰۰ میلیونی در جمع استقلالی ها حضور دارد کمتر به بازی گرفته شد و سرمربی استقلال معمولا بازیکنان غیر تخصصی را در پس دفاع چپ به وی ترجیح می‌داد.

حسین کنعانی زادگان: این مدافع جنجالی هم با قراردادی ۹۵۰ میلیونی به استقلال پیوست. وی در دو مسابقه اول به صورت فیکس در ترکیب تیمش قرار داشت و عملکرد خوبی هم نداشت. پس از بازی دوم هم با پارگی رباط صلیبی روبرو شد و سپس از لیست آبی پوشان خط خورد.

بهنام برزای: قراردادی ۵۰۰ میلیونی با آبی پوشان دارد و تنها ۲۲ دقیقه در ترکیب تیم منصوریان به میدان رفته است او در بازی با پیکان یک گل زد تا تیمش شکست نخورد اما در مجموع عملکرد خوبی نداشته.

مجموع قرارداد این بازیکنان ناکارآمد نیز برای استقلال چهار میلیارد و هفتصد میلیون تومان است.

در حال حاضر استقلال و پرسپولیس هنوز به صورت دولتی اداره می‌شوند و تامین بودجه آنها نیز به بیت المال بستگی دارد. از طرفی وزیر ورزش و جوانان هم به کاهش هزینه ها در این دو باشگاه تاکید زیادی دارد اما هیچ نهادی وجود ندارد که بر این مساله و پرداخت پول و عقد قرارداد سنگین با بازیکنان ناکارآمد دخالت کند.

جمع این مبالغ برای این دو باشگاه حدود ۸ میلیار می‌شود آن هم هشت میلیاردی که از بیت‌المال برای بازیکن ناکارآمد هزینه می‌شود. شاید اگر فوتبال ایران حرفه‌ای بود و باشگاه ها از کمیته فنی برخوردار بودند می‌شد جلوی این هزینه ها را گرفت.

منبع: مهر