کد خبر 6398
تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۲

دفتر مطالعات جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي مشهد، مراسم رونمايي از آخرين کتاب استاد حيدر رحيم پور ازغدي را روز ?? شهريورماه را با حضور وي برگزار کرد.

به گزارش مشرق به نقل از برنا، اين اثر که به موضوع کشاورزي و نقد سياست هاي دولتهاي پس از انقلاب در اين حيطه اختصاص دارد، تابستان امسال با نام «تلخ ترين نوشته من» منتشر شده است.
بر اساس اين گزارش، رونمايي از اين کتاب با سخنراني روح الله ايزدخواه آغاز شد که وي ضمن بيان گزارشي از وضعيت جبهه انقلاب اسلامي در حوزه اقتصاد، گفت: بعد از جريانات سال گذشته جريان حزب الله توجه بيشتري به مسائل اقتصادي مي کنند. اقتصاد جبهه مغفولي بوده و هست و هنوز مورد ورود بچه هاي انقلاب قرار نگرفته است.
وي افزود: يکي از برکات حوادث سال قبل اين بود که دوستان را به اين نتيجه برساند که اقتصاد يک مسأله انتزاعي و دکوري براي ديگران نيست. اقتصاد سومين ضلعي است که در کنار سياست و فرهنگ جامعه آرماني را تشکيل مي دهد و شايد به همين دليل باشد که دهه چهارم را دهه پيشرفت و عدالت ناميده اند، البته پيشرفت فقط در حوزه اقتصاد نيست اما اولين و مهم ترين تبلور پيشرفت يقيناً در حوزه اقتصاد است.
ايزدخواه در بخشي از سخنان خود اقتصاد را در کنار سياست و فرهنگ و همه عرصه هاي مادي و معيشت فردي و اجتماعي انسان ها شامل دانست و اظهار داشت: با اين تعريف توسعه فن اوري يک از مهم ترين عناوين حوزه اقتصاد است که حضرت آقا مي فرمايند که سعادت هيچ ملتي بدون توسعه علمي و فن آوري رغم نمي خورد.
وي با توجه به مطلب قبلي خود گفت، به نظر مي رسد جنگ نرم نقطه شروعش از اقتصاد باشد، هم جذاب تر است هم گيراتر خواهد بود. و به همين خاطر در نسل هاي آينده ما در اين عرصه خيلي مسائل و چالش ها خواهيم داشت. در حوزه فرهنگ و سياست راحت تر مي شود مشکلات را به يک عامل بيروني ربط داد اما در حوزه اقتصاد مشکلات را نمي شود به راحتي گردن يک عامل بيرون انداخت. به همين خاطر است که بايد اقتصاد را هر چه سريع تر وارد آن شد و جبهه سوم بچه هاي انقلاب را شکل داد و آن هم با يک حرکت جهادي.
ايزدخواه خاطرنشان کرد: حضرت آقا در اين رابطه جمله اي دارند به اين مضمون که جوانان در يک حرکت جهادي دين را به فن آوري و فن اوري را به صنعت و صنعت را به پيشرفت کشور متصل کند.
وي در بخش ديگري از صحبت هاي خود به نقد و بررسي کتاب «تلخ ترين نوشته من» پرداخت.
وي درباره اين کتاب گفت: نويسنده آن چه را که ديده و تجربه کرده است را در اين کتاب اورده است که اين ويژگي ممتاز اين کتاب است و شايد به همين دليل هم اين کتاب تلخ ترين نوشته است چون سرنوشت يکي از موفق ترين دامداران و کشاورزان را توضيح مي دهد. وي افزود: نکته ديگر اين کتاب پرهيز از تئوري زدگي است و شما مي توانيد مصاديق متعددي را از قبيل يکه تازي سوداگران، عقب ماندگي بخش کشاورزي در اين کتاب بيابيد. همچنين جنس اين نوشته و ترويج و انتشار اين قبيل نوشته ها در حوزه اقتصاد نقطه شروعي مي تواند باشد براي ان حرکت جهادي که مقام معظم رهبري فرموده اند که در جهت پيشرفت کشور بايد عمل کرد.
همچنين وي اظهار اميدواري کرد که کتاب «تلخ ترين نوشته من» آغاز نهضتي فراگير در عرصه اقتصاد انقلاب اسلامي باشد.
سپس استاد حاج حيدر رحيم پور ديدگاه هاي خود را درباره اين کتاب تشريح کرد.
وي ابتدا اظهار داشت از افرادي که در مراسم ختم کتاب «تلخ ترين نوشته من» که ثمره 60 سال مطالعات من بوده است شرکت کرده اند تشکر مي کنم.
وي در ادامه گفت: من آرزو دارم که کتاب رساله ولايت فقيه را حتي اگر شده 100 صفحه باشد را تمام کنم، هنگامي که در حال نوشتن اين کتاب بودم، چند اتفاق کشاورزي روي داد و چون در زمينه کشاورزي مجتهد جامع الشرائط هستم، تصميم گرفتم که اين کتاب را بنويسم. من تقاضا دارم که اين کتاب را کساني که خوانده اند دومرتبه بخوانند و کساني که نخوانده اند حتماً بخوانند.
نويسنده کتاب «تلخ ترين نوشته من» بعد از اين که مشکلاتي که در زمينه انتشار و چاپ اين کتاب برايش اتفاق افتاده را بيان کرد، اظهار داشت: متاسفانه قدرت کمونيست ها و توده اي ها در نشر کتاب هنوز از قدرت مسلمان ها بيشتر است و ما هم فقط غصه مي خوريم.
او مهمترين معضل جبهه فرهنگي را مساله توزيع و نشر دانست و گفت: اقداماتي که نخبگان عرصه فرهنگ در مساله توليد انجام مي دهند، اگر به خوبي نشر نشود تنها دانش است و تبديل به فرهنگ نمي شود.
وي همچنين در اين نشست درباره تجربيات خود در زمينه کشاورزي براي جمع حاضر گفت: در آخرهاي زمستان مهماني داشتيم و رفتم بازار براي خريد ميوه و ديدم که يک سيب هاي سبز کوچکي که من آن ها را براي خوراک دام استفاده مي کردم که مي گفت کيلويي 1800 تومان که همين الان نهال خوب سيب را 1800 تومان نمي خرند. ما سيبي داشتيم به نام گل شاهي که تا يک ماه يا دو ماه بعد از عيد در بازار موجود بود و حداکثر قيمتش به دو برابر قيمت تابستان مي رسيد. يکي از اقوام مي گفت براي ما از ژاپن رب با بشکه مي آورند و همچنين براي ما از چين گلابي مي آورند تا کمپوت درست کنيم. در حالي که ما بيشتر ميوه هايمان بهترين ميوه هاي دنيا بود يکي يکي همه را برانداختند. سرزمين ما بهترين نقطه دنياست براي توليد خربزه و طالبي است در حالي که من دو سال است که نتوانسته ام اين ميوه ها را کشت کنم چون آفت هايي امده است که اصلاً از بين نمي رود و در حال حاظر براي گاو و گوسفنده علف مي کارم. باغ سيبي درست کردم که حدود سه ميليون نهال داشت ولي چاه اين باغ را پر کردند به خاطر اين که مي گفتند اين چاه باعث مي شود که آب شهر کم بشود، و اين باغم هم مثل اين مجلس برايش مجلس ختم گرفتم.
امام وقتي فرمودند که کشاورزي محور اقتصاد است، جريان هاي معارض تصميم گرفتند که اين محور را از بين بردند که تقريباً توانستند اين کار را انجام بدهند.
حاج حيدر رحيم پور ازغدي نويسنده منتقد و انقلابي مبارز قديمي مشهد است که از جمله آثارش مي توان به کتاب «از انجمن پيروان قرآن تا انجمن حجتيه»، نامه «لبه تيغ» و مقالات متعدد در مطبوعاتي چون روزنامه خراسان، مجله صبح، روزنامه کيهان و هفته نامه پنجره اشاره کرد.