هرچه زمان جلوتر می‌آمد ترامپ بیشتر روی ماجرای رسوایی بیل‌کلینتون و مونیکا مانور میداد. ناگهان ورق برگشت و رسواییهای اخلاقی ترامپ توسط جریان رقیب افشا شد. آغاز یک دوئل جنسی که پرده‌ای دیگر از سیاست‌ورزی آمریکایی را کنار زد.

 به گزارش مشرق، هیلاری از سابقه اقدامات غیراخلاقی ترامپ سخن می‌گوید و ترامپ هم متقابلا می‌کوشد او را با به رخ کشیدن سابقه رسوایی جنسی همسرش- بیل کلینتون رئیس جمهور آمریکا- زیر فشار قرار دهد. این خلاصه آن چیزی است که این روزها در میدان سیاست آمریکا جریان دارد.

اما افشاگریهای غیراخلاقی دونامزد ریاست جمهوری آمریکا در این روزها همانقدر که برای ایرانی‌ها عجیب است، برای جامعه آمریکایی مساله‌ای عادی است. چرا که این اولین بار نیست که روابط غیراخلاقی سیاستمدارانشان تبدیل به حاشیه‌های مهمتر از متن سیاست می‌شود.

 

رسوایی بیل کلینتون و ماجرای مونیکا

ده سال قبل و در ایامی که هیلاری کلینتون و باراک اوباما به عنوان نامزدهای حزب دموکرات مشغول سفرهای انتخاباتی بودند و قرار بود نهایتا یکی از آنها نامزد نهایی حزب شود هم این فضاسازی‌ها داغ شده بود. بیل کلینتون- همسر هیلاری و رئیس جمهور سابق امریکا-  در میتینگها و سخنرانیها در کنارش حاضر می‌شد و سخنرانی میکرد. این درحالی بود که کمتر از ده سال از افشای رسوایی اخلاقیش در دوران ریاست جمهوری‌ که او را تا مرز استیضاح پیش برده بود می‌گذشت.

بیل کلینتون در آستانه‌ی انتخابات دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش در سال 1998 با چالشی بزرگ یعنی افشای رابطه غیراخلاقی‌اش با یکی از کارآموزان کاخ سفید به نام « مونیکا لوئینسکی» روبرو شده بود.  مساله‌ای که او را تا پای استیضاح هم کشاند؛ اما او با رای شکننده توانست از استیضاح فرار کند. اما نام بیل کلینتون برای همیشه با «مونیکاگیت» گره خورد.

به خاطر همین حاشیه‌ها بود که بی‌بی‌سی همان ایام که هیلاری سخنرانی‌های ایالتی‌اش را برگزار میکرد در گزارشی در اینباره نوشت «ظهور دوباره آقای کلینتون در مبارزات انتخاباتی یک خطر دیگر هم دارد: خاطره رسوایی مونیکا لوئینسکی که به استیضاح رییس جمهور سابق آمریکا منتهی شد؛ زنده شدن خاطرات این رسوایی سلاحی خواهد بود در دست رقبای خانم کلینتون.» با کنار رفتن هیلاری پیش‌بینی بی‌بی‌سی هم محقق نشد و ماجرای رسوایی بیل کلینتون برای مدتی در آرشیو رسانه‌ها بایگانی شد. اما در طول سالیان بعد هرگاه سر و کله مونیکا در سانه‌ها پیدا می‌شد بازهم هم بیل کلینتون بود که سیبل میشد.

 

«مونیکاگیت»، کابوس همیشگی آینده سیاسی هیلاری

هیلاری کلینتون پس از پیروزی اوباما در مصاف با مک‌کین جمهوریخواه، از ژانویه 2009 تا فوریه 2013 –بهمن 91-  عهده‌دار وزارت امور خارجه آمریکا شد و به این ترتیب به چهره‌ای شناخته شده در عرصه سیاست آمریکا و جهان تبدیل شد. با نزدیک شدن به آغاز رقابتهای انتخاباتی آمریکا نام او به عنوان گزینه‌ی مورد حمایت اوباما و دموکراتها مطرح می‌شد؛ اما سایه‌ی «مونیکاگیت» همچنان آینده سیاسی‌اش را تهدید می‌کرد.

تیر‌ماه 91 وقتی هیلاری به عنوان وزیرامور خارجه پس از ریاست‌مهوری محمد مرسی به مصر رفت، معترضان مصری به سمت کاروان خودروهای حامل هیلاری کلینتون وزیرامور خارجه آمریکا در شهر اسکندریه، گوجه فرنگی ، لنگه کفش و بطری آب پرتاب کردند  و شعار «مونیکا مونیکا»‌سر دادند.

مونیکا که در سال 1999 کتابی با عنوان «ماجرای مونیکا» منتشر کرده بود، شهریورماه91 از  قرارداد 12میلیون دلاری‌ برای انتشار کتاب جدیدش خبر داد. او گفته بود که در این کتاب برای اولین بار مسائل بسیاری از جمله نامه های عاشقانه اش برای "بیل"، صحبت ها و شکایت های رییس جمهور اسبق آمریکا از زندگی زناشویی‌اش با هیلاری افشا خواهد کرد.

اردیبهشت93 مونیکا بعد از سالها سکوت مجددا به صدر اخبار رسانه‌ها بازگشت. او درحالی سکوت چندساله خود را شکست که هیلاری مدتی قبل اعلام کرده بود احتمالا نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 می‌ شود. مونیکا درمصاحبه‌ای گفت بعد از افشای ماجرای رابطه‌اش با رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، آزار و تحقیر زیادی متحمل شده و در این ماجرا "قربانی" شده تا از رئیس‌جمهور وقت آمریکا حفاظت شود.

 

همان ایام واشنگتن‌پست که به حزب دموکرات آمریکا نزدیک است در گزارشی نوشت «موضوع مونیکا لوینسکی در سال 2008 که خانم کلینتون نامزد شده بود آنچنان مطرح نشد. هر چند بحث های خام زیادی در مورد این موضوع صورت گرفت ولی چون خانم کلینتون در نهایت نتوانست نامزد اصلی حزب دموکرات شود این موضوع به تندی و زنندگی که ممکن است در یک انتخابات ریاست جمهوری به میان کشیده شود مطرح نشد. ولی در سال 2016 مسلما این موضوع تابو نخواهد بود.»

مجله اینترنتی فدرالیستس هم  که به حزب جمهوری خواه آمریکا نزدیک است با اشاره به اینکه هرچندوقت یکبار بازگشت به موضوع مونیکا لوینسکی بیهوده نیست نوشت: «برگشتن به موضوع دورویی، بی رحمی، حقه بازی و فساد بیل کلینتون، مردی که امروزه او را پدرخوانده حزب دموکرات تلقی می کنند، همیشه مفید است.»

درست در همان ایام ترامپ هم که یکی از گزینه‌های احتمالی جمهوریخواهان بود  موضوع رسوایی جنسی بیل کلینتون را به عنوان لکه تیره ای بر کارنامه هیلاری کلینتون توصیف کرده بود.

با این حال هیلاری چندی بعد در مصاحبه‌ای با شبکه ای بی سی آمریکا گفت ماجرای رسوایی همسرش و مونیکا  را فراموش کرده است و اگر مونیکا را ببیند برای وی آرزوهای خوب می‌کند. هیلاری خردادماه 93 کتاب خاطراتش با عنوان «انتخاب های سخت» را روانه بازار کرد. او در مصاحبه خود برای تبلیغ کتاب خاطراتش در پاسخ به سوالی درباره بازگشت مونیکا به اخبار گفت «او به عنوان یک آمریکایی آزاد است عقاید خود را ابراز کند ولی این چیزی نیست که من وقتم را برایش صرف کنم. من در کتاب پیشینم درباره این موضوع نوشته ام. من نمی خواهم درباره چیزی صحبت کنم که در دهه 90 میلادی رخ داده است.»

 

«دوئل جنسی» ترامپ و هیلاری؛ افشاگری در برابر افشاگری

هرچه زمان جلوتر می‌آمد ترامپ نامزد جمهوریخواهان بیش از پیش ماجرای رسوایی بیل کلینتون و مونیکا را مطرح می‌کرد. اما ناگهان ورق برگشت و این بار رسواییهای اخلاقی ترامپ بود که توسط جریان رقیب منتشر شد. ویدئویی از گفتگوی سال 2005 ترامپ با یک خبرنگار که در ان عبارت رکیکی را درباره زنان و روابط غیراخلاقی خودش بیان می‌کند. این یعنی آغاز یک دوئل جنسی که از حقیقت سبک زندگی و سیاست‌ورزی آمریکایی رونمایی کرد.

مناظره دوم ترامپ و هیلاری هرچند موضوعاتی مثل اسلام‌هراسی و و برجام و سوریه را نیز شامل شد اما همه چیز تحت تاثیر افشاگریهای طرفین درباره رسواییهای  جنسی دور می‌زد. ترامپ پیش از شروع مناظره، یک نشست خبری با حضور چهارزن که مدعی ارتباط غیراخلاقی با بیل کلینتون بودندبرگزار کرد.

 

هیلاری در مناظره با اشاره به فیلم منتشرشده از ترامپ گفت «در 48 ساعت گذشته زیاد فکر کردم ؛ در ماه ژوئن گفتم دونالد ترامپ شایسته ریاست جمهوری نیست و چیزی که روز جمعه شنیدیم این بود که دونالد درباره زنان صحبت کرد اینکه چه فکر می کند و چه می کند این اظهارات نشان داد که او کیست.» او گفت «ما در طول رقابت های انتخاباتی دیدیم که او(دونالد ترامپ) به زنان توهین می کند، ما دیدیم که او زنان را براساس چهره شان از یک تا ده رتبه بندی می کند، ما دیدیم که او در تلویزیون و توئیتر زنان را آزرده می کند. ما او را مشاهده کردیم که پس از نخستین مناظره ، تقریبا یک هفته وقت گذاشت و به ملکه زیبایی سابق با شدید ترین و شخصی ترین الفاظ توهین کرد. پس باید گفت که بله این همان ترامپ است.»

 

ترامپ در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا رفتار او از 11 سال پیش تغییر کرده گفت «به آن حرفها افتخار نمی کند و بیل کلینتون بدترین رفتار را در قبال زنان در تاریخ انجام داده و هیلاری نیز با قربانیان شوهرش بدرفتاری کرده است. وی از چند زن نام برد که قربانی تجاوز بیل کلینتون بودند و او بود که مجبور شد بابت رفتار خود به قربانیانش جریمه پرداخت کرده و پروانه وکالتش باطل شود و هیلاری باید بابت رفتار بیل شرمنده باشد.»

اما این پایان «دوئل جنسی» نامزدهای انتخاباتی آمریکا نبود و این بار شبکه خبری سی ان ان آرشیو برخی از مصاحبه های سابق ترامپ با یک برنامه رادیویی را منتشر کرد که او در آنها به توصیف علایق و رفتارهای جنسی خود پراخته است.

این برای اولین بار ست که فضای انتخاباتی آمریکا تا این حد تحت تاثیر رسوایی‌های اخلاقی نامزدها قرار می‌گیرد و طرفین اینگونه بی محابا علیه هم افشاگری می‌کنند. مساله‌ای که شاید برای جامعه آمریکا عادی تلقی شود اما برای سایرین امری غیرعادی و وقیح قلمداد می‌شود. آیا در حالی که کمتر از یک‌ماه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی مانده، افشاگری‌های غیراخلاقی ابعاد جدیدتری به خود می‌گیرد؟

منبع: فارس