رئیس کمیته بین‌الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: قانون ممنوعیت رفت و آمد اتباع عربستان که توسط دولت آن وضع شده ۲ علت عمده می‌تواند داشته باشد.

به گزارش مشرق، جلیل رحیمی اظهار داشت: قانون ممنوعیت رفت و آمد اتباع عربستان که توسط دولت آن وضع شده 2 علت عمده می‌تواند داشته باشد.

وی ادامه داد: نخست اینکه عربستان قصد دارد که ایران را به عنوان سرمنشأ مشکلات خود و منطقه معرفی کرده و افکار عمومی را متوجه ما کند و نکته دوم این است که عربستان سعودی از گسترش تفکر شیعه وحشت داشته و رفت و آمد اتباع این کشور ممکن است اثراتی روی گردشگران داشته باشد زیرا آنها جامعه ایران را با ویژگی‌های کاملا متفاوت با کشور خود می‌بینند و به نظر بسیاری از آنها بافت جامعه این کشور جذابیت زیادی دارد.

عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: به طور کل ایران برای مردم خاور میانه دارای جذابیت بالایی بوده و وقتی اتباع کشورهایی مانند عربستان به این کشور سفر کرده و از نزدیک اوضاع را مشاهده می‌کنند بسیاری از تبلیغات موجود علیه ایران خنثی شده و دیدگاه‌های افراد تغییر می‌کند و سعودی‌ها از این امر راضی نیستند.

رحیمی تأکید کرد: به عبارت دیگر عربستان سعودی از علاقه مردم کشورش نسبت به ایران ترسیده و شاهد هستیم در حالیکه سابق بر این پروازهای انجام شده از عربستان سعودی به ایران روند افزایشی داشت هم اکنون ورود اتباع این کشور به ایران ممنوع شده است.

وی با بیان اینکه عربستان سعی دارد با ایجاد حساسیت نسبت به ایران و سوق دادن افکار عمومی به سمت ما مشکلات خود را از دید جامعه جهانی و مردم منطقه مخفی کرده و در حاشیه ببرد، اظهار داشت: این موضوع ناشی از این است که هیئت حاکمه کنونی بر این کشور تجربه کافی را نداشته و شاهد هستیم از زمان مرگ ملک عبدالله برخی از حرکت‌های نسنجیده از طرف جوانان تندرویی که به علت ضعف جسمی و سن کم پادشاه عربستان انجام امور را اداره می‌کنند انجام شده است.

دبیر فراکسیون شفاف‌سازی اقتصادی با تأکید بر اینکه افرادی که هم اکنون بر عربستان حکمرانی می‌کنند شناختی از ایران به لحاظ قدرت نظامی، سیاسی، بین‌الملل و سایر موارد ندارند، خاطرنشان کرد:  آنها نمی‌دانند قدرت این کشور غیرقابل انکار بوده که حتی آمریکا نیز نمی‌تواند آن را دست کم بگیرد و تبعاتی که آمریکا برای انکار قدرت ایران تا کنون پرداخته برای عربستان نیز تکرار می‌شود.

رحیمی ایجاد اختلاف بین ایران و عربستان را دامی پهن شده از سوی رژیم صهیونیستی و غربی‌ها دانست و بیان کرد: ما نباید به این آتش دامن زده و به دام آنها بیفتیم قدرت دیپلماسی، نظام عقلانیت، توانمندی، ثبات نظام سیاسی و درایت رهبری ما در حدی است که بتوانیم این مشکل را مدیریت کنیم و آرامش را در جهان اسلام حفظ کند.

وی ادامه داد: این ظرفیت در کشور ما وجود دارد که در گفت‌وگوها مسائل را مدیریت کرده و اجازه ندهد یک طبقه حاکم در عربستان سعودی تمام جهان اسلام را با مشکل مواجه کرده و به این دامی بیفتند که صهیونیست‌ها برای گرفتن منابع این 2 کشور و از بین بردن قدرت امت اسلامی پهن کرده‌اند.

منبع: تسنیم