در مراسم افتتاح این نمایشگاه که در آن حدود ۱۱۰ لباس زنانه، مردانه و بچهگانه ویژه محرم به نمایش درآمده است، حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس ضمن تشکر از طراحانی که با ارائه اثر عاشورایی در حوزه لباس دینشان را به قیام اباعبدالله الحسین(ع) ادا کرده خواستهاند بگویند با هنرشان میتوانند در خدمت عاشورا باشند تشکر کرد و گفت: انتقال مفاهیم ارزشمند دینی وظیفه و فرض برای همه ما است.
قبادی با اظهار امیدواری از اینکه با برگزاری چنین نمایشگاههایی بتوان شاهد جریانسازی و الگوسازی در این حوزه باشیم، گفت: امیدواریم در سالهای بعد شاهد ارائه نمونههای بهتر، کاربردیتر و مفهومیتری باشیم.
حمایت مجلس و کمیسیون اجتماعی از برگزاری نمایشگاه لباس عاشورایی
در ادامه این مراسم حجتالاسلام پژمانفر، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس طی سخنانی با اعلام حمایت مجلس و به خصوص کمیسیون اجتماعی از برگزاری این نمایشگاه گفت: در مصنوعات ساخته انسان هیچ چیزی به اندازه لباس نمیتواند پیام به سایر انسانها ارائه کند.
وی ادامه داد: با تنوع دوخت، طرح و رنگ انتقال معنا رخ میدهد و کمتر وسیلهای میتواند تأثیرگذاری لباس را در این حوزه داشته باشد چرا که لباس هر فردی حرف میزند و مطالب و مفاهیم را به دیگران انتقال میدهد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: عاشورا یک فرهنگ است و همین رنگها و پارچهها بر روی در و دیوار و لباسها است که بخشی از انتقال پیام عاشورا را طی قرنها انجام و این فرهنگ را حفظ کرده است.
پژمانفر از ابتکار برگزاری این نمایشگاه تشکر کرد و گفت: همانطور که در مجالس امام حسین(ع) تلاش میکنیم خدمتی برای حضرت انجام دهیم این حرکت خوب و قابل دفاع نیز عرصهای برای خدمت به دستگاه امام حسین(ع) است.
کار یک طراح لباس کمتر از یک مبلغ نیست اگر ...
وی تصریح کرد: قطعاً کار یک طراح که با طرح و لباس خود تلاش میکند مفاهیم محرم و عاشورا را منتقل کند کمتر از کار یک سخنران، مبلغ و ... نیست و امیدوارم بتوانیم با لباس فرهنگ عاشورا را عمیقتر منتقل کنیم.
علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز طی سخنانی ضمن تشکر از افرادی که زحمت کارهای متفاوت را به خود میدهند، اظهار کرد: حوزه فرهنگ حوزه پرتلاطمی است و همیشه مسائل مختلفی را در بر دارد. خوشحال هستم که در برگزاری این اتفاق لزوماً دولت دستاندرکار نیست و صنوف هم حضور دارند.
وی ادامه داد: موضوع لباس بحث نمادینی است و اصولاً ارزیابی هویت انسانها و تبار اجتماعی آنها به واسطه لباس صورت میگیرد. لباس به عنوان یکی از مهمترین نمادهای بشری است که نگاه فرد به جامعه و شناخت از مسائل و تبار اجتماعی و ... را نشان میدهد.
مرادخانی با ابراز تأسف از اینکه در بخشی از برنامهها در حوزه لباس کمکاری شده است، گفت: چنانکه کارهای باکیفیتی در این حوزه ارائه و به کارمان باور داشته باشیم میتوانیم تأثیرگذاری بیشتری را در حوزه مد و لباس شاهد باشیم و حتی به یک گفتمان در جهان در این حوزه دست یابیم و آن را همچنین به یک جریان اقتصادی تبدیل کنیم. البته باید طرحها را به گونهای اجرا کنیم که مورد استقبال مردم قرار گیرد.
پس از سخنرانی مرادخانی از پوستر اولین نمایشگاه لباس عاشورایی رونمایی و این نمایشگاه به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد.
نمایشگاه لباس عاشورایی از روز ۲۷ مهر ماه تا دوم آبان ماه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ در تالار وحدت آماده پذیرایی از مردم است