کد خبر 645026
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۵

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: عراقی ها اکنون دارند مذاکراتی با بانک های بین المللی می کنند تا بتوانند LC باز کنند، هر زمان اینکار انجام شود، ما آمادگی کامل برای آغاز صادرات گاز به عراق داریم.

به گزارش مشرق، «حمیدرضا عراقی» مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در نشستی خبری اظهار داشت: هند از خط لوله صلح کنار رفته اما پاکستان هنوز خود را نیازمند گاز ایران می داند.

وی افزود: پاکستان در حال حاضر در بندر گوادر در حال نصب تجهیزاتی است تا بتواند از قطر LNG وارد کند و بحث این است که خط لوله صادراتی گاز ایران نیز به بندر گوادر پاکستان برسد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه "پاکستان به گاز ایران نیاز دارد"، گفت: این کشور به دلایلی چون تحریم ها و مشکلات مالی تاکنون نسبت به واردات گاز از ایران اقدام نکرده اما هر زمان که اعلام آمادگی کند، ما آمادگی کامل داریم تا صادرات گاز به پاکستان را آغاز کنیم.

عراقی در خصوص آخرین وضعیت صادرات گاز ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس اذعان داشت: قرارداد صادرات به کشور عمان هنوز به امضا نرسیده اما در مجموع صادرات گاز به کشورهای حاشیه خلیج فارس از برنامه های ایران است و حتماً در آینده این برنامه اجرایی می شود.

وی افزود: ما باید به سمت LNG برویم و به تکنولوژی آن دست یابیم و صادرات گاز به کشورهای نزدیک را با خط لوله و به کشورهای دورتر را با LNG عملیاتی کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه "عراقی ها خطوط انتقال گاز در نفت شهر احداث کرده اند"، گفت: عراق به گاز ایران مخصوصا برای نیروگاههایش احتیاج دارد، مذاکراتی نیز اخیرا در خصوص زمان آغاز صادرات گاز ایران به عراق شده اما ما اعلام کرده ایم که عراق باید برای پرداخت پول گازی که از ایران می خرد نزد یک بانک بین الملل LC باز کند چرا که ما می خواهیم اطمینان حاصل کنیم هر شرایطی در عراق اتفاق می افتد، پول گاز ایران به موقع داده می شود.

وی ادامه داد: اکنون دارند مذاکراتی با بانک های بین المللی می کنند تا بتوانند این LC را باز کنند، هر زمان اینکار انجام شود، ما آمادگی کامل برای آغاز صادرات گاز به عراق داریم.

عراقی در خصوص میزان صادرات گاز به عراق گفت: در سال اول تا 7 میلیون مترمکعب در روز صادرات گاز به عراق خواهیم داشت که این رقم در سالهای بعد، در تابستان به 35 میلیون مترمکعب و در زمستان به 25 میلیون مترمکعب در روز می رسد.

وی افزود: از بصره نیز قرار است به همین میزان صادرات گاز به عراق داشته باشیم که در مجموع با اجرای هر دو قرارداد صادراتی، سالانه 20 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به عراق صادر خواهد شد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه "قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه یکی از بهترین قراردادها برای دو طرف است"، گفت: در این قرارداد انعطاف های لازم دیده شده و دو طرف می توانند در زمانهای مختلف در خصوص بررسی قیمت ها مذاکراتی داشته باشند؛ منتها ترکیه شکایتی را مطرح کرده بود که ایران نیز دفاعیات خود را ارائه داد که در داوری بین المللی ادعای ترکیه مبنی بر کم فروشی ایران رد شد و ما برنده شدیم اما ادعای این کشور در مورد گران فروشی و قیمت بالا هنوز در حال بررسی است و حکم نهایی داده نشده است.

عراقی در خصوص گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان گفت: با تمهیداتی که طی چهار ماه گذشته اتخاذ شد و تزریق منابع مالی جدید، شاهد شتاب در اجرای این پروژه ملی هستیم و اکنون روی احداث و تمیل خط انتقال گاز از ایرانشهر به زاهدان متمرکز شده ایم.

وی افزود: هم اکنون روزانه 70 تریلی، لوله مورد نیاز خط را به منطقه منتقل می کنند و 120 جوشکار به طور همزمان در حال کار هستند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: اگر لازم باشد همه پروژه ها را تعطیل کنم، گازرسانی به زاهدان را تا بهار سال 96 می رسانم و این شهر از فروردین ماه سال آینده به شبکه سراسری گاز دسترسی پیدا می کند.

وی افزود: از خط هفتم سراسری یک انشعاب به سمت چابهار و یک انشعاب نیز به سمت زاهدان اجرا می شود و این خط در ادامه به زابل می رسد که پس از بهره برداری از خط انتقال گاز زاهدان، فازهای بعدی این طرح اجرا می شود.
منبع: تسنیم