یک روزنامه آلمانی به بررسی دلایل این مسئله پرداخت که چرا رژیم صهیونیستی تا به حال از هیچ یک از نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا حمایت نکرده و خود را از این مبارزات انتخاباتی دور نگه داشته است.

 به گزارش مشرق، روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" در مطلبی به بررسی دلایل دور ماندن اسرائیل از مبارزات انتخاباتی آمریکا پرداخته و در بخشی از این مقاله نوشت: "بنیامین نتانیاهو"، نخست وزیر اسرائیل هرگز مشکلات و مسائل خود با باراک اوباما، رئیس جمهور فعلی آمریکا را کتمان نمی کند، البته وقتی که بحث جانشین اوباما مطرح می شود موضع محتاطانه ای می گیرد. اینکه نتانیاهو نه کلینتون و نه ترامپ را تمجید نمی کند دلایل متعددی دارد. نخست وزیر اسرائیل به این خصلت شناخته شده نیست که نظرات خود را مخفی نگه دارد.

"باراک اوباما"، رئیس جمهور آمریکا  در آستانه آخرین دیدار خود در ماه سپتامبر با نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این باره گفت: یک چیزی که من درباره نتانیاهو باید بگویم این است که وی همیشه با صراحت با ما برخورد می کند.

اما نتانیاهو درباره جانشین احتمالی اوباما تا به حال حرفی نزده و دهان خود را بسته است.به گزارش روزنامه "هاآرتص"، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در ماه جولای در این باره گفت: هیج دلیلی وجود ندارد که ما در این مساله دخالت کنیم و این هوشمندانه نیست که در این مبارزات انتخاباتی وارد شویم.

این طور به نظر می رسد که نتانیاهو درس هایی از گذشته گرفته است. وی در سال 2012 به صورت گسترده ای از نامزد جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا " میت رامنی" حمایت کرد، اما در نهایت این اوباما بود که در انتخابات پیروز شد.

تمایل نتانیاهو برای اینکه این بار در مبارزات انتخاباتی آمریکا موضع بی طرفانه ای اتخاذ کند خود را در مسئله دیدار وی با نامزدهای دموکرات و جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا نشان می دهد. بر اساس گزارش های مطبوعاتی وی چندی پیش بعد از دیدار با هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دیدار و گفتگویی هم با نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دونالد ترامپ داشت.

 به این ترتیب نخست وزیر رژیم صهیونیستی از این مسئله که از یکی از نامزدها حمایت کند اجتناب کرد. در نهایت نتانیاهو از هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تضمینی می خواهد که هر گونه تلاش از سوری شورای امنیت سازمان ملل برای تصویب قطعنامه به دلیل شهرکسازی های اسرائیل در کرانه باختری را رد کنند.

"مارک سندالو"، از تحلیلگران سیاسی آمریکا با نگاهی به مبارزات انتخاباتی در کشورش می گوید: مسئله بزرگ در سیاست خاورمیانه آمریکا موضوع تروریسم است. وی پرداختن به مسئله اسرائیل را در اولویت های مبارزات انتخاباتی آمریکا ندانست.

در صفحات اینترنتی هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موضوع اسرائیل ذکر شده است. اما پیشنهاداتی وجود ندارد که نتانیاهو درباره آن در مذاکرات برای یک راه حل دو دولتی یا شهرک سازی های اسرائیل در کرانه باختری جبهه گیری کند.

اخیرا مسئله مهم تر ظاهرا برای نتانیاهو این است که آیا نتیجه انتخابات ماه نوامبر در آمریکا می تواند به اوباما برای ایجاد فشار نهایی در مسئله مذاکرات صلح انگیزه دهد. رئیس جمهور و وزیر امور خارجه فعلی آمریکا باید از جمله این مسئله را مورد ارزیابی قرار دهند که آیا از قطعنامه سازمان ملل درباره اختلافات بین فلسطینیان و اسرائیل حمایت کنند.

"سارا یرکس"، از کارشناسان غربی در ماه جولای در مقاله ای برای موسسه بروکینگز نوشته بود، اگر نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود نه اوباما و نه کری به این مسئله اهمیتی نمی دهند که انتشار چنین سندی (قطعنامه سازمان ملل) چه آسیب هایی را متوجه نتانیاهو یا رئیس تشکیلات خودگردان خواهد کرد.
منبع: تسنیم