رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس در نشست هم‌اندیشی با رسانه‌ها از تشکیل تشکل مردمی همسران شهدا برای نخستین‌بار در سطح کشور و اجرای پروژه دفاع مقدس و زنان برای ثبت در موزه دفاع مقدس خبر داد.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، نشست هم‌اندیشی مریم مجتهدزاده، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس با خبرنگاران رسانه‌های مختلف امروز، چهارشنبه پنجم آبان‌ماه، در ستاد مرکزی راهیان نور برگزار شد.
 
مریم مجتهدزاده در این نشست با اشاره به اثرات معنوی هشت سال دوران دفاع مقدس، گفت: در تمام کشورهایی که جنگ واقع شده است آسیب‌‌های اجتماعی در طور دوره جنگ و بعد از آن وجود داشته است اما در ایران این آسیب‌ها حداقلی بوده است و این به دلیل مشارکت تأثیرگذار زنان و مردان در اجتماع و خانواده بوده است.  زنان با یک تلاش مضاعف سعی کردند حضور مردان را در عرصه‌های اجتماعی دنبال کنند و در این کار موفق بودند.

وی افزود: ما امروزه به الگوهای دفاع مقدس محتاج هستیم همدلی و وحدتی که در آن دوران شاهد آن بوده‌ایم نیازمند جنگ نرم امروز است و در این میدان به ایثارگری زنان نیاز داریم. باید به عنوان یک گفتمان به زنی که نه غربی بود و نه شرقی و مردانه‌ترین میدان ها را تسخیر کرد نگاه کنیم، زنانی که هم سنگر خانواده را محکم نگه داشتند و هم سنگرسازی‌های جدید در صحنه‌های اجتماعی ایجاد و سنگرهای سیاسی را نیز فتح کردند. ما می‌بایست این مدل جدید را به دنیا عرضه و بررسی کنیم که چگونه می‌توان بین نقش‌های اجتماعی و خانوادگی تعادل ایجاد کرد و هم در عرصه دانش موفقیت کسب کرد و هم در عرصه‌های دیگر حماسه آفرید.

رئیس سازمان مشارکت زنان در دفاع مقدس با اشاره به نیاز همفکری اهالی رسانه با مسئولین سیاستگذار در مباحث دفاع مقدس گفت: این سوال مطرح می‌شود که امروز چه کسانی باید صحنه گفتمانی را در سطح جامعه ایجاد کنند؟ رسالت اصلی برعهده اهالی رسانه است که حقایق را به آن شکلی که وجود داشته ارائه کند. آن چیزی که در دل ملت ایران جوشید ، خودباوری و احساس اعتماد به نفس بود که در زمان جنگ تحمیلی هر نشدنی را شدنی کرد. یادمان نرود که همه دنیا با ما در جنگ بود و تنها به کمک ایمان و اعتقاد توانستیم پیروز چنین میدانی باشیم. نیاز است ویژگی‌های این حماسه و وحدتی که بین مردم وجود داشت را به خوبی در رسانه‌ها انعکاس دهیم.

وی تصریح کرد: وقتی جنگ نرم را در انسان‌ها حاکم می‌کند جنگ وارد خانه‌ها می‌شود بدون اینکه دشمن را ببینیم آن زمان است که اختلاف اصلی ایجاد می شود و اینها مواردی است که باید هوشیاری خود را بیشتر کنیم درحالی که جنگ سخت به خاطر شرایطی که دارد معمولا وحدت را میان مردم بیشتر می‌کنند و باعث می‌شود آن‌ها به کمک هم دفاع کنند اما امروز دشمن با هویت اسلامی ما مشکل دارد. ما می‌بایست متناسب با نوع دشمنی‌ها برنامه ریزی داشته باشیم و به همه بصیرت دهیم که چگونه باید مقابل دشمن بایستند.

اجرای پروژه دفاع مقدس و زنان برای ثبت در موزه دفاع مقدس/تدوین 8 کتاب تحلیلی در حوزه زنان و دفاع مقدس

مجتهدزاده در پاسخ به سوال خبرنگاران درمورد فعالیت‌های مجموعه با اشاره به شرح وظایف سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس گفت: وظایف ما از جمله ثبت و ضبط خاطرات زنان دوران دفاع مقدس است. همچنین ارتقای جایگاه ایثارگران در سطح جامعه از دیگر فعالیت‌های ما است که در این زمینه شاخص‌ترین برنامه‌ای که برگزار شده جشنواره اسوه‌های صبر و مقاومت است. همچنین پروژه دفاع مقدس و زنان برای ثبت در موزه دفاع مقدس انجام شده است. پروژه عظیمی که نقش زنان را بررسی می‌کند.

وی در ادامه اضافه کرد: بررسی سبک زندگی اسلامی ایران با الهام از زندگی شهدا از جمله موضوعات مورد بحث ما است که در این حوزه 8 کتاب تدوین کردیم این کار تحلیلی بود و بر روی فعالیت‌های زنانی که در زندگی شهدا حضور داشتند کار کردیم. زنانی که در مناطقی همچون ایلام، دزفول و کرمانشاه که منطقه درگیری مستقیم با دشمن بوده است رشادت داشته‌اند در قالب کتاب و مستندات معرفی شده اند. به طور ویژه به معرفی مادرانی که همسر و فرزند خود را همزمان از دست داده‌اند پرداخته شده است. یک بانک اطلاعاتی تشکیل دادیم تا بتوانیم محتوای مطالب رسانه‌ها را با سیاست اشاره شده تغذیه کنیم.

طرح عقیله و برگزاری دوره‌های تربیت راوی دفاع مقدس در دانشگاه

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس با اشاره به سایر فعالیت‌های سازمان گفت: دوره های تربیت مربی در دانشگاه توسط سرداران دفاع مقدس طراحی شده است تا با اجرای آن مربیان تربیت شده به عنوان راوی در مدارس و دانشگاه‌ها حضور پیدا کنند. برای آنکه بتوانیم در استان‌ها هم فعالیت‌ها را خوب پیش ببریم، شورای هماهنگی زنان دفاع مقدس را در وزارتخانه‌ها تشکیل دادیم و در استان‌ها نماینده‌ای از این شورا گذاشته‌ایم تا کارها از طریق او پیگیری شود در دستگاه‌های دیگر نیز مسئول ما با مسئول ایثارگران آن سازمان در ارتباط است.

مجتهدزاده با اشاره به فعالیت‌های دانشگاهی گفت: تفاهم‌نامه‌ای با دانشگاه داشتیم که طی آن شورای ایثار در دانشگاه‌ها تشکیل می‌شود که این تفاهم‌نامه «طرح عقیله» نامگذاری شده است. در حوزه فرهنگ‌سازی و مقابله با جنگ نرم نیز مطالبی تهیه شده که اطلاع‌رسانی خواهد شد. قصد ما این است تا با تشکیلات جلسات اتاق فکر توسط رسانه‌های مختلف بتوانیم محتوای خود را نشر بدهیم و برای ارتقای فعالیت‌های سازمان تلاش کنیم.

تشکیل تشکل مردمی همسران شهدا برای نخستین بار/مشارکت لبنان و سوریه در جشنواره بین المللی اسوه‌های صبر و مقاومت

مجتهدزاده در پاسخ به تسنیم در مورد فعالیت‌های بین المللی سازمان و سطح سیاستگذاری برنامه‌ها گفت: دستگاه‌هایی که سیاست گذار هستند چون در حوزه عمل نیستند هیچوقت مورد شناخت مردم قرار نمی‌گیرند. سازمان‌هایی که حتی در سطح دولتی قرار می‌گیرند هم گاهی همین مشکل را دارند. تنها دستگاه‌های صف که در حوزه تعامل با مردم هستند شناخته شده هستند. ما طبق اساسنامه بنیاد حفظ اثار ، به عنوان دستگاه سیاست گذار معرفی شده که بتوانیم از ظرفیت همه دستگاه‌ها استفاده کنیم. اگر ما حوزه دفاع مقدس را فقط به یک دستگاه بسپاریم فقط می تواند یک قشر خاص را در بر بگیرد. الان تمام وزارتخانه‌ها در دفاع مقدس، شورای راهبردی زنان دفاع مقدس کارگروه های خودشان را تشکیل می‌دهند.

وی در ادامه تصریح کرد: تشکل‌های مردمی(NGO) که در زمینه دفاع مقدس کار می‌کنند را ارتقا می‌دهیم و برخی دیگر را ایجاد می‌کنیم. مثلاً ان جی او همسران شهدا ایجاد می‌شود که تا به حال ان جی او مشابه این نداشته‌ایم. ما می توانیم مطالب و محتوای مورد نیاز را در اختیار رسانه‌ها بگذاریم. در حقیقت کار ما راهبردی است و نمی‌توانیم در صف وارد شویم. با مرکز امور زنان و استانداری‌ها تفاهم نامه داریم. جشنواره اسوه‌های صبر و مقاومت در سطح ملی و سال گذشته در سطح بین المللی برگزار شد. از ظرفیت سازمان ارتباطات و وزارت امور خارجه استفاده کردیم و کار را بین المللی کردیم. سال قبل در دو کشور لبنان و سوریه این برنامه را داشتیم و امسال با مجمع اهل بیت(ع) و مجمع تقریب مذاهب صحبت کردیم تا آن‌ها کشورهای بیشتری را برای این کار اضافه کنند.

شادی معاون پژوهشی سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های مشارکت زنان در ادامه جلسه با اشاره به فعالیت‌های مختلف سازمان در حیطه گفتمان‌سازی و جریان‌سازی به نکاتی اشاره کرد و گفت: نیاز به الگوسازی از زنی داریم که طبق تأکید رهبری در عین آنکه عفیف و محجبه است در مرکز فعالیت‌ها قرار دارد. نگاه به چنین در مرحله اول می‌بایست یک رسالت رسانه‌ای مطرح شود و ما در این زمینه هدف‌گذاری نهایی را با گفتمان سازی شکل می‌دهیم و بعد از آن وارد بحثت ترویج گفتمان مقدس خواهیم شد. در بحث جریان‌سازی حوزه زنان و دفاع مقدس نیز بانوان بسیاری داریم که قابلیت زیادی برای انعکاس در اخبار و رسانه‌ها را دارند آن‌ها سوژه‌هایی هستند که محجور مانده‌اند و می‌‌بایست برای معرفی آنها اقدامی عملی شکل بگیرد.

در انتهای جلسه خبرنگاران رسانه‌های مختلف با ارائه نظرات خود برای بهبود کیفیت فعالیت‌های سازمان و ارتقای سطح حوزه دفاع مقدس و زنان بر رسانه‌ها در این همفکری شرکت کردند.
منبع: تسنیم