کلینتون یک دموکرات به ظاهر صلح طلب و خواهان تعامل با دنیاست ولی علایقی دارد که می تواند برخوردهای بزرگ در عرصه منطقه ای و جهانی را بوجود آورد

 به گزارش مشرق، هيلاري كلينتون، ۶۸ ساله، متولد شيكاگو، بانوي اول آمريكا در دوره رياست جمهوري بيل كلينتون (۱۹۹۳-۲۰۰۱)،سناتور ايالت نيويورك(۲۰۰۱-۲۰۰۹) و وزير خارجه سابق آمريكا در دوره رياست جمهوري باراك اوباما از ۲۱ ژانويه ۲۰۰۹ تا اول فوريه ۲۰۱۳ ميلادي و نامزد انتخابات رياست جمهوري آمريكا از حزب دمكرات آمريكا است.

هیلاری کلینتون در زمره آن دسته از دموکرات‌هایی به حساب می‌آید، که همواره از رویکرد جنگ طلبانه هیئت حاکمه آمریکا حمایت کرده است؛ در زمانیکه "جرج بوش پسر” رئیس جمهور سابق آمریکا در صدد جلب نظر اعضای کنگره این کشور برای حمله به عراق بود، هیلاری کلینتون به عنوان یک سناتور دموکرات از حمله به عراق حمایت کرد؛ وی زمانی هم که در منصب وزارت خارجه آمریکا بود، طرح حمله به لیبی و سوریه را پیش کشید که با موافقت اوباما روبه رو نشد.

 

هیلاری کلینتون چند روز دیگر در رقابت انتخاباتی با دونالد ترامپ قرار خواهد گرفت. این در حالیست که بسیاری از نظرسنجی رسانه های خارجی شانس پیروزی کلینتون را بالاتر از ترامپ می دانند. در این نگارش به بررسی رفتار و مواضع هیلاری کلینتون که همگی برگرفته از برنامه ریزی های نرم در قالب پروژه نفوذ چه در عرصه داخلی و چه در عرصه منطقه ای  در قبال جمهوری اسلامی ایران می باشد، می پردازیم:

الف: اقدامات ضدایرانی کلینتون در دوران وزارت خارجه

در دوران ۴ ساله تصدی هیلاری کلینتون در وزارت خارجه آمریکا، مجموعه ای از اقدامات ضد ایرانی از جانب آمریکایی‌ها تدارک دیده شد؛ اقداماتی که در اغلب در قالب پروژه های نرم طراحی شده بود. در ذیل به ذکر برخی از این موارد می پردازیم:

*حمایت از فتنه گران سال ۸۸

حمایت‌های آشکار ادستگاه سیاست خارجی آمریکا از آشوبگران و اغتشاش گران در سال ۸۸(۲۰۰۹) امری بدیهی است؛ دستور کلینتون به مدیران و دست اندرکاران توئیتر برای خودداری از انجام تعمیرات زیرساختی این شبکه اجتماعی، تنها به منظور هدایت فتنه گران در ایران  آشکار ترین و متواتر ترین بحثی است که در این باره مطرح می‌شود.

«انتخاب های دشوار» عنوان کتاب خاطراتی کلینتون است که هنوز ترجمه کاملی به فارسی ندارد اما ترجمه بخش های مربوط به ایران این خاطرات می تواند نشان دهد که موضع غربی ها وکلینتون درباره فتنه ۸۸ چه بود. با این حال، کلینتون از عدم اقدام جدی در حمایت از فتنه گران اظهار تاسف می کند و می گوید:” من متاسفم که در آن زمان اعتراض خود را شدید تر اعلام نکردیم و دیگر کشور ها را (به اعتراض) ترغیب نکردیم. در دوران پس از سرکوب (مخالفان) در ایران در راستای تجهیز مخالفان طرفدار دموکراسی به ابزار و فناوری هایی برای مقابله با فشار ها و سانسورهای دولت، تلاش کردم.”

*از بهانه جویی هسته ای تا تشدید تحریم ها علیه ایران

در ماه می ۲۰۰۹، هیلاری کلینتون به عنوان وزیر خارجه آمریکا طی سخنانی در گنگره این کشور، اتهامات بی اساسی را متوجه فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کشورمان کرد و اعلام داشت که به تامین امنیت رژیم صهیونیستی متعهد است و اجازه نمی دهد ایران با تحرکاتش این امنیت را متزلزل کند.

در ژوئن ۲۰۱۰، زمانیکه قطعنامه تحریمی ۱۹۲۹ در شورای امنیت سازمان ملل علیه کشورمان صادر شد،  هیلاری کلینتون به عنوان وزیر خارجه آمریکا حمایت تمام قدی را از این قطعنامه به عمل آورد  و آن را برای تنبیه ایران ضروری دانست!

ب:کلینتون پس از پایان دوره مسئولیتش در وزارت خارجه

پس از کنار رفتن کلینتون از پست وزارت خارجه آمریکا، وی تمام تمرکز خود را برای حضور در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ گذاشت. به همین خاطر بهترین بستر برای ارائه نظریاتش درباره جمهوری اسلامی ایران را می توان در مناظره ها و نشست های انتخاباتی مشاهده کرد.

*از نسخه پیچی برای چگونگی اجرای برجام تا متهم کردن ایران به ایجاد بی ثباتی در منطقه

کلینتون در ژانویه ۲۰۱۶  طی یک سخنرانی در موسسه بروکینگز ایران را تهدید کرد که در صورت سرباززدن از توافق هسته‌ای (برجام) گزینه نظامی آمریکا روی میز می‌آید. وی در همان سخنرانی به مسئولان و مقامات دولت اوباما توصیه کرد که توافق هسته ای با ایران را به صورت تهاجمی اجرا کنید.

وی در ادامه در ارزیابی خود از اوضاع خاورمیانه، اتهامات واهی گذشته را علیه ایران تکرار کرد و گفت: «هر جای خاورمیانه که نزاع و درگیری است، رد پای ایران را می‌بینیم؛ حتی سپاه پاسداران (انقلاب اسلامی) با تسلیح حزب‌الله سعی می‌کند از بلندی‌های جولان، اسرائیل را تهدید کند. ایران بداند که آمریکا قاطعانه تصمیم می‌گیرد و اگر توافق هسته‌ای شکست بخورد یا ایران آن را نقض کند، گزینه نظامی روی میز می‌آید»

*تعهد به حفظ امنیت و منافع رژیم صهیونیستی در قبال ایران

هیلاری کلینتون جزء آن دسته از سیاستمداران آمریکایی است که بارها به صورت آشکار در مواضع و اظهارنظراتش، پایبندی خود به تامین امنیت رژیم صهیونیستی را نشان داده است.

در ماه مارس ۲۰۱۶ کلینتون در کنفرانس سالانه صهیونیست های آمریکایی موسوم به آیپک، تامین امنیت رژیم صهیونیستی را دغدغه مشترک و تعهد تزلزل ناپذیر خود و اوباما دانست و حتی اعلام کرد ما(هیلاری کلینتون و اوباما) برای حفظ امنیت اسرائیل، سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ را به ایران تحمیل کردیم.

وی همچنین در همان کنفرانس، رفتار ایران را مهم ترین تهدید‌های پیش‌روی آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست و گفت که رویکرد ما در قبال توافق هسته‌ای با ایران باید بی‌اعتمادی و راستی‌آزمایی باشد.

ج:مشاوران کلینتون درباره ایران چه می گویند؟

بررسی اظهارات مشاوران هیلاری کلینتون در انتخابات آمریکا نشان می دهد آنان رویکرد سرسختانه تری را به نسبت دولت فعلی ایالت متحده علیه ایران داشته باشند.

مایکل مورل، معاون و مدیر موقت سابق سیا و مشاور کمپین هیلاری کلینتون سه شنبه هفته گذشته در اندیشکده "مرکز پیشرفت آمریکایی” درباره ایران می گوید” آمریکا باید دور جدیدی از تحریم‌ها را علیه ایران به دلیل اقداماتش در منطقه تصویب کند و همچنین، راهبرد جدیدی را برای نیروی دریایی آمریکا به منظور مقابله با کشتی‌های ایرانی ارائه کرده که بنا بر ادعاها درحال کمک به جنگ نیابتی در یمن هستند. وی در این ارتباط مدعی شده است: کشتی‌ها طبق برنامه منظم از ایران سلاح به حوثی‌ها در یمن می‌رسانند. من از دیدگاه راهبردی مشکلی در این مسئله نمی‌بینم که نیروی دریایی آمریکا وارد کشتی‌های آنها شده و در صورت مشاهده تسلیحات، کشتی‌ها را به سمت ایران بازگرداند.

او همچنین به عنوان بخشی از راهبرد جدید پیشنهاد مقابله با ایران را ارائه کرده که طبق آن از متحدان آمریکا در خاورمیانه خواسته می‌شود تا اقدامات بیشتری را برای کاهش تهدید ایدئولوژی جهادی و اصلاح سیستم‌های حکومتی فاسد و ضعیف انجام دهند.

بهره سخن

کلینتون یک دموکرات به ظاهر صلح طلب و خواهان تعامل با دنیاست ولی علایقی دارد که می تواند برخوردهای بزرگ در عرصه منطقه ای و جهانی را بوجود آورد. اگر این مسائل را در نظر بگیرم که کلینتون در مقام یک دموکرات یکی از حامیان بزرگ جنگ عراق، طراح تحریم های سنگین علیه ایران، دوست متحد و متعهد به منافع رژیم صهیونیستی و یکی از تئوریسین های اصلی طراحی پروژه های نفوذ علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است، به نظر نمی رسد بتوان روند آینده دولت آمریکا را روندی معقول و منطقی ارزیابی نمود.این نوشته به هیچ وجه خواهان حمایت یا تائید ترامپ نیست بلکه به بررسی سوابق نامزد دموکرات آمریکا پرداخته است که یکی از بزرگترین تئوریسین هایی بوده است که طرح ریزی پروژه های نفوذ علیه جمهوری اسلامی ایران که نمود آن در افراد دستگیر شده همچون جیسون رضائیان و سیامک و باقر نمازی می توان مشاهده کرد، بوده است.

منبع: نفوذ