کد خبر 651735
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۴

95 سال از یکی از مهمترین کشف‌های آثارباستانی در یک قرن اخیر گذشت؛ کشف آرامگاه «توت عنخ خامون» توسط یه باستان شناس انگلیسی.

به گزارش مشرق، در پاییز سال 1922 باستان شناس انگلیسی "هاوارد کارتر" که بیش از 6 سال بود مشغول حفاری در دره سلاطین مصر بود درهای آرامگاهی را گشود که به کشفی بزرگ در تاریخ باستانشناسی معاصر منجر شد. او مقبره "توت عنخ آمون" یکی از سلاطین مصر باستان که در 3245 سال قبل بر این سرزمین پادشاهی می‌کرد را یافت.

او با دقت دریچه‌ای که پس از حفاری یافته بود را باز کرد و شمعی را وارد حفره کرد؛ "لرد کارنارون" کسی که هزینه این کاوش را متقبل شده بود، یک عکاس و دو دستیار دیگر کارتر در کنار او شاهد ماجرا بودند.

علاوه بر تخت طلایی پادشاه، نیمکت ها، صندلی ها، ارابه ها، ظروف سنگی حاوی غذا، صندوق هایی حاوی لباس های ابریشمی و یک بادبزن زیبا از پر شترمرغ همانطور بود که چند هزار سال قبل قرار گرفته بود. باستانشناس انگلیسی گفته پس از بازکردن مقبره حتی بوی چند هزار سال قبل را نیز در هوا استشمام کرده است.

هیات اکتشاف در اتاق دیگر مقبره آنها یک صندوق طلایی بزرگ پیدا می‌کنند که درون آن تابوت سه لایه ای وجود داشته است که داخلی ترین لایۀ آن از طلای خالص ساخته شده بود و مومیایی فرعون را کاملاً حفظ کرده بود.

در جمع هیات اکتشاف جدای باستانشناسان یک عکاس نیز حضور داشت که لحظات پر هیجان این کشف تاریخی را به ثبت می‌رساند؛ "هری بورتون" عکاس نشنال جئوگرافی. او عکس‌هایی از باز کردن در مقبره تا اولین تصویر از ماسک طلایی فرعون و اشیا و یافته های دیگر گرفت که تا سال 2003 از دید عموم پنهان بود و تنها در این سال به شکل رسمی رونمایی شد. در همین حال به تازگی و در سالگرد این اکتشاف عکس‌های بورتون با امکانات نرم افزاری جدید رنگی شده و در گالری ای در نیویورک به معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

دانشمندان و باستان‌شناسان مصری حال پس از مشاهده دقیق عکس‌ها پِی برده اند که تعدادی از اشیاء عتیقه که در عکس‌ها می‌بینند، اثری از آنها نیست و با پیگیری هایی که انجام دادند متوجه این موضوع شده اند که همان باستان‌شناسان انگلیسی آنها را به سرقت برده اند.

{$sepehr_album_46472}