گزارش‌ها از مهران حاکی از بلاتکلیفی هزاران زائر بازمانده از پیاده روی اربعین بدون هرگونه امکانات اولیه است.

به گزارش مشرق، پس از بسته شدن خروجی پایانه مرزی مهران از سوی دولت عراق و ازدحام جمعیتی که تا 15 تا 20 هزار نفر برآورد شده است، زائران جا مانده از این سفر پربرکت و معنوی، در مهران بدون هرگونه امکانات اسکان و حتی آب و غذا در منطقه سرگردان شده اند.
 
گزارش‌ها از مهران حاکی است نیروهای سپاه ایلام و بسیج تمام توان خود را برای خدمات رسانی به مردم به کار بسته اند اما ازدحام جمعیت بیش از حد، کار را دشوار و سرعت خدمات رسانی را کند کرده است. علاوه بر سپاه، سایر نهادهای خدمات رسان نظیر کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام، سپاه، نیروی انتظامی، آستان قدس و شهرداری تهران برای سر و سامان دادن به اوضاع مهران، با تمام توان بسیج شده اند. این درحالی است که از استانداری، فرمانداری و دیگر دستگاهها و نهادهای دولتی (تابعه وزارت کشور) که متولی اصلی ساماندهی و مدیریت بحران هستند، خبری نیست و تا کنون هیچ مسوول دولتی برای بررسی وضعیت زائران جامانده و تسریع در روند امدادرسانی در منطقه حضور پیدا نکرده است.
 
بدین منظور، سپاه ایلام ظرفیت خودرویی خود را برای انتقال آن دسته از زائرانی که گذرنامه و ویزای معتبر در اختیار دارند، به مرز چذابه به کار گرفته است. همچنین 1200 دستگاه اتوبوس نیز از سوی سپاه برای بازگشت زائران در نظر گرفته است. متاسفانه در سال‌های گذشته بدلیل ازدحام جمعیت، خودروهای تدارک دیده شده توسط نهادهای دولتی با چندین برابر کردن کرایه‌های معمول، شرایط دشواری را برای زائران بازگشته از سفر رقم زدند.
 
 
 
سردار سلامی جانشین فرمانده سپاه نیز تاکید کرده است برای بازگشت زائران سپاه با تمام توان آماده خدمت رسانی به مردم است.
 
با فرا رسیدن شب، سرمای منطقه، وزش باد و گرد و خاک، وضعیت مردم را اسفبارتر از قبل کرد که تصاویر آن در شبکه‌های اجتماعی با واکنش کاربران نسبت به بی مسؤولیتی مسوولان همراه بوده است. پتو، آب و غذا از جمله مهمترین نیازهای زائران است.

 
به گزارش مشرق، با گذشتن ساعتها از بسته شدن مرز، بخشی از مردم پس از ناامیدی از گشوده شدن مجدد مرزها درحال بازگشت هستند و بخش اعظمی نیز در پایانه و میدان اربعین مهران امّیدوار به بازشدن مرز باقی مانده اند. در این میان نهادهای مختلف غیردولتی با ارائه غذای گرم، آب و ارائه امکانات اولیه در تلاش برای ایجاد آرامش و کاستن از رنج و خستگی مردم هستند.
 
 در همین حال و با وجود ناامیدی مردم از تحقق وعده مسوولان دولت برای حل مشکل بوجود آمده، مردم مهران هم به کمک زائران حسینی آمده و درهای خانه های خود را برای پذیرایی و اسکان مردم گشوده اند. به گزارش فارس، با تمهیدات اندیشیده شده، مساجد، حسینیه‌ها و مدارس مهران برای پذیرایی از زائران آماده شده‌اند که لازم است مردم از نقطه صفر مرزی به داخل شهر بازگردند.


هرچند حضور ریاست جمهوری در یکی از پایانه های مرزی نوید ساماندهی و مدیریت مطلوب مراسم امسال را میداد اما نحوه مدیریت آنچه از صبح امروز در مرز مهران به اوج رسید و تا شب به یک وضعیت اسف بار تبدیل شد، بار دیگر ناکارآمدی و رخوت دولت یازدهم در مدیریت جهادی و اقدامات ضربتی در شرایط بحرانی را بیش از گذشته نمایان ساخت؛ هرچند نشانه های آن کمی زودتر و با ابلاغ رسمی دستورالعمل  "عدم تشویق مردم به حضور در راهپیمایی اربعین" به رسانه ملی، ظاهر شده بود.

در پایان، موارد ذيل توسط خادمان حسينى مستقر در مرز مهران از مردم و مسئولين جهت سهولت بازگشت زائران درخواست شده است :
 
راه اندازى مواكب پذيرايى و خدمت در مسيرها
 
خودروی رایگان به سمت تمام استانها
 
مجهز شدن مساجد مهران برای خدمت
 
حضور نیروی انسانی جوان و کارآمد و جهادی و در یک کلام بسیجى براى خدمت رسانى
 
کانکس های سرویس بهداشتی
 
بیمارستان یا درمانگاه های سیار
 
... و موارد متعدد ديگر انواع خدمت و پذيرايى انبوه