کد خبر 657836
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۴

مرحوم موذن‌زاده به‌طور متوسط روزانه پنج ساعت از عمر خود را صرف مداحی کرده بود و بیش از دو هزار عنوان نوار کاست مربوط به برنامه‌های او از زمان پیدایش ضبط صوت تاکنون به زبان‌های ترکی، فارسی و عربی موجود است.

به گزارش مشرق، سلطان الذاکرین استاد سلیم موذن زاده اردبیلی صبح امروز در سن 80 سالگی دار فانی را وداع کرد. در زیر مختصری از زندگینامه وی را می خوانیم:

⁣سلیم مؤذن‌زاده اردبیلی متولد ۱۳۱۵ یکی از پیشکسوتان مداحی ایران بود که به زبان‌هاي ترکی، فارسی و عربی مداحی می‌کرد. او در اردبیل زاده شد. پدرش شیخ عبدالکریم مؤذن‌زاده اردبیلی نخستین مؤذن رادیوی ایران است و برادرش رحیم مؤذن‌زاده اردبیلی نیز از مؤذنان اسلامی است.
 
 
سلیم مؤذن‌زاده در مراسم ختم حیدر علی‌اف رئیس‌جمهور پیشین جمهوری آذربایجان برای اجرای نوحه دعوت شده بود.

موذن‌زاده به‌طور متوسط روزانه پنج ساعت از عمر خود را صرف مداحی کرده بود و بیش از دو هزار عنوان نوار کاست مربوط به برنامه‌های او از زمان پیدایش ضبط صوت تاکنون به زبان‌های ترکی، فارسی و عربی موجود است.

 
تصویر کمتر دیده شده از استاد موذن‌زاده
 
به‌طور مسلم صدای گیرا در خانواده موذن‌زاده اردبیلی موروثی بوده و همه فرزندان و نوادگان مرحوم شیخ فرج این موهبت الهی را ازاو به یادگار بردند. شیخ فرج، پدربزرگ سلیم موذن‌زاده اردبیلی، قدیمی‌ترین موذن کشور است که اطلاعات مختصری از وی در دسترس است. به گفته سالخوردگان، صدای اذان  شیخ فرج را ساکنان روستاهای واقع درحاشیه سه فرسنگی شهر اردبیل، سحرگاهان از بام مسجد زینال در مرکز شهر می‌شنیده‌اند.

 
 حاج رحیم و حاج سلیم موذن زاده
 
شیخ عبدالکریم، فرزند شیخ فرج هم نخستین موذن در ایران است که نوای اذان دلنشین او شهرت جهانی دارد. شادروان رحیم موذن‌زاده اردبیلی نیز که اذان بی‌مانند او در دستگاه بیات ترک در فهرست آثار معنوی ایران به ثبت رسید چند سال قبل براثر بیماری دعوت حق را لبیک گفت.

 
 استاد رحیم و سلیم موذن زاده در سال 1364
 
سلیم، صدای خوب در مداحی را از رشته‌های هنری ظریف توصیف می‌کرد که ملاحت، زیر و بم آهنگ، ادای کلام و تحریرهای مناسب لازمه این هنر است. وی که خود علاوه بر حفظ روش‌های قدیمی، سبک‌های جدیدی با اصالت فرهنگی را در نوحه‌خوانی و مداحی ابداع کرده بود، با تواضع می‌گفت: صدای من در برابر صدای پدرم مانند قطره‌ای است در مقابل دریا.

 
نوای «زینب زینب» شاید معروف ترین مداحی این ذاکر با اخلاص دستگاه ابا عبدلله الحسین علیه السلام است، این مرثیه را اینجا می توانید گوش کنید.