کد خبر 658677
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۸

رئیس فدراسیون فوتبال هلند با بیان اینکه از تجربیات ایران در فوتسال و فوتبال ساحلی استفاده می کند، گفت: با توجه به اینکه تقویم سال آینده ما مشخص شده، امکان برگزاری بازی ایران و هلند نیست.

به گزارش مشرق، مایکل فان پراخ در ابتدای صحبت های خود در خصوص همکاری های دو جانبه فدراسیون های فوتبال دو کشور گفت: اساس این همکاری و سفر از پارسال آغاز شد و زمانی که علی کفاشیان به عنوان رئیس وقت فدراسیون فوتبال ایران با همکاری یک سری از دوستان و سفارت جمهوری اسلامی ایران در هلند به این کشور سفر کرد.

وی در پاسخ به این سئوال که فدراسیون فوتبال هلند آماده و علاقمند به همکاری با فدراسیون فوتبال ایران هست یا خیر، افزود: بله، ما آماده همکاری با فدراسیون فوتبال ایران هستیم. چرا که ما اصولاً ما دوست داریم این کار را گسترش داده و به بیرون از کشور هم بسط دهیم و به فدراسیون هایی که علاقمند به این موضوع هستند، همکاری داشته باشیم.

رئیس فدراسیون فوتبال هلند ادامه داد: در مورد ساماندهی فوتبال هم معتقدیم که این تفاهم نامه یک طرفه نیست بلکه دو طرفه است و ما هم از تجربیات شما قطعاً در حوزه هایی که شما بهتر از ما هستید همچون فوتسال، فوتبال ساحلی و بانوان و فوتبال پایه کمک می گیریم. مخصوصاً اینکه فوتبال ایران در ماه های اخیر از موفقیت های زیادی برخوردار بوده است.

مایکل فان پراخ خاطرنشان کرد: در زمینه فوتبال پایه و برگزاری رقابتهای فوتبال و تمام حوزه های مختلفی که در این تفاهمنامه خواهرخواندگی به امضا رسیده با هم همکاری خواهیم کرد. بخش دیگری از این تفاهم نامه به بازی های تدارکاتی و دوستانه برمی گردد و ما علاقمندیم که با تیمی بازی کنیم که فوتبال را بخوبی بشناسد و فوتبال ایران هم در حال حاضر در جایگاه خوبی در آسیا و جهان قرار دارد.

رئیس فدراسیون فوتبال هلند در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل مشغله کاری مجبور شدم سفر به ایران را دو بار به تعویق بیاندازم و از این بابت عذر خواهی می کنم. دلیل این تعویق حضور در جلسات یوفا بود، ولی در نهایت بسیار خرسندم که در ایران حضور دارم. باید بگویم که باید یک بار دیگر هم به ایران سفر کنم. هفته آینده انتخابات فدراسیون فوتبال هلند است و من باید سریعتر ایران را بدین منظور ترک کنم. ولی در سفر بعدی دوست دارم اینجا بیشتر مانده و ملاقات های بیشتری را با مسئولان فدراسیون فوتبال ایران داشته باشم.

مایکل فان پراخ در پاسخ به این سئوال که همکاری های فدراسیون فوتبال هلند با ایران در زمینه فوتبال پایه چگونه خواهد بود و آیا تاریخ خاصی برای برگزاری بازی دوستانه بین تیم های ملی بزرگسالان دو کشور مشخص شده یا خیر، گفت: آن چیزی که من از تیم ملی بزرگسالان ایران می دانم این است که این تیم در صدر گروه خود طی مرحله مقدماتی رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه قرار دارد. همچنین دو بازیکن ایرانی نیز مشغول فعالیت در لیگ فوتبال هلند هستند و عمدتاً اطلاعات ما به انعکاس خبری رسانه های هلندی در رسانه های این کشور برمی گردد.

وی افزود: می دانیم که تیم ملی فوتبال ایران بسیار خوب و شامل بازیکنان حرفه ای است ولی در رابطه با تاریخ بازی دوستانه هنوز صحبت هایی انجام نشده، زیرا تقویم ما برای سال آینده پُر است و در مذاکرات بعدی این موضوع را از طریق مکاتبه پیگیری خواهیم کرد. این در حالی است که مهمترین بخش تفاهم نامه همکاری فدراسیون فوتبال دو کشور به برگزاری بازی های دوستانه تیم های ملی بزرگسالان منتهی نمی شود. بلکه بازی های دوستانه بانوان، فوتسال و رده های پایه را نیز مدنظر قرار داریم.

رئیس فدراسیون فوتبال هلند در پاسخ به این سئوال که چرا فوتبال هلند به عنوان نایب قهرمان سه دوره جام جهانی فرصت حضور در رقابتهای یورو را از دست داد و برنامه های آینده این فدراسیون برای حضور در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه چیست، افزود: من قبل از اینکه رئیس فدراسیون فوتبال هلند بشوم، مدیرعامل باشگاه آژاکس بودم. در آنجا یاد گرفتم که تیم فوتبال همیشه در یک سطح خاص نمی تواند عملکرد یکسان داشته باشد و با اُفت و خیز مواجه می شود و این موضوع علاوه بر تیم های باشگاهی، شامل تیم های ملی نیز می شود.

وی در ادامه افزود: ما مدتی بود که روی نسل قبلی اتکا می کردیم. ولی تصمیم به تغییر نسل را خیلی دیر گرفتیم و به همین دلیل الان که در حال تغییر نسل هستیم اُفت قابل توجهی را مشاهده می کنیم. خیلی از بازیکنان جوان هلندی در سن ۱۹ تا ۲۰ سالگی به لیگ های اسپانیا و انگلیس منتقل می شوند و ما اعتقاد داریم که باید جلوی این کار را بگیریم و این بازیکنان دو یا سه سال دیرتر کشور را به منظور حضور در لیگ های خارجی ترک کنند. علتش هم این است که استعدادهای بسیار بالایی در هلند وجود دارد که می توانند در لیگ کشور خود به خوبی فعالیت کنند. ولی وقتی به یک باشگاه خیلی بزرگتر منتقل می شوند، شانس کمتری برای نشان دادن توانمندی هایشان پیدا می کنند و این نیمکت نشینی آنها باعث می شود که به ضرر تیم ملی هلند تمام شود. مثال این موضوع هم منفیست است که اگر در هلند بازی می کرد به یک ستاره تبدیل می شد. او در ابتدای حضورش در منچستر در ترکیب این تیم حضور داشت و سپس نیمکت نشین شد. الان هم که در تیم ملی از او استفاده می کنیم دیگر آن قابلیت را ندارد. البته در بازی آخر سرمربی به او این شانس را داد و او دارد کم کم به روزهای اوج خود باز می گردد.
منبع: فدراسیون فوتبال