کد خبر 65918
تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۱

رئیس سازمان لیگ بسکتبال اولین کسی بود که تعارف را كنار گذاشت و در توصیف کاستی های بسکتبال خطاب به وزیر ورزش گفت: هميشه وقتي به پتانسيل بسكتبال‌ ايران نگاه مي‌كنم اين سوال در ذهنم ايجاد می شود كه چرا ما هنوز يك سالن استاندارد نداريم؟

به گزارش مشرق، تهران امروز نوشت: رویه‌ای که محمد عباسی پس از جلوس بر مسند وزارت ورزش برای اداره کردن ورزش در پیش گرفته تفاوت چندانی با شیوه مدیران قبلی دستگاه ورزش ندارد. سرکشی به اردوی تیمهایی که در آستانه اعزام به مسابقات بین المللی هستند و استفاده از جملات روحیه بخش، شیوه كهنه اي است که مدیران سابق سازمان تربیت بدنی نيز برای روحیه دادن به ورزشکاران

ملی پوش به آن متوسل می شدند. وزیر ورزش در حالی سرکشی به اردوی تیم های ملی رشته های مختلف را در دستور کار قرار داده که اغلب فدراسیون های ورزشی روزهای آشفته و نگران کننده ای را سپری می کنند. محمد عباسی برای بالا بردن روحیه ورزشکاران ایرانی به اردوها و فدراسیون های ورزشی سرک می کشد اما به محض حضور او در محل، ملی پوشان و روسای فدراسیون ها کوهی از گلایه ها و مشکلات کهنه را پیش روی آقاي وزير قرار می دهند.

محمد عباسي قبل از اعزام تیم ملی کشتی به مسابقات جهانی استانبول راهی خانه کشتی شد و با حضور در اردوی تیم ملی سعی کرد به بالا بردن روحیه کشتی‌گیران تیم ملی کمک کند. در حاشیه حضور محمد عباسی در اين اردو اما محمد رضا یزدانی خرم، رئیس فدراسیون کشتی فرصت را غنیمت شمرد و صراحتا مشکلات مالی فدراسیون کشتی را با وزیر ورزش در میان گذاشت. بعد از اعزام تیم های کشتی به مسابقات جهانی، محمد عباسی برای حضور در مراسم اختتامیه مسابقات جودو جام فجر عازم استان ایلام شد و با پوشیدن لباس مخصوص جودو در دایره خبرنگاران وعده کسب مدال جودو از بازیهای المپیک را مطرح کرد. وزیر ورزش که ظاهرا اطلاعات چندانی در مورد سیاهه عملکرد تیم های جودو در مسابقات مختلف بین المللی ندارد در حاشیه این مراسم اذعان کرد که اگر روند پیشرفت جودو در ایران تسریع شود می توان به کسب مدالهای رنگارنگ در المپیک امیدوار بود. بالاترین مقام دستگاه ورزش در حالی وعده کسب مدال المپیک در رشته جودو را مطرح می کند که دستاورد آخرین حضور تیم ملی جودو در مسابقات قهرمانی آسیا دو برنز بوده و این تیم حدود یک ماه قبل هم با کسب یک عنوان پنجمی به حضورش در مسابقات جهانی فرانسه پایان داد.

آخرین مواجهه وزیر ورزش با ورزشکاران تیم ملی به ملاقات او به اعضای تیم ملی و مدیران فدراسیون بسکتبال مربوط می شود. اعضاي تیم ملی بسکتبال که در آستانه حضور در جام ملت‌های آسیا قرار دارند، با حضور در ساختمان وزارت ورزش با محمد عباسی ملاقات کردند. مطابق انتظار فضای این نشست ظاهرا دوستانه تحت تاثیر گلایه های بازیکنان تیم ملی و محمود مشحون، رئیس فدراسیون بسکتبال قرار گرفت. اظهارات محمد عباسی در ابتدای اين نشست نشان داد ورزش ایران در دوره جدید مدیریت ورزش هم باید بهای آشنایی مدیران غیرورزشی با فضای ورزش را بپردازد. وزیر ورزش قبل از نشستن پای درد دل اعضای تیم ملی بسکتبال، فیزیک بدنی بسکتبالیست های تیم ملی را یک امتیاز ویژه برای رسیدن به موفقیت در مسابقات آسیایی دانست و گفت:« الان که در كنار شما نشسته‌ام نوع فيزيك بدني تان نشان مي‌دهد در شرايط خوبي قرار داريد.» محمد عباسی در ادامه از بازیکنان تیم ملی بسکتبال خواست برای ایستادن تیم ملی ایران روی سکوی قهرمانی جام ملت‌های آسیا با تمام توان در این مسابقات حاضر شوند.

عباسی با ذکر یک مثال گفت:« هميشه مي‌گويند بهترين پرواز براي قو است. بياييد همانند آن‌ها با درك گروهي به سمت موفقيت پرواز كنيم. اين حيوانات زماني كه مي‌خواهند به جاي ديگری سفر كنند همانند يك گروه در كنار يكديگر و در اوج نظم و ترتيب پرواز مي‌كنند و با يكنواختي و همفكري به موفقيت مي‌رسند. دوباره تاكيد مي كنم، كل مجموعه وزارت ورزش و جوانان در كنار شماست. اميدوارم بتوانيد قهرمان آسيا شويد تا ماهم پس از آن با هداياي ويژه ذره‌اي از اين شايستگي شما را جبران كنيم.»

حسن نوربخش، سرپرست تیم ملی و رئیس سازمان لیگ بسکتبال اولین کسی بود که تعارف را كنار گذاشت و در توصیف کاستی های بسکتبال خطاب به وزیر ورزش گفت:« هميشه وقتي به پتانسيل بسكتبال‌ ايران نگاه مي‌كنم اين سوال در ذهنم ايجاد می شود كه چرا ما هنوز يك سالن استاندارد نداريم؟ ‌ايران مدافع قهرماني است اما به دليل كمبود امكانات به ما ميزباني نمي دهند. خود من به عنوان رئيس كميته داوران، بايد سمينار داوري برگزار كنم اما به دليل کمبود امكانات واقعا نمي‌دانم چگونه ميزبان داوران ايران باشم. از شما خواهش مي‌كنم يك يادگاري براي بسكتبال‌ باقي بگذاريد. شايد عمر من برای افتتاح خانه بسكتبال‌ کفاف ندهد اما اين جوانان حق دارند امكانات خوبي داشته باشند. تمام روساي سابق سازمان‌ تربيت بدني قول دادند براي ما سالن بسازند اما هنوز حتي كلنگ ساخت آن هم به زمين زده نشده.» وزیر ورزش در پاسخ به صحبت های سرپرست تیم ملی وعده داد چنانچه تیم ملی بسکتبال قهرمانی جام ملتهای آسیا را به افتخارات وزارت نوپای ورزش اضافه کند، ساخت خانه بسکتبال را در اولویت قرار خواهد داد.

 

مشحون: بسكتبال، ‌فلسطين ورزش ايران است

با بازگو شدن کاستی های بسکتبال، ملاقات دوستانه وزیر ورزش با اعضای تیم ملی و مدیران فدراسیون بسکتبال آرام آرام به نشست پرسش و پاسخ تبدیل شد. پس از آنکه وزیر ورزش قهرمانی تیم ملی بسکتبال در آسیا را پیش شرط اصلی ساخت خانه بسکتبال دانست، صمد نيكخواه بهرامي، كاپيتان تیم ملی با خنده گفت:« تمام روساي قبلی سازمان تربيت بدني به ما گفتند قهرمان شويد تا سالن بسازيم اما ما قهرمان شديم و هيچ اتفاقي نيفتاد.» در اوج گلایه های ملی پوشان بسکتبال حامد حدادي خطاب به وزیر ورزش گفت:« ما پنج، شش سال است كه قهرمان آسيا هستيم اما فقط وعده و وعيد شنيده ايم.»

بعد از سرپرست و بازیکنان قدیمی تیم ملی بسکتبال نوبت به محمود مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال رسید تا در حضور وزیر ورزش به مظلومیت جامعه بسکتبال اشاره کند. مشحون در توصیف افتخارات قابل اعتنای بسکتبال ایران طی چند سال گذشته و مقایسه این موفقیت‌ها با امکانات فعلی خطاب به محمد عباسی گفت:« ملي پوشاني كه در اين جلسه حضور دارند سربازان واقعي ايران هستند. آنها 41 بار پرچم ايران را به اهتزاز در آورده اند كه 29 بار آن با کسب مدال طلا همراه بوده است. به نظر من فدراسيون بسكتبال‌ فلسطين فدراسيون‌هاست.متاسفانه حتي وقتي بسكتبال‌ ايران جهاني شد، هيچ توجهي به اين ورزش نشد. شرايط بسيار سختي داريم و بايد با این امكانات محدود به مصاف تیم های قدرتمند آسيايي برویم. در مسابقات آسيايي دوحه آقاي علي آبادي در رختكن تيم حاضر شد و به ما گفت شما چه چيزي لازم داريد و همه بازيكنان گفتند فقط سالن مي‌خواهيم. بازيكنان در آن رقابت‌ها موفق شدند اما سالني براي آنها ساخته نشد. وقتي جايزه اسكار بسكتبال‌ را به ايران دادند، روساي فدراسيونهاي خارجي قصد داشتند براي بازديد از فدراسيون بسكتبال به‌ ايران بيايند اما من که از کمبود امکانات خجالت زده بودم هربار به بهانه‌هاي مختلف از اين بازديد شانه خالي ‌كردم.»

 

قبل از آغاز بازیهای آسیایی گوانگژو هم علی سعیدلو، رئیس سابق سازمان تربیت بدنی با ادبیات مشابهی سعی می کرد با تهییج ورزشکاران ایرانی مسیر چنگ زدن آنها به مدال های رنگارنگ این بازیها را هموار کند. پاداش هایی که قبل از آغاز بازیهای آسیایی به ورزشکاران ملی‌پوش وعده داده شدند اما آنطور كه بايد محقق نشدند.