کد خبر 660470
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۱

یک دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان, خواص دانه سویا از منظر طب سنتی را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، راحله زارعشاهی - دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان, درباره سویا اظهار داشت: به دلیل شباهت ظاهری دانه سویا به لوبیا آن را لوبیای روغنی و یا لوبیایی چینی نیز می نامند.
 
به گفته وی در سرزمین چین بسیار زیاد از آن مصرف می شده و از نظر ترکیبات شیمیایى و ویتامین‌ها و مواد معدنى، دانه رسیده سویا نیز مانند سایر حبوبات داراى مقدار کمى کاروتن است و از نظر ویتامین B کمپلکس غنى است و داراى مقدار کمى ویتامین نیز C است. در سویا ویتامین‌هاى D, E و K نیز یافت شده است.
 
این دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان داشت: مصرف منظم و درازمدت فرآورده‏‌هاى سویا به میزان محسوسى وضع خون اشخاصى را که مبتلا به کلسترول زیاد هستند اصلاح مى‏‌کند و در برخى موارد حتى مقدارى از آسیب‌هایى که در اثر کلسترول به رگ‌هاى خونى وارد شده است را رفع و ترمیم می‌کند، نشانه‏‌هاى علمى دیگرى در دست است که سویا در تنظیم سطح انسولین قند خون و فعالیت روده‌‏ها براى دفع منظم کمک مى‌کند و براى پیشگیرى از انواع سرطان بخصوص سرطان معده بسیار مؤثر است. سویا مانند تمام گیاهان هم خانواده خود براى سلامت کولون و تنظیم تخلیه و دفع بسیار مفید است.
 
زارعشاهی ادامه داد: این گیاه سرشار از پروتئین و روغن است و به خاطر وجود ترکیبات شبه استروژنی می تواند جایگیزین مناسبی برای تامین استروژن در زنان یائسه و همچنین پیشگیری از سرطان سینه در زنان جوان باشد. سویا در رژیم غذایی  مردم چین و ژاپن جایگاه مهمی دارد و همین مسئله باعث کاهش بروز سرطان سینه و پروستات و تصلب شرایین در بین مردم این کشورها شده و به افزایش حافظه هم کمک می‌کند.
 
وی بیان داشت: دانه‌های لوبیایی شکل سویا بعد از روغن کشی تغییر شکل می دهد و به اشتباه تفاله نامیده می‌شود در حالی که دست کمی از دانه کامل آن ندارد. می‌توانید سویا را مانند آجیل مصرف کنید و یا جایگزین بخشی از گوشت مصرفی روزانه خود کرد.
منبع: تسنیم