کد خبر 6606
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۸:۰۹

وزير امورخارجه با بيان اينکه رصد کردن روابط و مناسبات با اروپا يکي از مباحث مستمر در دستگاه ديپلماسي است، گفت: نگاه آسيب شناسانه به مناسبات حاکم بين اروپا به معناي تک‌تک کشورها و مجموعه آنها يعني اتحاديه اروپا با ديگران يکي از اولويت‌هاي جدي است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران اعلام کرد که با نگاه آسيب شناسانه به مناسبات کشورهاي اروپايي با ديگران و ارائه تصويري دقيق و واقعي از مناسبات ميان ايران و اروپا ، نقشه راه تعاملات ايران با اروپا تدوين و عملياتي مي شود .
منوچهر متکي بعد از ظهر امروز پنجشنبه در همايش روساي نمايندگي‌هاي ايران در اروپا که در محل وزارت امور خارجه برگزار شد ، گفت : شايد در حوزه اروپا يکي از مباحث مستمر در دستگاه ديپلماسي رصد کردن روابط و مناسبات با اروپا است که از پيشينه طولاني در روابطش با ايران برخوردار است.
وزير امورخارجه با بيان اينکه رصد کردن روابط و مناسبات با اروپا يکي از مباحث مستمر در دستگاه ديپلماسي است، گفت: نگاه آسيب شناسانه به مناسبات حاکم بين اروپا به معناي تک‌تک کشورها و مجموعه آنها يعني اتحاديه اروپا با ديگران يکي از اولويت‌هاي جدي است.
وي با بيان اينکه روابط خارجي موجود زنده‌اي است که کنش‌ها و واکنش‌هاي مختلفي دارد، افزود: اگر ما بتوانيم هر حرکت و کنشي را در جاي خود درست تحليل کنيم مي‌توانيم واکنش مناسب را نسبت به آن داشته باشيم و اگر حرکت ابتدا به ساکني لازم باشد آن را به درستي تدوين کنيم.
متکي اظهارداشت: روابط ايران و اروپا در 150 سال اخير فراز و نشيب‌هاي فراواني داشته است شايد يکي از مهمترين محورهاي اساسي در جنس و نوع روابط ايران با اروپا به تصور مقامات از نحوه برخورد با ساير کشورها بوده است.
وي با اشاره به مناسبات اروپا با کشورهاي ديگر در دوره استعمار افزايش آگاهي ملت‌ها را از دلايل ايجاد تحول جديد در مناسبات حاکم بر روابط بين المللي دانست و افزود: اگر نگوييم در بسياري از زمينه‌ها حداقل در بخش‌هاي مرتبط با منافع ملي کشورها برخي از اقدامات غرب در تعارض با راهبردها و رويکردهاي کشورها بود. رشد آگاهي و مسئوليت پذيري دولت‌هاي برآمده از اراده مردم در کشورهاي در حال توسعه به عنوان يک پديده‌ جديد خود را بر روابط بين المللي تحميل مي‌کند.
وزير امور خارجه اضافه کرد: نکته ديگري که موجب ايجاد اين تحول جديد در مناسبات حاکم بر روابط بين المللي شد اشتباهات و شکست‌هاي نسبتا پي‌در پي سياست‌هايي است که منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي بلوک غرب و اروپا در مناسباتش با ديگران بويژه در برخوردش با بحران‌ها و مشکلات مناطق مختلف جهان بود .
متکي ادامه داد: براي همه کشورهاي در حال توسعه و مستقل و کشورهايي که خود را پيشگام در اين ميدان مي‌داند به طريق اولي نگاه آسيب شناسانه به مناسبات حاکم بين اروپا به معناي تک‌تک کشورها و مجموعه آنها يعني اتحاديه اروپا با ديگران يکي از اولويت‌هاي جدي است.
وزير امور خارجه افزود: منفعل بودن سياست خارجي اروپا در 8 سال دوران حکومت جمهوري خواهان در آمريکا که برخي از آن تعبير اساسا نداشتن سياست‌ خارجي را بکار بردند اتحاديه اروپا را در پايين‌ترين سطح تاثيرگذاري قرار داده است.
متکي تصريح کرد: در عين حال لجام گسيختگي، از دست دادن عنان و بي‌محابا و غير منطقي عمل کردن غرب در برخي از حوزه‌ها از جمله حقوق مسلم ديگر ملت‌ها شکنندگي را در سياست‌هاي غرب براي تبيين در جامعه بين‌المللي بيشتر و بيشتر کرده است.
وي با بيان اينکه ما در چنين فضايي به بازبيني و ارزيابي مناسبات ايران و اروپا مي‌پردازيم ، گفت : اميدواريم با مشارکت هميشه فعال و جامع الاطراف روساي نمايندگي‌ها و همکارانشان در مرکز در نگاه نخست بتوانيم تصويري دقيق، واقعي و مبتني بر آخرين تحولات از مناسبات ميان ايران و کشورهاي اروپايي را استخراج کنيم و براساس اين تصوير، نقشه‌ راه ادامه تعاملات با حوزه اروپا را تدوين و در دستور کار عملياتي دستگاه ديپلماسي قرار دهيم.
همايش سه روزه روساي نمايندگي‌هاي ايران در اروپا با حضور 31 سفير و سرکنسول ايران در 28 کشور اروپايي از امروز آغاز شده است.