در روز معارفه که 2 ماه و نیم از انتخابات ریاستجمهوری گذشته است، رئیسجمهور تازۀ آمریکا و معاونش سوگند یاد کرده و وارد کاخ سفید میشوند.
کمیتۀ تحلیف قیمت این بلیطها را سهشنبه (9 آذر) اعلام کرد. این بلیطها در حقیقت اقدامی است که حامیان مالی عمدۀ این مراسم برای پوشش هزینۀ 75 میلیون دلاری آن ارائه میدهند. کمیتۀ تحلیف امیدوار است هزینۀ برگزاری این مراسم از این طریق تأمین شود. رئیس این کمیته توماس بارت، دوست قدیمی ترامپ و سرمایهگذار بزرگ آمریکایی، است.
بنا بر آنچه در مراسم تحلیف رئیسجمهور آمریکا مرسوم است، هرچه پول بیشتری برای خرید بلیط پرداخت کنید، در برنامههای بیشتر، مراسم ویژه و دیدار با اشخاص مهمتری شرکت خواهید کرد.
قطعاً کارگران «یقهآبی» که به پیروزی ترامپ در میشیگان و اوهایو کمک کردند، استطاعت مالی لازم برای خرید این بلیطها را ندارند. این بلیطها با توجه به قیمت گرانشان، میتوانند با شعار ترامپ برای خشکاندن «باتلاق واشنگتن» (محدودسازی جریانهای اصلی قدرت در امریکا) تداخل داشته باشند.
ارزانترین مجموعۀ این بلیطها 25 هزار دلار قیمت دارد که شامل 2 بلیط برای شرکت در رژۀ تحلیف، کنسرت و آتشبازی است.
مجموعۀ بعدی، بلیطهای 100 هزار دلاری است که شامل 4 بلیط برای مراسم مذکور به علاوۀ شرکت در مراسم شام و یک نشست سیاسی دوستانه با اعضای کابینه است.
بلیطهای 250 هزار دلاری علاوه بر دربرداشتن بستههای قبلی، به 2 نفر اجازه میدهد تا با بانوان خانوادههای اعضای کابینه دیدار کنند. در صورتی که فردی بخواهد در شام مخصوص با حضور ترامپ و مایک پنس، معاون وی، شرکت کند باید 500 هزار دلار بپردازد که پرداخت این مبلغ به 4 نفر اجازۀ ورود به این مراسم را میدهد.
کسانی که بلیطهای 1 میلیون دلاری و گرانتر را خریداری میکنند، علاوه بر شرکت در تمام برنامههای مذکور در گروههای 8 نفره، میتوانند از نزدیک با ترامپ و اعضای کابینه دیدار کنند.
8 سال پیش وقتی باراک اوباما به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب شد، برای تأمین مالی مراسم تحلیف خود محدودیتهایی قائل شد. در آن زمان اهداکنندگان پول به کمیتۀ برگزاری مراسم تحلیف، فقط اجازه داشتند تا سقف 50 هزار دلار هزینه کنند و هیچگونه وجهی از شرکتها، اتحادیههای کارگری و شخصیتهای حقوقی دریافت نشد. در این مراسم حدود 50 میلیون دلار هزینه شد، یعنی 15 میلیون کمتر از بودجهای که همواره برای این مراسم درنظر گرفته میشود.
اما در دومین مراسم تحلیف در سال 2013 اوباما بسیاری از این محدودیتها را لغو کرد.