کد خبر 661386
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۹

قرارداد خرید 145 قبضه توپ بسیار سبک ام 777 هویتزر به مبلغ 50 میلیارد روپیه (735 میلیون دلار )روز پنجشنبه بین هند و امریکا امضا شد.

به گزارش مشرق، به گفته منابع دفاعی، این قرار داد در پانزدهمین نشست همکاری های دفاعی هند و امریکا در دهلی نو به امضای مقامات دفاعی دو کشور رسید.
 
قرار است نخستین سری از این توپ ها شش ماه پس از امضای قرارداد تحویل هند شود.وزارت دفاع هند چندی پیش اعلام کرد این کشور قصد دارد برای نوسازی ارتش خود 145 قبضه توپ سبک 'هویتزر' از یک پیمانکار دفاعی امریکایی به نام شرکت 'سیستم های بی ای ائی 'خریداری کند.
 
وزارت دفاع هند پیش از این لایحه خرید 145 قبضه توپ سبک از امریکا به ارزش 50 میلیارد روپیه (735 میلیون دلار) و تولید 18 قبضه توپ سنگین بومی 'دانوش' را تصویب کرده بود.
 
شورای دفاعی هند به ریاست 'مانوهر پریکار ' وزیر دفاع همچین طرح ساخت شش ناو جنگی به ارزش 130 میلیارد روپیه (یک میلیارد و 912 میلیون دلار)را تصویب کرد.
 
یک مقام ارشد در وزارت دفاع هند گفت:براساس تصمیم شورای دفاعی هند 145 قبضه توپ سبک در هند تحویل می شود. وی افزود:این توپ ها در مناطق مرتفع در ایالت ارناچال پرادش ،لداخ و مناطق مرزی این کشور با چین مستقر می شود.
 
 
 
براساس این گزارش ،قرار است این توپ ها به طور قسطی در اختیار هند قرار گیرد. پیشنهاد خرید توپ های سبک و لوله کوتاه آمریکایی که قابلیت جابجایی با بالگرد را دارند 10 سال پیش مطرح شد.
 
ام 777 نوعی توپ 155 میلمتری است که 30 کیلومتر برد دارد و در نواحی کوهستانی بکار گرفته می شود.هند بزرگترین وارد کننده سلاح در جهان است . این کشور 14 درصد از واردات کل سلاح در جهان را به خود اختصاص داده است.
 
دهلی نو چندی پیش هزینه نظامی این کشور برای سال مالی جاری را یک تریلیون و 93 میلیارد دلار(معادل 40 میلیارد دلار امریکا) اعلام کرد.دولت هند در نظر دارد تحت برنامه ای به نام 'ساخت هند'صنعت نظامی این کشور را بومی کند.
 
جدیدترین اطلاعات منتشر شده توسط سازمان بین المللی تحقیقات صلح استکهلم نشان می دهد که واردات سلاح هند سه برابر بیشتر از چین و پاکستان است .
 
بزرگترین تامین کنندگان نظامی هند کشور های روسیه، امریکا، اسراییل و فرانسه است.
هند در یک دهه گذشته بیش از 120 میلیارد دلار برای خرید تجهیزات نظامی از کشورهای خارجی هزینه کرده است.
منبع: ایرنا