طبق برخی گزارش‌ها، اتحادیه اروپا قصد دارد تا به دمشق کمک مالی ارایه دهد تا در عوض، بشار اسد به نیروهای شورشی اجازه دهد که در برخی مناطق سوریه قدرت را در دست داشته باشند.

سرویس جهان مشرق - طبق برخی گزارش‌ها، اتحادیه اروپا قصد دارد به دمشق کمک مالی ارایه دهد تا در عوض، بشار اسد به نیروهای شورشی اجازه دهد که در برخی مناطق سوریه قدرت را در دست داشته باشند.

بروکسل، مقر اتحادیه اروپا، دیگر اصرار به کنار رفتن اسد ندارد.

به نقل از راشا تودی، پیشنهادات جدید از طرف اتحادیه اروپا، از سوی مسوول امور خارجی این اتحادیه، فدریکا موگرینی در دیدار دو هفته قبل او با رهبران اپوزیسیون دولت سوریه مطرح شد.

به گزارش روزنامه تایمز لندن، این پیشنهادات بازتاب تحولات میدانی در صحنه سوریه است، چرا که ارتش سوریه در هفته های اخیر چند پیروزی مهم به دست آورده و در آستانه به دست گرفتن کنترل کامل بر شهر راهبردی حلب است.

یک منبع نزدیک به رهبران اپوزیسیون دولت سوریه به تایمز گفت: " آن چه موگرینی قصد انجامش را دارد، در طرح اتحادیه اروپا(برای حل بحران سوریه) آمده است. قرار است مناقشه این گونه حل شود. یک انتقال مطرح است، ولی جزییات آن روشن نیست. در عوض، اگر همه طرف ها موافقت کنند و همه آن چه را که اتحادیه می گوید، انجام دهند، پول سرشاری پرداخت می شود."

«انتقال سیاسی» اصطلاحی است که از سوی دولت‌های خارجی نقش آفرین در مناقشه سوریه به کار برده می شود و منظور از آن، پایان دادن خصومت‌ها و ایجاد یک سیستم حکومتی جدید در این کشور است، گرچه طرف های مختلف دخیل در ماجرا، دیدگاه‌هایی بعضا به شدت متفاوت درباره مفهوم این انتقال سیاسی با هم دارند.

شورشیان سال‌هاست که اصرار دارند که انتقال باید قطعا شامل کناره گیری اسد از قدرت باشد و پشتیبانان غربی ان ها هم در همه این سال ها دم گرفته اند که " اسد باید برود." ولی اخرین طرح اروپا گویا دیگر صحبتی از آینده سیاسی اسد نمی کند. اتحادیه اروپا اکنون راضی است که بشار اسد در راس قدرت باقی بماند، اما خواهان کاستن از قدرت دولت مرکزی در استان‌هاست تا به اصطلاح «شورشیان میانه رو» بتوانند در نیروهای امنیتی محلی ادغام شوند.

به نوشته راشا تودی، این پیشنهاد بی شباهت به پیشنهاد روسیه برای جنگ داخلی در اوکراین نیست- یعنی تعدیل قدرت دولت مرکزی در مناطق، از جمله مناطقی که در کنترل شورشیان است، با این تفاوت که در طرح سوری اتحادیه اروپا، خودگردانی مالی و فرهنگی مناطق نسبت به دولت مرکزی بیشتر است.

طبق گزارش تایمز لندن، اتحادیه مایل است که به هر دو سوی ماجرا، دولت سوریه و شورشیان، کمک مالی پیشنهاد دهد تا به اصطلاح معامله را شیرین تر کند. طبق این گزارش، انگیزه اصلی پرداخت این پول کلان به دمشق، تلاش در جهت حل مساله مهم و حیاتی پناهجویان سوری در اتحادیه است. بحرانی که به زعم این روزنامه، در «آشوب انتخاباتی در سرتاسر قاره» و «از هم پاشیدن ساختار سیاسی اروپا» نقش پررنگی دارد.