رئيس كميته اخلاق فدراسيون فوتبال در واكنش به مصاحبه مهاجم تيم ملي فوتبال ايران با رسانه‌هاي معاند نظام گفت: «شبكه‌هاي ضدانقلاب از ورزشكاران سوءاستفاده سياسي مي‌كنند.»

به گزارش مشرق، مسعود شجاعي دوباره به صفحه اول رسانه‌ها بازگشته است، اين‌بار نه خبر گلزني‌اش در ليگ يونان است كه او را در كانون اخبار قرار داده، نه خبر درخشش‌اش در تركيب تيم ملي، اين بار يك مصاحبه جنجالي كار دست مهاجم آباداني فوتبال ايران داده، مصاحبه‌اي كه چند روز پيش فايل تصويري‌اش منتشر شد و بازتاب‌هاي فراواني داشت، مصاحبه‌اي كه مهاجم ايراني پانيونيوس يونان روبه‌روي يكي از خبرنگاران ايراني مقيم خارج از كشور نشست و با تندترين ادبيات از وضعيت حاكم بر فوتبال و جامعه ايران انتقاد كرد و صحبت‌هايش به سرعت در شبكه‌هاي اجتماعي دست به دست چرخيد و برخي رسانه‌هاي هم آن را بازنشر دادند. حالا دردسرهاي شجاعي پس از مصاحبه با يكي از رسانه‌هاي خارج از كشور همچنان ادامه دارد و او پس از احضار به كميته اخلاق، بايد به دادسراي جرائم ورزشي برود و درباره انتقادهاي تند و پرحاشيه‌اش از فساد حاكم بر فوتبال ايران و همچنين صحبت‌هايش درباره وضعيت اجتماعي كشور پاسخگو باشد. حالا که شجاعي نکاتي درباره فساد در فوتبال گفته، بايد بيايد و درباره مصاديقش صحبت کند و براي حرف‌هايش درباره مسائل آزادي‌هاي فردي و گفتن‌شان به رسانه‌هاي فارسي زبان، توضيحات لازم را بدهد تا نشان دهد براي آنچه گفته، استدلال و سند داشته و تنها اتهام بي‌اساس وارد نکرده است.
 
پس از انتشار مصاحبه شجاعي بود كه انتقادها از مهاجم تيم ملي فوتبال كشورمان بالا گرفت و منتقدان از اينكه وي با رسانه‌هاي معاند نظام همسو شده است، خواستار برخورد شديد با شجاعي شدند. بازيكني كه با سياه‌نمايي درباره اتفاقاتي كه در كشورمان مي‌گذرد، خودش را دوباره سر زبان‌ها انداخته است. در همين رابطه هم عصر دوشنبه بود كه كميته اخلاق فدراسيون فوتبال از احضار اين بازيكن خبر داد. تورک، رئيس کميته اخلاق اعلام کرد كه اگر او در موعد مقرر براي پاسخگويي نيايد حکم به صورت غيابي صادر مي‌شود، اما ساعاتي پيش از يک منبع موثق خبر رسيد احتمال اينکه دادسراي فرهنگ و رسانه و شعبه رسيدگي به جرائم ورزشي هم مسعود را بابت اين مصاحبه احضار کنند، وجود دارد. به گفته يک منبع آگاه، شعبه جرائم ورزشي به دو دليل مسعود را فرا مي‌خواند يکي اينکه اگر در مورد مسائلي که مطرح کرد سند معتبر دارد، ارائه کند تا با خاطيان برخورد شود و ديگر اينکه چرا براي مصاحبه، رسانه‌هاي داخلي را رها کرده و سراغ يک رسانه راديويي معاند جمهوري اسلامي رفته است.

البته سياه‌نمايي برخي اهالي فوتبال كشورمان در رسانه‌هاي معاند جمهوري اسلامي ايران اولين‌بار نيست كه اتفاق مي‌افتد. افشين قطبي پس از رفتن از ايران بود كه در مصاحبه با بي‌بي‌سي فارسي انتقاداتي را متوجه فوتبال ايران كرد، انتقاداتي كه البته در مقابل صحبت‌هاي مسعود شجاعي خيلي تند نبود، اما نشان مي‌داد كه بعضي از مربيان و بازيكنان ايراني وقتي جلوي ميكروفون رسانه‌هاي مخالف جمهوري اسلامي مي‌نشينند، سعي در سياه‌نمايي و بزرگ كردن مشكلات داخل كشور دارند. قطبي در مصاحبه با بي‌بي‌سي فارسي گفته بود: «فوتبال ايران فوتبالي است که شفافيت و حرفه‏گري در آن به ندرت ديده مي‌شود، وقتي از حمله ليدرهاي تيم به ماشين همسرم مطلع شدم، فکر کردم آن امنيت اجتماعي که براي خانواده‏ام لازم بود، ديگر وجود ندارد و ممکن است دفعات بعد چاقو و تفنگ باشد.»

فدراسيون فوتبال با اقداماتي كه در دو روز گذشته انجام داده است، به نظر مي‌رسد اين‌بار مي‌خواهد محكم با چنين اتفاقاتي برخورد كند تا اينگونه سياه‌نمايي‌ها تكرار نشود. مهدي تاج، رئيس فدراسيون فوتبال ديروز در واكنش به صحبت‌هاي شجاعي گفت: «حرف‌هاي او پسنديده نبود و کميته اخلاق در اين باره تصميم مي‌گيرد. صحبت‌هاي شجاعي به گونه‌اي بود که رسانه‌ها نتوانستند به آن اشاره کنند. او حرف‌هاي خوبي نزد و اين مسئله براي ما قابل قبول نيست.» مرتضي تورك، رئيس كميته اخلاق فدراسيون هم با اشاره به مصاحبه اخير مسعود شجاعي با خبرنگار فراري و ضدانقلاب گفت: «يکي از مواردي که مورد بررسي قرار خواهيم داد بحث مصاحبه برخي از بازيکنان و مربيان فوتبال با شبکه‌هاي معاند با نظام است. هرچند اعتقاد داريم اين اتفاقات به خاطر عدم اشراف جامعه ورزشي به برخي مسائل رخ مي‌دهد و باعث صورت پذيرفتن اين اتفاقات مي‌شود، اما بايد توجه داشت که وجهه ملي و ورزشکاري اين افراد نبايد اجازه برخي اظهارنظرهاي دور از انتظار را به آنها بدهد.»

وي ادامه داد: «ما در اينگونه پرونده‌ها از افراد دعوت مي‌کنيم و تذکر مي‌دهيم چراکه اهداف اين شبکه‌ها سياسي است. نگاهي به تيم کارشناسي اين شبکه‌ها نشان مي‌دهد اتاق فکر آنها در خارج از کشور با برخي کارشناسان و مربيان تشکيل شده است، اما آنها با هدفگذاري سياسي که دارند سراغ کارشناسان، مربيان و بازيکنان داخلي مي‌آيند تا آنها را جذب کرده و بهره‌برداري سياسي خود را داشته باشند و از همين راه وجهه خود را هم ترميم کنند. اگر فوتباليستي به شهرتي مي‌رسد بايد بداند که نعمت است و بايد قدر اين نعمت را بداند بالاخره ورزشکاران الگوي جوانان هستند و نبايد از موقعيت‌شان سوءاستفاده کنند و رفتار دور از شأن داشته باشند.»