خبرگزاری رویترز از قول این منبع دیپلماتیک که اشارهای به نامش نکرده نوشته این گزارش در حکم تأیید بیانیهای از ایران در ماه گذشته مبنی بر قصد این کشور برای انتقال آب سنگین خود به عمان است. با وجود این، گزارش آژانس به مقصد آب سنگین انتقالی ایران اشارهای نکرده است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی که وظیفه نظارت بر پایبندی طرفهای «برجام» به این توافق هستهای را به عهده دارد در آخرین گزارش فصلی خود در ماه گذشته تصریح کرده بود میزان ذخائر آب سنگین ایران اندکی از محدودیتهای تعیینشده در توافق هستهای فراتر رفته است.
توافق هستهای میزان مجاز ذخائر آب سنگین ایران را 130 متریک تُن (معادل 143.3 تُن) تعیین کرده است؛ گزارش آژانس میگوید میزان ذخائر آب سنگین ایران 0.1 متریک تُن از حد مجاز بیشتر بوده است.
ایران در آن زمان به اطلاع آژانس رساند قصد دارد 5 متریک تُن ذخیره آب سنگین خود را به کشوری که مشخص نکرده صادر کند.
در گزارش آژانس آمده است: «در 25 اکتبر 2016 آژانس تأیید کرد که میزان ذخائر آب سنگین ایران به 130 متریک تن رسیده است. در 2 نوامبر 2016، دبیر کل سازمان ملل متحد نگرانی خود را از میزان ذخائر آب سنگین ایران به علیاکبر صالحی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی این کشور اعلام کرد.»
در ادامه این گزارش آمده است: «در 8 نوامبر 2016، راستیآزمایی آژانس نشان داد که میزان ذخائر آب سنگین ایران به 130.1 متریک تن رسیده است. ایران در نامهای به آژانس در 9 نوامبر برنامههایش 'مبنی بر آمادگی برای انتقال 5 متریک تُن از آب سنگین سطح تسلیحاتی خود' به خارج از ایران را به اطلاع آژانس رساند.»
دیپلمات مورد استناد رویترز میگوید آژانس در گزارش محرمانه جدید خود خطاب به کشورهای عضو نوشته است: «روز 6 دسامبر آژانس خروج 11 متریک تُن آب سنگین درجه تسلیحاتی به مقصدی خارج از ایران را تأیید کرد.»
در این گزارش همچنین با بیان اینکه «انتقال این میزان آب سنگین ذخائر آب سنگین ایران را به زیر 130 تُن میرساند» تأکید شده که ایران به آژانس اطلاع داده که این محموله روز 19 نوامبر از کشور خارج شده است.