به گزارش مشرق به نقل از مهر، دکتر کاظم ندافی اظهارداشت: آنتن های تلفن همراه باید به گونهای در سطح شهرها، روستاها و مناطق مختلف نصب شود که پرتوهای هریک از آنها، منطقه وسیعی را تحت پوشش قرار دهد به همین دلیل این آنتن ها عموما روی پشت بامها و یا روی دکلهای بلند نصب میشوند و امواج این آنتن ها در فواصل کم از آنتن، به سطح منازل مسکونی نمیرسد.
وی افزود: با فاصله گرفتن از آنتن ها به علت پخش شدن موج در فضا، شدت پرتو به سرعت کاهش مییابد به گونهای که خانهها و مردم در میدانهای بسیار ضعیف قرار میگیرند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار گفت: پرتوهای ناشی از نصب آنتن تلفن همراه روی پشت بام منازل، برای ساکنین آن منزل یا همسایه خطرناک نیست و به علت نصب آنتن در ارتفاع بالا، موجهای منتشر شده به خانهای که آنتن روی آن نصب شده و خانههای مجاور نمیرسد.
وی تأکید کرد: شرایط نصب و بهرهبرداری از آنتنهای تلفن همراه در ایران به گونهای است که در شرایط فعلی بر مبنای اطلاعات تایید شده توسط مجامع علمی جهانی، مردم میتوانند بدون نگرانی از این فناوری سودمند، در برقراری ارتباطات بهرهمند شوند.
ندافی ادامه داد: مرکز نظام ایمنی هستهای و امور حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی به طور مستمر بر عملکرد اپراتورهای تلفن همراه نظارت دارد تا اطمینان حاصل شود که همواره شدت میدانهای الکترومغناطیسی ناشی از نصب آنتن های فوق، در محلهای کار و زندگی مردم با استانداردهای مربوطه مطابقت دارد.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: شدت پرتوهای منتشر شده از آنتن های تلفن همراه در مناطق مسکونی و اماکن عمومی بسیار کم است.