به گزارش گروه خواندنی های مشرق، اين پژوهش كه در مجله اگريكالچر اند فود كميستري منتشر شده، نشاندهنده آزمايشهاي موفقي است كه در آنها ژنهاي انسان به گونههايي از قارچ براي پرورش ميزان زيادي از ژلاتين انساني نوتركيب تزريق شدهاند.
ژلاتين از تاريخچه طولاني كاربري به عنوان ماده سفتكننده در صنايع غذايي برخوردار بوده و ژلاتين انساني ميتواند به جانشيني براي حدود 300 هزار تن ژلاتين حيواني تبديل شود كه سالانه در دسرها، راحتالحلقومها، شيرينيها و محصولات بيشمار ديگر مورد استفاده قرار ميگيرند.
دانشمندان مبدع اين شيوه، آنرا بيخطر عنوان كرده و اظهار كردهاند كه شباهت بسيار زيادي بين ژلاتين گاوي و انساني وجود دارد. از اين رو احتمال وجود خطر براي سلامتي بسيار كم خواهد بود.
اين در حالي است كه ژلاتين انساني در حال حاضر در صنايع دارويي براي توليد داروها و واكسنهاي خاص مورد استفاده بوده و شيوههاي بسيار كنترلشده توليد آن، ارائهدهنده محصول سازگارتري نسبت به ژلاتين سنتي خواهد بود كه از استخوان و پوست گاو و خوك بوجود ميآيد. همچنين در حال حاضر از ژن انسان براي ساخت داروهايي مانند انسولين، هورمون رشد انسان و اريتروپويتين براي درمان كمخوني استفاده ميشود.
در حقيقت محققان دانشگاه پكن بر اين باورند كه شيوه آنها ارائه دهنده مزاياي سلامت بيشتري بر ژلاتيني حيواني است. تحقيقاتي از دانشگاه پزشكي ساپوروي ژاپن، پيش از اين از واكنشهاي آلرژيك به ژلاتين حيواني موجود در واكسنها خبر داده بود، اما چنين واكنشي در مورد ژلاتين انساني احتمال كمتري دارد. علاوه بر آن امكان انتقال بيماريهاي حيواني مانند جنون گاوي نيز حذف خواهد شد.
به گزارش ایسنا، اگرچه اين محققان هنوز از ميزان اقبال عمومي نسبت به اين چنين محصولي بيخبرند.
دكتر گريگوري كائبنيك از مركز آمريكايي اخلاق زيستي و سياستهاي عمومي هستينگر اظهار كرد: ايده ژلاتين انساني ممكن است به بروز سوالهايي در مورد آدمخواري منجر شوند كه اصلا جاي نگراني وجود نداشته و اين ژلاتين نه از بافت مشابه حيواني كه ژلاتين از آن پديد ميآيد، بلكه از قارچ به وجود آمده است. قارچي كه با تواليهاي ژنتيكي موجود در انسان اصلاح شدهاست.
اين مطلب، مساله تابو بودن آنرا از بين برده و در صورت توليد عمومي، مشكلي در مصرف آن وجود نخواهد داشت.