در تصاویر جدید علاوه بر جنگنده‌های میراژ، پهپادهای مسلح و بالگردهایی مثل سری شینوک، بلک هاوک و آپاچی، تانک‌های فرانسوی لکلرک، نفربرها و توپ‌های خودکششی نیز دیده می‌شود و حجم زیادی از خودروهای ترابری نیز به این پایگاه هوایی منتقل شده است.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، بیش از یک سال و نیم از آغاز تجاوز ارتش سعودی و حامیان محدودش به کشور و مردم یمن می گذرد و با وجود هزاران زن و کودک بی گناهی که تاکنون کشته شده اند، ائتلاف ها و نهادهای بین المللی، صرفا به محکوم کردن نمایشی برخی از این اقدامات همچون کشتار صدها نفر از مردم یمن در یک مراسم ختم، بسنده می کنند.
 
اما به نظر می رسد تنها حامی باقی مانده ارتش سعودی در این جنایات، فکرهای دیگری در سر دارد و با توجه به سکوت نهادهای بین المللی، وضعیت را برای تاخت و تازی دیگر مناسب دیده است.
 
امارات متحده عربی و رویاهایی بزرگ
 
از حدود یک دهه پیش به این سو، امارات متحده عربی که یکی از شیخ نشین های کوچک جنوب خلیج فارس محسوب می شود برنامه بسیار گسترده ای را برای به روز رسانی و مدرن کردن نیروهای مسلح خود آغاز کرد؛ امری که از همان ابتدا به کمک کشورهای غربی مثل آمریکا و فرانسه آغاز شده و تا به همین امروز هم ادامه دارد.
 
این کشور از زمان آغاز حملات ائتلاف سعودی به یمن نیز از جمله کشورهایی بود که از ابتدا در بین کشورهای مهاجم به مردم مظلوم یمن حاضر شده و به عملیات بر علیه این کشور پرداخت. حتی تصاویری از حضور جنگنده های اماراتی در خاک عربستان نیز منتشر شده که نشان از این می داد که این جنگنده های اماراتی از پایگاههای سعودی به یمن حمله می کنند.
 
اما تصاویر ماهواره ای که اخیر از کشور اریتره پخش شده نشان از حجم بالای حضور نیروهای هوایی، زمینی و دریایی امارات در این کشور کوچک آفریقایی دارد که به فاصله کمی از یمن در آنسوی دریای سرخ در قاره آفریقا واقع شده است.
 
اریتره، دقیقا کجایی؟
 
 اریتره کشوری در شرق آفریقا است. این کشور از غرب با سودان، از جنوب با اتیوپی و از جنوب شرقی با جیبوتی همسایه است. اریتره از شرق و شمال شرق در کنار دریای سرخ قرار گرفته است که مرز آبی آنها با کشور یمن محسوب می شود. جمعیت این کشور حدود 5 میلیون نفر است و از وضعیت اقتصادی و سیاسی آشفته، رنج می برند.
 
 
 
اریتره پس از استقلال رسمی در سال ۱۹۹۳، تاکنون یک بار با یمن درگیر جنگ شده و یک بار با اتیوپی که نشان از بی ثباتی و مشکلات فراوان حاکمان این کشور با همسایگان خود دارد و از سوی دیگر، تاثیرات برخی دولت های غربی و عربی روی این تحرکات این همسایه بی ثبات را به تصویر می کشد.
 
اریتره و حمله به یمن
 
از زمان آغاز حملات ارتش سعودی و مزدورانش به یمن، کشور جیبوتی و اریتره از جمله مناطقی بودند که بیشترین سرمایه گذاری و توجه را در بین همسایگان یمن، به خود جلب کرده و سعودی ها در تلاش بودند از این طریق، فشار و تجاوز به یمن را افزایش دهند.
 
سازمان ملل نیز در گزارش سال گذشته خود با اشاره به اینکه "عربستان و امارات متحده عربی به دنبال پرداخت پول به اریتره برای کمک به مقابله با کمپین ضد حوثی‌ها در یمن هستند" ، افزوده بود که "اریتره در صورت پذیرش این مبلغ، به ائتلاف سعودی اجازه می‌دهد تا از آبهای منطقه‌ای، حریم هوایی و خاکش در اقدامات نظامی علیه حوثی‌ها در یمن استفاده کند." (ایسنا به نقل از بلومبرگ- 14 آبان 94)

البته گروه نظارتی سازمان ملل در سومالی و اریتره در ادامه گزارش خود آورده بود که "این توافق نامه میان دولت اریتره و عربستان و امارات نقض کننده تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل است چرا که این کشور آفریقایی به دلیل انجام اقداماتی که تهدید کننده صلح و امنیت است نمی‌تواند چنین توافقی را امضا کند."
 
پس از آن بود که یک منبع اطلاعاتی یمن در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که: «ائتلاف سعودی برای استفاده از پایگاه نظامی «عصب» در شهر بندری عصب اریتره برنامه ریزی کرده است. مقامات اریتره بندر عصب را برای ۳۰ سال به امارات اجاره داده‌اند که بر اساس این توافق امارات در حال ساخت یک پایگاه نظامی دریایی و یک فرودگاه در این بندر است.»

ورود مرموز امارات به اریتره
 
اما تصاویر جدیدی که مشرق به آنها دست پیدا کرده، نشان می دهد جنگنده های میراژ 2000، هواپیماهای تهاجمی AT-802U ، پهپادهای مسلح، بالگردهای ترابری و تهاجمی مثل سری شینوک، بلک هاوک و آپاچی به همراه هواپیماهای ترابری C-130 و  C-17 در پایگاه هوایی منطقه عصب در اریتره قرار گرفته اند تا امارات متحده اولین پایگاه نظامی خارجی خود را به طور مشکوکی تجهیز کند.
 
 
 
جنگنده ها و پهپاد رزمی امارتی در فرودگاه عصب
 
 
هواپیمای C-17 اماراتی در اریتره
 
در این پایگاه که توسط اماراتی ها توسعه پیدا کرده البته تانک های فرانسوی لکلرک، نفربرهای BMP-3 و همچنین توپهای خودکششی G-6 ساخت آفریقای جنوبی که همه متعلق به نیروی زمینی ارتش امارات است نیز دیده می شود. در عین حال حجم زیادی از خودروهای ترابری نیز به این پایگاه هوایی منتقل شده که قابل تامل است.
 
 
تانکها و زره پوشهای اماراتی در اریتره
 
و البته این همه داستان نیست حضور امارات در اریتره نیست. در فاصله نزدیکی از این فرودگاه بندرگاهی وجود دارد که به تازگی توسط امارات بازسازی شده و تصاویر ماهواره ای از وجود چندین شناور اماراتی از جمله کشتی ترابری آنها که توسط یمنی ها مورد اصابت قرار گرفت در این بندرگاه خبر می دهد.
 
 
هواپیما و بالگردهای ترابری اماراتی در اریتره
 
 
بالگردهای آپاچی اماراتی در پایگاه هوایی عصب
 
در این تصاویر ماهواره ای نشانی از یک شناور مخصوص حملات آبی خاکی نیز دیده می شود و می توان این گمانه زنی را مطرح کرد که به دلیل فاصله کم این پایگاه دریایی تا یمن اماراتی ها قصد انجام عملیاتی آبی خاکی را نیز در یمن داشته باشند.
 
 
شناور آسیب دیده به همراه یک لندینگ کرافت و یک ناو اماراتی در بندر عصب
 
کارشناسان اعتقاد دارند که حجم کارهای انجام شده در این بندرگاه و فرودگاه مورد نظر نشان دهنده این مسئله است که امارات قصد حضور طولانی مدت در این کشور آفریقایی را دارد و حتی گزینه هایی چون باز کردن جبهه جدیدی علیه مردم یمن و آغاز تجاوز از منطقه ای جدید به این کشور نیز گزینه ای محتمل خواهد بود.
 
 
ساخت و سازهای امارتی ها در بندر عصب
 
با توجه به فاصله کم دریایی میان مرزهای اریتره و یمن و همچنین نزدیکی این مرزها به صنعا پایتخت یمن، در نظر گرفتن و بررسی چنین گزینه ای، می تواند نیات شوم این کشورها علیه مردم و دولت فعلی یمن را بهتر افشا کند.
 
لیبی هم وارد گزینه ها شد
 
بازی مشکوک اماراتی ها به کشور اریتره نیز محدود نشده و این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس نیروهای خود را حتی به لیبی در شمال آفریقا نیز اعزام کرده است. تصاویر ماهواره ای این بار نیز بخشی از حضور یگان های هوایی امارات در لیبی را فاش ساختند که شامل هواپیماهای سبک تهاجمی AT-802U، بالگردهای بلک هاوک و پهپادهای مسلح ساخت چین است که مدتی پیش این کشور عربی خریداری کرده است.
 
 
هواپیما ها و پهپادهای اماراتی در لیبی
 
این واحدهای هوایی حملاتی را به چندین گروه مخالف دولت لیبی خصوصا در مناطق شرقی این کشور به انجام می رسانند اما نمی توان مطمئن بود که هذف اصلی از حضور این تجهیزات، صرفا این گروههای تروریستی باشند. از سوی دیگر مدتی پیش باقی مانده یک گلوله هدایت لیزری ساخت روسیه از مدل کراسنوپول در این مناطق دیده شد که کارشناسان پایگاه نظامی جینز اعتقاد دارند توسط اماراتی ها شلیک شده است و البته تا به امروز نشانه ای از حضور یگان های توپخانه ای امارات در لیبی گزارش نشده است. بر اساس این گزارش ها اماراتی از پهپادهای سری S-100 برای نشانه گذاری این اهداف استفاده می کند.
 
 
هواپیما، پهپاد و بالگردهای اماراتی در لیبی
 
آنچه که تا به امروز واضح و مشخص است این مسئله را نشان می دهد که امارات متحده عربی در حدود یک سال اخیر به شکل بسیار فعالی در حال گسترش جای پای خود در دو کشور آفریقایی اریتره و لیبی بوده است و حجم تسلیحات و تجهیزات جدیدی که وارد کشوری چون اریتره شده، می تواند نشانه هایی از آغاز یک تجاوز جدید به کشور و مردم مظلوم یمن باشد و صد البته، سیلی هایی که منجر به کشته شدن صدها متجاوز اماراتی شد نیز این بار قوی تر از قبل نواخته خواهد شد؛ شاید با موشک های ناشناخته تر از گذشته.